Andi Pelmar, defanzivac Bazela (©Reuters)
Andi Pelmar, defanzivac Bazela (©Reuters)

Na Bazelu je da dokaže da nije zalutao u četvrtfinale Lige konferencije

Vreme čitanja: 2min | čet. 13.04.23. | 13:50

Švajcarski predstavnik dočekuje Nicu u četvrtak od 21.00 časova

Prošle sezone Bazel je stigao do osmine finala Lige konferencije, gde ga je zaustavio francuski predstavnik Olimpik iz Marselja, duplom pobedom sa po 2:1. Ove sezone Švajcarci su stigli do četvrtfinala, a ovog četvrtka od 21.00 časova ponovo će se susresti sa Francuzima – Nicom.

Prvi meč igra se u Švajcarskoj, što je obaveza više za izabranike Hajka Fogela da dođu do pozitivnog rezultata. Tim pre, jer im u ostalim takmičenjima nikako ne ide po planu, pa je Liga konferencije ostala kao uteha za spas sezone.

Izabrane vesti

Pre nedelju dana Bazel je završio učešće u Kupu Švajcarske. Na njegovom terenu ga je lako savladao budući šampion Jang Bojs, sa 4:2. U prvenstvu plavo-crveni su tek šesti na tabeli, imaju čak 22 boda manje od lidera i predstoji im ogromna borba za mesto u Evropi.

Imali su Švajcarci sreću na žrebu za osminu finala Lige konferencije, dobili su poznanika iz grupne faze Slovan iz Bratislave. Uspeli su da eliminišu Slovake posle penala, zato evo ih na megdanu Nici.

21.00: (3,70) Bazel (3,50) Nica (2,15)

Ipak, samo jedna pobeda iz poslednjih sedam mečeva u svim takmičenjima teško da plaše Francuze. Pogotovo kada se zna da Nica igra veoma dobro od početka 2023. godine i poraz od Pari Sen Žermena (0:2) za vikend prvi je posle serije od 14 utakmica u svim takmičenjima. Rival Partizana u grupnoj fazi došao je do devetog mesta Lige 1 i boriće se sa nekoliko ekipa za povratak u Ligu konferencije. Naravno, osim ako ne osvoji ovo takmičenje, onda će direktno u Ligu Evrope.

Nici je ovo 10. evropska sezona, a nikada nije stigla dalje od četvrtfinala. U Kupu evropskih šampiona 1957. i 1960. godine stizala je do mesta među osam najboljih, ali u oba navrata je Real Madrid bio neprelazna prepreka. U modernom fudbalu do ove sezone se Nica najbolje pokazala 2017/2018, kada je igrala šesnaestinu finala Lige Evrope i u njoj izgubila od moskovske Lokomotive.

U fokusu tokom ovog dvomeča biće defanzivac Bazela Andi Pelmar. Reč je o fudbaleru koji je rođen u Nici i koji je prošao sve kategorije tog tima do 2022. godine, kada je prešao u švajcarskog prvoligaša. Pelmar je odigrao 39 mečeva za A tim nice pre prelaska u Bazel.

Ovo će da bude posebna utakmica za mene, ali to neće uticati na moju pripremu meča. Moja porodica neće biti na utakmici u Bazelu, ali zato hoće na revanšu. Nica igra intenzivan, brz fudbal, ali mi smo spremni za to. Definitivno su najbolji tim sa kojim smo se do sada sastali u ovom takmičenju“, poručio je Pelmar.

--------------------

Počela je trka za pola miliona dinara dnevno!!!

DANAŠNJI IZAZZOV: pogodi 3 x PLUS na poene igrača

---------------------

LIGA KONFERENCIJE – ČETVRTFINALE (PRVI MEČEVI)

Četvrtak

18.45: (3,45) Gent (3,45) Vest Hem (2,25)

21.00: (2,70) Anderleht (3,25) AZ Alkmar (2,90)

21.00: (3,70) Bazel (3,50) Nica (2,15)

21.00: (4,60) Leh (3,60) Fjorentina (1,80)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BazelNicaLiga konferencije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara