©Starsport
©Starsport

Na krilima prvotimaca protiv Omonije: Zvezdini biseri overavaju uspeh iz Beograda

Vreme čitanja: 3min | sre. 05.10.22. | 09:11

Crveno-beli na testu u Nikoziji

Gol prednosti stečen u Beogradu omladinci Crvene zvezde pokušaće da materijalizuju danas na Kipru i da protiv Omonije izbore plasman u narednu fazu takmičenja u Ligi šampiona za mlade. Susret zakazan za 16 časova biće prilika da crveno-beli biseri naprave novi korak na internacionalnoj pozornici i makar ponove prošlosezonski rezultat kada su eliminisali irski Sent Patriks, ali potom stali pred biserima Empolija.

Učenici Zorana Renduliča uspeli su u prvom susretu da golom Luke Stoisavljevića steknu prednost koju su očuvali do današnjeg gostovanja uprkos činjenici da su od 41. minuta se borili sa igračem manje zbog isključenja Ivana Nikčevića.

Izabrane vesti

GOdinama unazad, crveno-beli su učesnici elitnog juniorskog takmičenja, međutim jedina generacija koja je napravila značajniji iskorak bili su biseri rođeni 2002. godine koji su uspeli da se u sezoni 2019/20 plasiraju u osminu finala gde su eliminisani od Midtjilanda. Iako iz pomenute generacije danas nema predstavnika u prvom timu, nosioci tog tima uveliko su zadužili uloge na superligaškoj pozornici, a putokaz sadašnjim biserima između ostalog su Dejan Joveljić, Aleksa Terzić, Strahinja Eraković, Miloš Grodić i brojni drugi izdanci škole iza Juga marakane koji su poslednji korak pred izlazak na seniorsku scenu napravili upravo protiv nekih od sadašnjih prvotimaca Pari Sen Žermena, Napolija, Liverpula i drugih klubova iz vrha evropskog fudbala.

(5,00) Omonija J (3,60) Crvena zvezda J (1,65)

Upravo primeri prethodnih generacija mogli bi da predstavljaju motiv, ali i upozorenje crveno-belima koji su na gostovanje stigli oslabljeni neigranjem niza bisera letos prekomandovanih u seniorski fudbal i crveno-belu filijalu Grafičar. Sa druge strane, omladinski šampioni Srbije predstojeći duel dočekuju jači za Stefana Lekovića i Nikolu Stankovića koji su bili u konkurenciji i za prvi susret sa Kipranima odigran u Zaplanjskoj ulici, a Rendulić je uoči revanša izneo očekivanja.

"Doputovali smo dva dana pred utakmicu, praktično posle meča sa Voždovcem. Ovo je najgori period u fizičkom i psihološkom smislu, ali smo odradili trening, kako bi se što pre navikli na uslove. Igrači koji su u subotu igrali veći deo utakmice radili su slabijim intenzitetom. Momci nisu ni spavali previše, jer smo rano ustali i imali smo težak put. Odradili smo trening oporavka, a potom smo dan pre utakmice iskoristili za taktičko uigravanje", kazao je trener omladinaca Zvezde.

Uvertiru u današnji susret crveno-beli su imali protiv omladinaca Voždovca koje su savladali 5:0, a već za vikend Rendulićev tim očekuje večiti derbi. Uprkos nizu izazova crveno-beli su na prvo evropsko gostovanje ove sezone stigli uz epitet lidera Omladinske lige Srbije u kojoj su u osam kola ostvarili pet pobeda, dva remija i poraz.

"Čeka nas znatno teža utakmica nego u Beogradu, iako smo tamo imali crveni karton skoro celo drugo poluvreme. Rival igra drugačije kod kuće i u neku ruku je dobro za nas što je prvi duel završen samo sa 1:0. Posle crvenog kartona, bili smo stabilni, agresivni defanzivno. Čeka nas znatno teži meč nego u Beogradu, tako da neće biti nikakvog opuštanja. Spremni smo", kazao je Rendulić.

Strateg crveno-belih je na put poveo 20 fudbalera, to su: Jovan Miladinović, Bogdan Marinković, Kosta Nedeljković, Stefan Leković, Aleksej Vukičević, Nemanja Vidojević, Bratislav Marić, Petar Graonja, Luka Bošković, Nikola Stanković, Ignjat Brajić, Luka Lečić, Mlađan Ivanković, Lazar Đurić, Mateja Radonjić, Aleksa Cvetković, Boris Matić, Stefan Miladinović, Luka Stojsavljević i Stefan Radujko.


tagovi

Liga šampiona za mladeOmladinska Liga šampionaZoran Rendulić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara