Mustafa ozbiljan kanditat za Zvezdinog startera

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.07.22. | 10:02

Ne bi bilo iznenađenje da krilni fudbaler iz Gane počne meč protiv Radničkog

Uprava intenzivno radi na dovođenju napadača, trener Dejan Stanković sklapa poslednje kockice mozaika, odnosno tima koji će dobiti šansu na prvenstvenoj premijeri protiv Radničkog. Neće sigurno duel u nedelju na Marakani otkriti Zvezdinu realnu snagu, niti sve zamisli Dejana Stankovića, uzimajući u obzir činjenicu da će sasvim sigurno biti nekoliko izostanka.

Najveća dilema biće u napadu, pošto je Norvežanin Ohi imao problema sa lakšom povredom lista. Deluje da će šansu od prvog minuta dobiti Milan Pavkov, mada je tokom priprema, u nedostatku prirodnih rešenja, Dejan Stanković kao “devetku” koristio i Aleksandra Kataija.

Izabrane vesti

Videćemo i na koji način će trener crveno-belih izabrati četvoricu stranaca, mada u slučaju da Ohi ne igra Zvezda u toj kategoriji nema višak.

Ali ne bi bilo iznenađenje da se, kao blago, iznenađenje u startnoj postavi nađe Ibrahim Mustafa. Mladi krilni fudbaler iz Gane, posle pozajmica u Sremskoj Mitrovici i Novom Pazaru, predstavljao je najveće iznenađenje letnjih priprema. Posebno je upao u oči široj sportskoj javnosti partijom u Sočiju, na generalnoj probi srpskog šampiona protiv Zenita.

U prvom poluvremenu, igrajući kao krilni fudbaler, Ibrahim Mustafa je bio najopasniji pojedinac crveno-belih. Hronološki: već u uvodnoj fazi meča je prevario lažnjakom jednog igrača Zenita i servirao lepu šansu Milanu Pavkovu. Potom je dobrim izlaskom visoko uzeo jednu ničiju loptu, stuštio se ka golu i promašio. Nije imao sreće ni posle centaršuta Pičinija, kada je osetio prostor u srcu šesnesterca Zenita, da bi na kraju upisao još jedan promašaj. Opet je svemu prethodio dobar izlazak u visok presing.

Pokazao je Mustafa da će biti veliki izazov za stručni štab Dejana Stankovića, odnosno da će u narednih nekoliko meseci morati da mu se očisti završnica. Ali i bez toga Mustafa je pokazao da je vredan ulaganja, i čekanja, s obzirom da poseduje ozbiljnu startnu brzinu. Nešto što je Crvenoj zvezdi nedostajalo u prethodnom periodu.

Pored toga Dejan Stanković je u pojedinim mečevima koristio Mustafu i kao “ful beka” kada je igrao sa trojicom štopera u poslednjoj liniji.

Moguće je da će za iznenađujući učinak Mustafa biti nagrađen solidnom minutažom u sudaru sa Radničkim. Mada gledajući njegove osnovne reference, trebalo bi da bude korisniji Crvenoj zvezdi u evropskim mečevima. Kada bi trebalo da ima više prostora.

Za očekivati je da će Radnički na stadionu Crvene zvezde igrati u duplom bloku, sa nisko postavljenim linijama. Dakle, prostora za trku neće biti mnogo.


tagovi

Ibrahim Mustafa

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara