FK Partizan
FK Partizan

Na današnji dan Partizan je postao crno-beli: Malo kasnije dobio je Zvezdu 3:1 (FOTO+VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.03.24. | 14:24

U Humskoj se podsećaju vremena kad su se presvukli

Specijalan dan u Humskoj. Onaj u kome Partizan obeleževa 27 godina od pobede nad Crvenom zvezdom u 106. večitom derbiju (3:0), u kome se sprema za naredni, 172, ali u kome se se seća trenutka kad je premijerno obukao crno-beli dres.

Desilo se to 8. marta 1959, kad je Parni valjak savladao Borac iz Podgorice (1:0), plasirao se u polufinale kupa i prvi put predstavio publicu kolorit koji se do danas održao. Crno na belo.

Izabrane vesti

Tim povodom, a uoči susreta sa Crvenom zvezdom, u Humskoj su jubiljej obeležili promotivnim spotom na kome se vide članovi aktuelne genercije kako nose neke od najpoznatijih modela kroz istoriju. Posebno je simbolično da je kapiten Svetozar Marković pozirao u dresu sa brojem 14 na poleđini, u vlasništvu nekadašnjeg štopera Nenada Đorđevića, čiji je gol na stadionu „Rajko Mitić“ bio vredan nerešenog ishoda (1:1) u proleće 2005, a u konačnici i osvajanja titule.

Isto tako, zanimljivi su modeli iz 90-godina prošlog veka, kao i dva plasman u Ligu šampiona, sve do današnjih dana.

Zanimljivo da je pomenutu sezonu 1958/59 Partizan počeo noseći bele dresove i plave štucne, u toj kombinaciji je poslednji meč odigran protiv beogradskog Radničkog 23. novembra 1958. Rezultat je bio 1:0, zahvaljujući pogotku Srđana Čebinaca u 46. minutu.

Inicijativu za promenu boja dresova pokrenuo je legendarni Stjepan Bobek, koji je baš te zime u dresu Partizana završio igračku karijeru i upustio se u trenerske vode, ali je kao član selekcije veterana na riječkoj Kantridi, 10. oktobra 1991. godine doživeo da zaigra u crno-belom dresu. U istoj boji dresova igrači Partizana nastupiće i u 172. večitom derbiju, a sa pravom se nadamo da će ishod biti pozitivan kao i 10. maja 1959. godine kada smo kao gosti u 24. večitom derbiju prvi put nastupali u crno-belim dresovima i slavili 3:1“, naglasili su iz Partizana.



tagovi

FK Partizandresovi

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara