Musa Ndžai (©MN Press)
Musa Ndžai (©MN Press)

Musa Ndžai našao klub, igraće s bratom i rođakom u Oslu

Vreme čitanja: 2min | čet. 31.03.22. | 13:28

Nekadašnji promašaj Partizana prošao probu u KFUM-u, klubu koji su osnovali futsaleri

Navijačima Partizana se digne kosa na glavi kada se spomene Musa Ndžai. Stigao je ovaj Norvežanin poreklom iz Gambije iz Stabeka u Humsku u januarskom prelaznom roku 2019. godine. Očekivalo se mnogo od ovog krilnog napadača, ali u redovima crno-belih ništa nije pokazao. Posle odlska iz Partizana vratio se u Norvešku, lutao od kluba do kluba, ali nigde nije ostavio dublji trag.

Bio je član Od Grenlanda i Sandefjorda. Ove sezone nije prošao probu u Stabeku, klubu odakle je otišao u redove beogradskog tima, ali je uspeo da se izbori za ugovor u KFUM-u. Ovaj tim se takmiči u drugoj ligi Norveške, a zanimljivo je da su ga osnovali futsaleri.

Izabrane vesti

Ndžai će igrati u timu iz rodnog grada Osla, a društvo će mu praviti rođeni brat Bilal, koji ima 23 godina i igra na poziciji krilnog napadača. I to nije sve od porodice Ndžai u Oslu. U KFUM-u igra i rođak nekadašnjeg velikog promašaja crno-belih, Mamadu Lion, koji je štoper, a ima samo 20 godina.

Kvota u Mozzartu da će Partizan da osvoji titulu je 3,70.

Podsetimo, avantura Muse Ndžaija u Partizanu je trajala nešto više od godinu dana. Samo 14 minuta na gostovanju na Čairu i tri u završnici večitiog derbija nisu bili dovoljni da pokaže zašto je doveden. Umesto na terenu, veći deo mandata u Humskoj proveo je u ambulanti, a za to što nije ostvario konkretniji učinak okrivio je lekare.

Dugovali su mi novac. Baš veliki iznos. Podneo sam žalbu FIFA, imali su rok od tri dana da mi daju raskid i isplate sredstva koja sam potraživao. Kad su me isplatili, odlučio sam da pričam sa trojicom direktora i advokatom o svom statusu. Iako sam imao dobre ljude oko sebe, osetio sam da je trebalo sam da se pojavim na sastanku. Bilo je čudno, ali su mi garantovali da se ništa slično neće ponoviti. Rekao sam im da imaju dve opcije: da mi dozvole da treniram do leta i tako rehabiltujem karijeru novom pozajmicom ili transferom ili da odmah raskinemo ugovor”, rekao je svojevremeno Ndžai o boravku u crno-belom taboru.

Uprkos svemu ne kaje se što je stigao u Partizan.

"Ne žalim što sam potpisao za Partizan. Naučio sam dosta toga tokom vremena provedenog u Srbiji. Da mi je stalo samo do novca, ostao bih. Verovatno ne bih bio plaćeniji nego u Norveškoj, ali sam zaradio dovoljno da mogu na miru da se posvetim karijeri”, istakao je Ndžai.

Šampionat u OBOS ligi startuje u subotu, a u ovom rangu igraju i nekada stabilni članovi Elitserije – Bran, Stabek, Mjendalen, Fredrikstad, Start, Sogndal, Ranhajm…


tagovi

Musa NdžaiFK PartizanKFUM OsloNorveška 2

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara