Dijego Ljorente (Reuters)
Dijego Ljorente (Reuters)

Murinjovo iznenađenje u finišu: Romu pojačava Španac iz Lidsa, levi bek odlazi u Bornmut

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.01.23. | 11:24

A i Lids će dobiti pojačanje u poslednjoj liniji

Osim dolaska Ole Solbakena još pre početka prelaznog roka, dugo je Roma mirovala na zimskoj fudbalskoj pijaci ali je u finišu ipak prešla sa reči na dela.

Vučica je dan pre pre zatvaranja januarske pijace dogovorila pojačanje iz Lidsa. U Večni grad stiže španski štoper Dijego Ljorente. Reč je o šestomesečnoj pozajmici za koju se zna da će biti plaćena i da će italijanski klub imati pravo otkupa za 10.000.000 evra.

Izabrane vesti

Ljorente je po prirodi štoper ali može da igra i kao levi bek. Baš ono što je bilo potrebno Murinju koji igra u formaciji sa trojicom štopera pozadi i do sada se oslanjao na Manćinija, Ibanjeza i Smolinga. Ljorente će sada pojačati konkurenciju u poslednjoj liniji, ali i na levon boku gde su ostali Spinacola i maldi Zalevski. Do sada je tu bio i urugvajski internacionalac Matijas Vinja ali je danas i definitivno dogovoren njegov odlazak u Bornmut. 

Ljorente večeras dolazi na lekarske preglede u Rim a sutra bi i zvanično trebalo da bude predstavljen kao nova akvizicija Vučice. Lids ga je pre dve i po godine kupio od Real Sosijedada za 20.000.000 evra kao izričitu želju tadašnjeg trenera Marsela Bijelse. Bio je standardan kod njega ali kada je Argentinca zamenio Džesi Marš, Ljorenteova minutaža se redukovala i počeo je da igra sve manje.

Ipak, Lids će dovesti zamenu za njega iako je bio rezerva. Na lekarske preglede je već stigao talentovani portugalski štoper Diogo Monteiro (18) iz švajcarskog Serveta. Detalji transfera još nisu poznati. Očekuje se da Lids uskoro zvanično potvrdi i transfer Vestona Mekenija iz Juventusa.


tagovi

Zimski prelazni rok 2023Matijas VinjaDijego Ljorente

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara