Murijel kao rekorder ulazi u poslednjih šest meseci ugovora: Uvek želim da igram utakmice od početka

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 02:24

Kolumbijac nadmašio Josipa Iličića i sa 12 datih golova postao najbolji strelac Atalante u evrokupovima

Atalanta je u Poljskoj, ubedlivom pobedom nad Rakovim (4:0), obezbedila prvo mesto u grupi D Lige Evrope i direktan plasman u osminu finala ovog takmičenja. Najzaslužniji za slavlje Boginje provincije na ovom meču bio je Luis Murijel, koji je postigao dva gola i tako nadmašio Josipa Iličića na listi najefikasnijih igrača kluba iz Bergama u evropskim takmičenjima.

Fantastični Kolumbijac došao je do cifre od 12 golova u Evropi za Atalantu, u kojoj uskoro ulazi u poslednjih šest meseci ugovora.

Izabrane vesti

Iako mnogi smatraju da Murijelu odgovara uloga džokera i da se najbolje snalazi na terenu onda kada ulazi sa klupe, on ima želju da mnogo više igra i bude starter ekipe sa kojom bi mogao da se rastane narednog leta, ukoliko ne dođe do produžetka saradnje.

„Svaku utakmicu izlazim na teren da igram i budem tamo što više minuta. Uvek želim da igram od početka, ali se takođe stavljam na raspolaganje za ulazak tokom utakmice. Sada razmišljam o nastavku sezone. Imam još šest meseci ugovora i onda ću odlučiti. Sigurno bi sledeći ugovor mogao da bude i moj poslednji, ali želim da igram i zabavljam se“, rekao je Murijel.

Odlični napadač, baš kao što je i Iličić, ima posebno mesto u srcima navijača Atalante.

„Srećan sam zbog rekorda. Nadmašiti Iličića je čast, želim da nastavim ovako i ostavim trag koji je on ostavio. Nikada nisam razmišljao o odlasku, uvek sam bio ovde. Trener razgovara svaki put sa mnom kada je u mogućnosti, jasno je da mi golovi pomažu da budem još više stimulisan da pomažem timu“, dodao je Murijel.

Murijel je u Atalantu došao 2019. godine iz Sevilje za 21.200.000 evra, do sada je odigrao 175 utakmica postigao 65 golova i zabeležio 28 asistencija.


tagovi

Luis Murijel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara