hari Kejn i Žoze Murinjo (©Reuters)
hari Kejn i Žoze Murinjo (©Reuters)

Murinjo: Totenhemov stadion bio prazan, predsednik se nije davao – nisam se povezao sa klubom

Vreme čitanja: 1min | čet. 25.05.23. | 17:37

Jedino sa Pevcima i Levijem nije uspeo da izgradi dobre odnose

Gde god je bio trener, navijači su voleli Žozea Murinja. Znao je da im uđe pod kožu, da ih „kupi“ rezultatima, gestikulacijom i temperamentom. Gradio je portugalski stručnjak poseban odnos i sa igračima i sa pristalicama klubova, ali samo sa jednim ne može da se identifikuje.

Sa Portom i Interom osvajao je Ligu šampiona, sa Junajtedom je stigao do trofeja u Ligi Evrope, Romom u Ligi konferencije. Pregršt titula je podigao u „ligama petice“, ali sa Totenhemom nije bio ni blizu. Nije mu "seo" klub, ni predsednik, a postojale su i objektivne prepreke da bi izgradio odnos sa navijačima.

Izabrane vesti

Posebni je pred finale Lige Evrope u Budimpešti, gde će Romi protivnik biti Sevilja, govorio o povezanosti sa klubom iz Večnog grada, ali i drugima.

„Uspostavio sam sjanu vezu sa svim klubovima koje sam trenirao. Imsevaju me kada kažem da navijam za Real, Inter i Romu“, rekao je Žoze Murinjo i nastavio:

„Kada napustim Romu, biće mi teško. Tako je sa svim klubovima sa kojima sam izgradio odnos. To jedino nisam uspeo da uradim sa Totenhemom“.

Pojasnio je i zašto...

„Nadam se da navijači Totenhema neće pogrešno protumačiti moje reči, ali samo sa tim klubom nemam bliske veze. Verovatno zato što je stadion bio prazan u vreme kovida i zato što se predsednik Levi nije davao previše“, zaključio je Portugalac.


tagovi

Žoze MurinjoDanijel LeviTotenhem

Obaveštavaj me

Totenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara