Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Na današnji dan: Drinčićeva bomba, Zvezda promovisala kvartet reprezentativaca (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.10.20. | 10:50

I kako je Miroslav Vulićević odigrao 147.derbi sa pokidanim ligamentima

Tog 18. oktobra 2014. godine Crvena zvezda je, baš kao i danas, stigla u Humsku sa oreolom aktulenog šampiona. Međutim, bila je to jedina dodirna tačka sa aktuelnim trenutkom. Partizan je predvođen Markom Nikolićem imao iskusniji tim, isklesan u brojnim evropskim bitkama. Crveno-beli su posle suspenzija UEFA bili primorani na drugačiju strategiju i forsiranje mlađih snaga...

Samo jedan duel Partizana i Crvene zvezde odigran je na današnji dan, 18. oktobra. Bio je to 147. večiti derbi, koji će po dobrom pamtiti navijači kluba iz Humske. Crno-beli su trijumfom nad Crvenom zvezdom (1:0) napravili džinovski korak ka osvajanju titule . Sa ove vremenske distance ponosni mogu da budu i u Ljutice Bogdana. Tadašnji šef stručnog štaba Crvene zvezde Nenadd Lalatović u postavu je „gurnuo“ najtalentovanije izdanke klupske akademije. Sa 16 godina i deset meseci Luka Jović je postao najmlađi Zvezdin debitant u istoriji večitih derbija. Vezu je držao Mihailo Ristić. Tu su još bili Darko Lazović i golman Predrag Rajković. Dakle, četvorica aktulenih reprezentativaca.

Izabrane vesti

Iako je Partizan bio favorit, crveno-beli su se dobro držali u prvom poluvremenu. Tada supertalentovani Luka Jović je promašio dve kolosalne prilike posle asistencija Lazovića i Bosančića. Kako je vreme prolazilo, crno-beli su se dizali. Dominirali su u drugom poluvremenu. Predrag Rajković je odbranio dva zicera Škuletiću. Ali u 77. minutu „probušio“ ga je Nikola Drinčić.

Posle slobodnog udarca iskusnog veziste, lopta je prošla kroz prste Predragu Rajkoviću. Za erupciju Grobara.

Imao je pomenuti derbi još jednu specifičnost. Desni bek crno-belih Miroslav Vulićević odigrao je dobar deo derbija sa pokidanim ligamentima kolena.

„Krenuo sam malo silnije u remplovanje sa Gavrićem. Izgubio sam ravnotežu, osetio da mi se nešto čudno dešava sa kolenom. Na poluvremenu sam skrenuo pažnju doktoru Rosiću. Ali... Adrenalin, bitan si igrač, još u formi. Znam da mi je Petar Grbić govorio kako će da trči i za mene. Na kraju je došao i Drinčićev gol. Ludilo. Lopta je prošla kroz prste Rajkoviću, ali ko sme da ga krivi. Svašta je odbranio do tog 77. minuta“, prisetio se u razgovoru za Sportski Žurnal Miroslav Vulićević. 



tagovi

Nikola DrinčićPredrag RajkovićLuka JovićMiroslav Vulićević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara