Lorenco Pelegrini (Foto: AFP)
Lorenco Pelegrini (Foto: AFP)

Murinju se žuri, želi da što pre blindira kapitena i otera Totenhem i Liverpul

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.09.21. | 16:25

Roma priprema novi ugovor Lorencu Pelegriniju

Ekipu je, čini se, namestio. Novajlije bez problema ukomponovao. Potom se plasirao u grupnu fazu Lige konferencije. Pred Žozeom Murinjom je sada novi zadatak – da ubedi kapitena Rome da ne napušta Olimpiko.

O tome koliko ga je Lorenco Pelegrini oduševio u kratkom, tromesečnom periodu, dalo se zaključiti na osnovu nedavne izjave portugalskog stručnjaka.

Izabrane vesti

"Da imamo trojicu Pelegrinija, svu trojicu bih stavio da igraju. On može da radi sve. Može da igra na nekoliko pozicija. Pametan je i razume šta želim", rekao je Žoze Murinjo krajem avgusta, pa dodao:"Mora da potpiše novi ugovor već sutra ili prekosutra, vrlo je važan za nas i zbog toga će njegov potpis uskoro doći."

Otud, piše Korijere delo Sport, Posebni svim silama želi da ubrza pregovore oko produžetka ugovora sa Pelegrinijem, koji ističe za godinu dana. Italijan se vratio u Rim posle reprezentativnih obaveza, te se sada očekuje još da sportski direktor Tijago Pinto stigne iz Lisabona, kako bi dve strane započele pregovore, koji su navodno zakazani za narednu nedelju.

Prema saznanjima istog izvora, Pelegrinija po slovu novog ugovora čeka plata od 4.000.000 evra sa bonusima, koja bi ga u redu najplaćenijih igrača rimskog kluba stavila odmah iza novajlije Tamija Abrahama. Jedan od uslova je i da se iz aktuelnog ugovora izbaci klauzula po kojoj klubovi mogu da otkupe 25-godišnjeg vezistu za 30.000.000 evra, s tim da, ukoliko do dogovora ne dođe, već u januaru može da pregovara sa udvaračima. A njih već ima. Totenhem i Liverpul su navodno ovog leta bacili oko na Pelegrinija, a posebno zagrejan je londonski klub, koji je na mesto sportskog direktora postavio Fabija Paratičija, velikog ljubitelja Rominog kapitena još iz perioda dok je istu ulogu obavljao u Juventusu.

I mada Gazeta delo Sport tvrdi da su dve strane daleko od dogovora, prema Pintovim rečima sa početka septembra problema ne bi trebalo da bude.

"Ne očekujem nikakve poteškoće u našim pregovorima sa Lorencom Pelegrinijem. Obe strane žele istu stvar, a to je nastavak saradnje", uverava Pinto.



tagovi

Lorenco Pelegrini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara