Dibala i Ejbraham (©Reuters)
Dibala i Ejbraham (©Reuters)

Murinjov “lekarski izveštaj”: Dibalu čeka provera, Ejbraham je dobro

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.04.23. | 20:30

Roma sa golom zaostatka dočekuje Fajenord u revanšu četvrtfinala Lige Evrope

Posle pobede nad Udinezeom (3:0) Roma je sve bliža direktnom plasmanu u Ligu šampiona, a to je i dodatna motivacija izabranicima Žozea Murinja uoči revanša četvrtfinala Lige Evrope sa Fajenordom (četvrtak, 21.00) u kom juri gol zaostatka iz prve utakmice (0:1).

Vučica je ove sezone u Seriji A postigla 42 gola u 30 utakmica, a u Ligi Evrope 15 u 11 mečeva. Bilo bi ih i više da okvir gola čak 27 puta nije sprečio fudbalere Rome da zatresu mrežu.

Izabrane vesti

"Defanzivan smo tim, a pogađali smo okvir gola 27 puta, malo je kontradiktorno. Međutim, ne želim da pričam o nedostatku sreće, moramo da budemo bolji", rekao je Murinjo.

U prvom meču sa Holanđanima Paulo Dibala napustio je teren već u 26. minutu zbog povrede i pitanje je da li će moći da bude starter u rimskom okršaju.

"Ne znam da li će moći da igra od starta. Odlučili smo da damo Paulu dodatnih 24 sata da odredi sam da li će moći da igra. Sutra ćemo da uradimo nešto intenzivniji trening da vidimo i mi da li je spreman da igra od prvog minuta", otkrio je Portugalac u kakvom je zdravstvenom stanju sjajni Argentinac.

Zdravstvenih problema proteklih dana imao je i Murinjov prvi izbor za špica, Tami Ejbraham, koji je takođe zamenjen u Roterdamu zbog povrede, ali trener rimskog kluba nije zabrinut za svog napadača.

"On je uvek dobro. Dečko koji je uvek srećan i deluje pozitivno na celu grupu. Uvek je dobar u mojim očima sa ljudskog aspekta i onda je samo pitanje da li će postići gol ili neće".

Što se tiče same utakmice, Murinjo je svestan da sve ispod pobede njegovog tima s dva gola razlike neće biti dobro.

"Moramo da postignemo dva gola više od Fajenorda. Pričali ste mi o meču protiv Salcburga (takođe Roma izgubila 1:0 prvi meč, pa u revanšu slavila 2:0, prim.aut), ali to nema smisla jer su to dva različita tima. Strpljivo ili ne, najbitnija stvar je postići dva gola više od njih, nebitno da li ih postigli na početku, na kraju ili u produžecima", zaključio je trener Rome.

Zanimljiva činjenica u vezi Rome jeste da je dosad uspevala da prođe dalje u svim nokaut fazama evropskih takmičenja kada je igrala protiv holandskih ekipa. Probaće aktuelna generacija da nastavi taj niz koji čine dueli sa Ajaksom (dvaput) i upravo Fajenordom (u šesnaestini finala Lige Evrope za sezonu 2014/2015).


tagovi

RomaPaulo DibalaTami EjbrahamŽoze MurinjoLiga Evrope

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara