Navijači Lacija
Navijači Lacija

Musolini potpisao za Lacio

Vreme čitanja: 1min | sre. 03.02.21. | 10:08

Nije klikbejt...

Takvo je vreme došlo, novinari nekad moraju da budu dovitljivi da bi doneli redakciji taj čuveni “klik“, naslovi tako budu i preterano “nakićeni“, ali ovog puta ništa ne treba ni dodati ni oduzeti. Jer vest je sama po sebi... Bizarna. Naime, praunuk italijanskog fašiste Benita Musolonija postao je profesionalac pošto je potpisao za Lacio, klub sa verovatno najjačom desničarskom tribinom na Apeninima.

Romano Florijani Musolini, sin nekadašnje poslanice Evropskog parlamenta Alesandre Musolini, igra desnog beka i sada će biti u selekciji do 19 godina. I verovatno nijedan njegov vršnjak na “čizmi“ ne bi izazvao toliko intereseovanje medija, naravno, ne samo iz fudbalskih razloga.

Izabrane vesti

Moj sin neće da se meša u politiku“, kratko je izjavila njegova majka Alesandra.

Neizbežno je ipak da će se o ovom transferu pričati u tom kontektstu. Ne toliko zbog malog Musolinija koliko zbog Lacija, koji u Italiji važi za oličenje desnice. Fašistički pozdravi i svastike, pa i rasistički povici nisu nešto posebno neubičajeno na severnoj tribini Olimpijskog stadiona, 2017. godine su primmera radi lepili nalepnice Ane Frank obučene u Romin dres i uzvikivali antisemitske slogane.

Samo je pitanje kada će i Romana Musolinija uključiti u tu desničarsku ikonografiju. Hteo on to ili ne,.

On je skroman momak koji se nikad nije žalio. Obećava. A prezime? O tome nikad nismo ni pričali. Jedino je važna njegova želja da igra. I on je zaslužuje“, rekao je Musolinijev trener iz mlađih kategorija Mauro Bjankezi.


tagovi

Benito Musolini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara