Aron Ban Bisaka (©AFP)
Aron Ban Bisaka (©AFP)

Na pomolu još jedan reprezentativni transfer: Van Bisaki stigao poziv pred KAN

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 15:00

Defanzivac Mančester Junajteda razmišlja da obuče dres DR Konga

Nije nikakva novost da fudbaleri promene nacionalnost i odluče da nastupaju za drugu državu kako bi imali priliku da budu deo velikog takmičenja, jer u onoj pod čijom su zastavom do tada bili nisu uspeli da se izbore za mesto. Posebno je taj trend bio aktuelan pred prethodni Mundijal u Kataru, a kako je iza ugla Afrički Kup nacija, mogli bismo da posvedočimo još nekom reprezentativnom transferu. Uostalom, jedan je već u “pripremi“.

Kako piše britanski Atletik, Aron Van Bisaka je dobio poziv od FS Demokratske Republike Kongo da zaigra za njihovu reprezentaciju, koji defanzivac Mančester junajteda razmišlja da prihvati.

Izabrane vesti

Van Bisaka nikada nije zaigrao za seniorsku reprezentaciju Engleske. Upisao je tri nastupa za U21 i još dva za U20 Gordog albiona, ali priliku u A selekciji nije dočekao. Zapravo, dočekao je poziv Gereta Sautgejta za kvalifikacije za EURO 2020 u septembru 2019. godine, ali je morao da se vrati u klub zbog problema sa leđima.

Kako nije debitovao za seniorski tim Engleske, Van Bisaka i dalje ima pravo da zaigra za drugu reprezentaciju, što će pokušati da iskoriste u DR Kongu, čije korene vuče i za čiju je U17 selekciju odigrao jednu utakmicu još 2015. godine, baš protiv vršnjaka iz Engleske (0:8).

Van Bisakino prihvatanje poziva potencijalan bio bi potencijalan problem za Mančester junajted, s obzirom na to da bi zbog KAN Erik Ten Hag mogao da ostane i bez Andrea Onane i Sofjana Amrabata...

DR Kongo će na Afričkom Kupu nacija, koji je na programu od 13. januara do 11. februara 2024. godine, igrati u Grupi F sa Marokom, Zambijom i Tanzanijom.



tagovi

Aron Van BisakaMančester Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara