Žoze Murinjo i Hari Kejn (©Reuters)
Žoze Murinjo i Hari Kejn (©Reuters)

Murinjo o Kejnovoj sudbini: Ne želim da igram tu igru

Vreme čitanja: 3min | sub. 03.04.21. | 11:21

"Moram da se fokusiram na to šta on za nas predstavlja", poručio je Portugalac

Ima Žoze Murinjo šansu da donese trofej u vitrine Totenhema prvi put posle 13 godina, ali ne tako veliku. U finalu Liga kupa igraće sa Mančester Sitijem, u ostalim takmičenjima su Pevci ispali iz trke za srebrninu. To je dovelo u pitanje i sudbinu Harija Kejna na severu Londona, ali Portugalac ne želi da se upliće u te priče.

Sparsi u okviru 30. kola Premijer lige gostuju u Njukaslu. Murinjo je pred duel sa Svrakama govorio za medije, a jedna od glavnih tema bio je i Kejn. Posle još jedne sezone koja preti da bude neuspešna, 27-godišnji fudbaler će imati veliku dilemu. Očekuje se da nakon Evropskog prvenstva donese odluku da li ostaje u klubu.

Izabrane vesti

"Ne želim da igram tu igru. Moramo da se fokusiran na to šta on za nas predstavlja. Naravno da sam uvek zadovoljan kada moji igrači igraju za svoje reprezentacije, ali ne mogu da igram tu igru. Mogu samo da se usresredim na to šta on radi za nas i na napor koji je uložio protiv Vile, u dresu Engleske. Napor koji je spreman da uloži na utakmici sa Njukaslom i na to da li će kako god da bude odigrao biti tu za tim".

Nije odgovor portugalskog stručnjaka zadovoljio novinare, ali nije Murinjo "menjao ploču"..

"Želim da Hari nastavi da za nas bude ono što je dosad bio. Želim da protiv Njukasla odigra kao protiv Aston Vile, sa istom željom, timskim duhom i liderskim sposobnostima i znam da ću to od njega i dobiti".

Nedelja, 15.05: (5,40) Njukasl (3,70) Totenhem (1,67)

Igra kapiten engleske reprezentacije u strašnoj formi ove takmičarske godine. Na vrhu je liste strelaca u Premijer ligi sa Mohamedom Salahom (17 golova), a pod Murinjovim vođstvom je dodao još jedno jako oružje u svoj napadački arsenal: počeo je redovno da spaja igrače sa golovima, pa je upisao i 13 asistencija. Pred Totenhemom je borba za trofej Liga kupa, kao i za mesto u Ligi šampiona, a Kejn nesumnjivo razmišlja i o predstojećem Evropskom prvenstvu. Zbog svega navedenog, Portugalac smatra da sjajni napadač mora da se posveti sadašnjosti, a ne spekulacijama o budućnosti.

"Ne mogu vam reći da li je na njegovom licu uvek osmeh. Ono što znam je da je on profesionalac. Veoma sam zadovoljan što ga imam na raspolaganju i srećan kada vidim njega i ostale momke u dresu reprezentacija, posebno kada ostvare pozitivan rezultat. Iza njega je jako dobar period u klubu i državnom timu, a pred njim je i lep izazov do kraja sezone. Pred sobom ima finale, utakmice u Premijer ligi u kojima mora da se bori za svaki bod, a onda i Evropsko prvenstvo i mogućnost da zaigra u finalu na Vembliju. Mora biti zadovoljan trenutnom situacijom".

Kada je u pitanju borba za mesta koja vode u elitno takmičenje, trener Totenhema tvrdi da plasman u Ligu šampiona više nije samo u rukama njegove ekipe.

"Uveren sam da možemo da pobedimo u nedelju, a onda ću u ponedeljak verovati da možemo da pobedimo i Mančester junajted naredne sedmice. Ne zavisimo samo od svojih rezultata u borbi za Ligu šampiona, već i od rezultata ostalih timova. Moramo da idemo utakmicu po utakmicu. Od tima očekujem da učini sve da dobije meč ili da makar dođe do boda, jer u ovom trenutku i bod može biti veoma značajan. Oni su nezgodan tim i očekujem težak meč. Ne želim da pričam o mogućnostima. Neću biti ni pesimističan, niti ću išta predviđati ili praviti procenu čitave sezone pre nego što se ona završi".

Dobra vest je da se Son vraća u tim.

"Son je dobro. Biće u timu. Imao je povredu, jutros je po prvi put odradio kompletan trening sa timom. Juče je radio polovično vežbe, ne i čitav trening, danas mu je to prvi put pošlo za rukom. Minule nedelje nije trenirao uopšte, tako da nije bio u poziciji da igra za reprezentaciju, a ne bi bio u mogućnosti ni da odigra utakmicu da smo je imali juče ili u četvrtak. Oporavio se u pravo vreme".



tagovi

Žoze MurinjoHari Kejn

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara