Veljko Paunović i Slaviša Jokanović (©AFP)
Veljko Paunović i Slaviša Jokanović (©AFP)

Na ovo se čekalo - Paunović dočekuje Jokanovića!

Vreme čitanja: 3min | uto. 23.11.21. | 16:31

Meč Redinga i Šefild junajteda, u sklopu 19. kola Čempionšipa, na programu je u utorak od 21.00 časova

Srpski derbi u Čempionšipu, Veljko Paunović sa Redingom dočekuje Slavišu Jokanovića i njegov Šefild junajted. Meč se igra u utorak od 21.00 časova.

Na početku sezone su mnogi očekivali da će ta dva tima da se bore za plasman u Premijer ligu, takmičenje iz kojeg je Šefild letos ispadao. Ipak, te prognoze nisu bile realne.

Izabrane vesti

21.00: (3,60) Reding (3,35) Šefild junajted (2,10)

Jokanovićev tim je tek 17. na tabeli sa 20 bodova, a Reding ispada da je još lošiji, jer je tek 20. sa 17 poena. Iako lošiji na tabeli, Reding ima čemu da se nada. Uprkos tome što se kvoteri ne slažu sa nama i veće šanse daju gostima, Paunovićev tim je u boljoj formi i nije greška ako ih nazovemo favoritima.

Sakupio je Reding više bodova od svog rivala, 23, ali ga je FS Engleske kaznio oduzimanjem šest poena jer je prekršio pravilo o finansijskom fer-pleju. Deluje da je to bio kalkulisan potez uprave Rojalsa, usred sezone su angažovali Endija Kerola, premijerligaško pojačanje.

Iskusni napadač je već stigao i da debituje, ušao je sa klupe protiv Notingem Foresta (1:1) u prošlom kolu. Paunoviću je očajnički trebao neki iskusan fudbaler u svlačionici, ima mnogo mladih igrača, pa je izbor pao na slobodnog Kerola, nekadašnjeg centarfora Liverpula i Njukasla. Iz istog razloga je prethodno angažovan na pozajmicu Deni Drinkvoter.

Sa njima, ali i oporavljenim Alenom Halilovićem i Dejanom Tetekom, Reding je spreman da odgovori izazovu. Nema dileme da su se Paunović i Jokanović dobro međusobno analizirali i da će teško jedan drugog da iznenade.

Biće teška utakmica, igramo protiv dobrog tima. Oni su u sličnoj situaciji kao i mi, očajnički im trebaju bodovi. Moramo da se spremimo dobro. Najvažnije je da osvojimo još tri poena“, kazao je Paunović.

Njegov Reding je inače neporažen na poslednja dva meča. Savladao je Birmingem sa 2:1, a zatim odigrao 1:1 sa Notingemom.

Paunović je u boljoj situaciji, pošto pred njega nije postavljen zadatak da se bori za Premijer ligu. Jokanoviću je to zadatak, a uprkos lošim rezultatima još nije odustao od cilja.

Pre svega, ima još mnogo utakmica pred nama. Još je rano da odustanemo. Moj zadatak je da ostanem pozitivan i probam da sakrijem sve naše slabosti. Ne mogu usred novembra da kažem „ok, odustajem, spremićemo se za sledeću sezonu“. Verujem da je moguće da izborimo promociju. Naravno, realno je da smo trenutno na 17. poziciji na tabeli i da moramo da idemo korak po korak“, kazao je Jokanović.

Poslednji put su se Reding i Šefild sastali u martu prošle godine, u osmini finala FA kupa. Dalje je prošao Junajted, posle produžetaka.


tagovi

ČempionšipRedingvotfordSlaviša JokanovićVeljko Paunović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara