Staniša Mandić (©MN Press)
Staniša Mandić (©MN Press)

Mura diže pehar u Kranju

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.06.20. | 15:19

Orlić zlatne, novozelandske generacije, Staniša Madić u izglednoj šansi da se okiti odličjem osvajača Kupa Slovenije

Neutralan teren, Nafta iz omalene Lendave tek drugoligaški izazivač u finalu Kupa Slovenije koji teško može da skine skalp Muri na utakmici koja počinje u 17.30 časova u Kranju. Procena je jednostavna, a tiče se čisto fudbalskih aspekata koje ne poriče ni trener Mure, Ante Šimundža.

Izabrane vesti

„Srećni smo zato što smo se plasirali u finale i dobili priliku da odigramo jedan važan meč. Bez obzira na protivnika, želimo da pobedimo. Svesni smo da je sport nepredvidiv i da je rival veoma zahtevan. Slažem se i da kao prvoligaški tim moramo da preuzmemo ulogu favorita”.

Nije uopšte upitan razlog svojevrsnog distanciranja trenera Mure od pozicije apsolutnog favorita. Naime, Nafta je u polufinalu namučila Radomlje, pa tek nakon penala izborila finale sa čak dva crvena, plus četiri žuta kartona.

Orlić iz zlatne generacije, sada crnogorski fudbaler, nekadašnji igrač Čukaričkog, Staniša Mandić zaigraće za Muru na ovoj utakmici. Budući da mu iskustvo ne nedostaje, shodno dobro nam poznatom odlučujućem golu protiv Bugara za selekciju Srbije do 19 godina starosti 2014. godine u Mađarskoj, kojim je naša selekcija otišla u polufinale, te učešća na SP odigranom na Novom Zelandu, gde je postao zlatan, verujemo da će trener za njega imati poseban zadatak. Suviše je dao u našim selekcijama da ne bi bilo tako, pošto rival nema sličnih aduta, zaključak se nameće sam.

Neosporno, Mura je s postojećim igračkim kadrom favorit, a Nafta, pa tek drski izazivač koji može da pretenduje na iznenađenje.

KUP SLOVENIJE – FINALE

17.30: (1,30) Mura (4,80) Nafta Lendava (9,50)

* Kvote su podložne promenama

U jubilarnoj desetoj emisiji Mozzart Njuzza debituje Marina Kotevski, a njeni gosti danas su dopisnik iz Rima Željko Pantelić, Ognjenka Marić iz Madrida, Neven Cvijanović sa najsvežijim informacijama u vezi sa Adrija Turom i urednik redakcije MOZZART Sport Dejan Stanković.



tagovi

SlovenijaKupsportsko klađenjebet analizaStaniša Mandić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara