Luka Modrić u dresu Dinama (Foto: Reuters)
Luka Modrić u dresu Dinama (Foto: Reuters)

Na Maksimiru spremaju bombu: Dinamo kontaktirao Luku Modrića

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.02.24. | 23:35

Hrvatski reprezentativac nije odbacio mogućnost povratka u zagrebački klub

Bacio mu je rukavicu u lice vrativši Ivana Perišića, pa mu još i preoteo Josipa Brekala. Ostao je Dinamo ove zime u senci Hajduka, koji je na zimskoj pijaci povlačio ambiciozne poteze sa jasnim ciljem da zasedne na tron u Hrvatskoj, a sve i da bez istog ostane na kraju sezone, zagrebački klub želi da se ekspresno na njega vrati. I usput odgovori Splićanima na pomenute angažmane.

U to ime na Maksimiru su skovali ambiciozan plan. Vrlo, vrlo ambiciozan plan. Kako piše Index, a potvrđuje i 24sata, hrvatski šampion nameračio se da na leto vrati Luku Modrića!

Izabrane vesti

Osvajaču Zlatne lopte za 2018. godinu ugovor sa madridskim Realom ističe na kraju sezone i kako stvari stoje na Santijago Bernabeuu neće mu ponuditi novi. Svesni su toga i na Maksimiru te je prema pisanju pomenutih medija predsednik Dinama Mirko Barišić u toku dana nazvao 38-godišnjeg vezistu i poručio mu kako su mu vrata Maksimira uvek otvorena.

Ono što budi nadu Dinamovim pristalicama da bi posle 16 godina ponovo mogli da od leta gledaju svog ljubimca u dresu Modrih je to što se, piše Index, Modrić nije samo zahvalio na ponudi, već je sve rečeno uzeo u obzir pa bi, dodaje 24sata, pregovori sasvim izvesno trebalo da se intenziviraju u nedeljama što dolaze.

Jasno je, naravno, svima da je sve i dalje na dugačkom štapu, jer Modriću neće manjkati opcija kada se rastane sa Realom. Prošlog leta odbio je 'jednu od najvećih ponuda u istoriji fudbala' i nema sumnje da će klubovi sa Bliskog Istoka ponovo pokušati da ga angažuju po završetku aktuelne sezone. MLS je takođe jedna od mogućih destinacija, kao i ostanak u Realu, gde mu je Karlo Ančeloti ponudio mesto u svom stručnom štabu. To je pak najmanje realan scenario, jer Luka navodno želi da igra i na Mundijalu 2026. godine.

Modrić je za seniorski tim Dinama odigrao 79 utakmica pre nego što je jula 2008. godine u transferu vrednom 22.500.000 evra potpisao za Totenhem. U severnom Londonu zadržao se četiri godine, da bi 2012. Real otkupio za 35.000.000 evra. Ispostaviće se to kao jedan od najboljih poslova u istoriji madridskog kluba pošto je Hrvat dao nemerljiv doprinos u osvajanju 23 trofeja tokom perioda provedenog na Santijago Bernabeuu.


tagovi

Luka ModrićDinamo ZagrebReal MadridTransferiLetnji prelazni rok 2024

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara