©AFP
©AFP

Na terenu Bolivija, a u mislima još penal serija protiv Australije

Vreme čitanja: 1min | ned. 20.11.22. | 05:18

Peru savladao dobro poznatog rivala golom Iberika - 1:0

Prijateljski duel Perua i Bolivije rivalima je dobro došao da reprezentativni termin iskoristee da održe formu, ali i da saberu redove u periodu kada najkvalitetnije reprezentacije sveta broje sate do početka borbe za tron.

Iako je golom Iberika domaćin upisao minimalnu pobedu (1:0), izvesno je da je izabranicima Huana Rejnoso Guzmana u mislima još penal rulet protiv Australije na kojem su ispustili kartu za Katar.

Izabrane vesti

Serija jedanaesteraca u baražu, kojom je pre pet meseci odlučen jedan od preostalih putnika na Svetsko prvenstvo, reprezentaciju Perua je ostavila bez plasmana na šestu planetarnu smotru. Praktično zalečena rana ponovo je postala aktuelna nekoliko sati pre početka Svetskog prvenstva s obzirom na to da su reprezentativci pomenute južnoameričke države umesto sa najboljim timovima na planeti snage odmerili sa Bolivijom.

Gosti koji za pobedu u zvaničnim utakmicama ne znaju od prethodne godine uprkos ulozi autsajdera pružili su zavidan otpor Peruu i prilično namučili protivnika koji je u 55. minutu ipak uspeo da pronađe put do mreže preko Iberika.

Pogodak mladog napadača doneo je domaćinu rasterećenje i kasnije se ispostavio kao dovoljan za trijumf koji je međutim mala uteha u odnosu na činjenicu da će fudbaleri Perua Svetsko prvenstvo pratiti uz male ekrane.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Peru - Venecuela1:0 (0:0)

/Iberiko 55/


tagovi

PeruBolivija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara