Aleksandar Katai (©Starsport)
Aleksandar Katai (©Starsport)

Na tragu najbolje sezone u karijeri: Katai se resetovao na 2016. godinu

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.04.21. | 10:33

Dribler iz Srbobrana mogao bi da nadmaši lični rekord u efikasnosti

Čak i kada nije u top formi, Aleksandar Katai je neko oko koga se mnogo toga vrti u igri Crvene zvezde. Jednim potezom sposoban je da reši utakmicu. Bilo da je reč o driblingu, dodavanju ili šutu. A kada je raspoložen, navijači crveno-belih mogu da uživaju...

Potvrdio je to u Ivanjici, gde je po izuzetno teškom terenu za igru prvo iz slobodnjaka anulirao vođstvo gostiju, a onda sa ivice kaznenog - doduše uz pomoć protivničkog igrača koji je promenio pravac lopte - doneo preokret pre odlaska na odmor.

Izabrane vesti

Stigao je tako iskusni vezista iz Srbobrana do 14. pogotka u Superligi ove sezone, ukupno 17, a ima i osam asistencija. Izuzetno motivisan vratio se na teren posle tromesečne pauze zbog bolesti krvi i do kraja šampionata mogao bi da postavi novi lični rekord u efikasnosti. Za to mu je u preostalih sedam kola, plus polufinale i potencijalno finale Kupa Srbije, potrebno još šest golova i dve asistencije.

18.00: (2.20) RADNIK (3.35) METALAC (3.35)

Neće biti lako, ali kako trenutno igra - ne i nemoguće. Prepreke će mu biti defanzivci i golmani Radnika (dvaput), Inđije, Vojvodine, Rada, Zlatibora, Bačke i Metalca. I ponovo Vojvodine ili Partizana ako se crveno-beli nađu u finalu kupa.

Važeći rekord Katai je postavio u sezoni 2015/16, takođe kao igrač Crvene zvezde. Tada je uz svoje ime upisao 23 pogotka i 10 asistencija u 36 utakmica. Ukupno je na terenu proveo 2.927 minuta, dok je trenutno na 30 nastupa i 2.040 minuta. To je skoro 10 mečeva razlike, što znači da bi do eventualnog novog rekorda 30-godišnji dribler stigao u kraćem intervalu.

(©MN Press)(©MN Press)

Da nije imao pomenutu tromesečnu pauzu, učinak od pre pet godina verovatno bi odavno bio nadmašen.

Katai je u to vreme prosečno pogađao na svakih 127 minuta, što je skoro jedna i po utakmica. Ove sezone se upisuje u strelce na 120 minuta provedenih u igri. Pogađao je protiv Libereca, Genta, Ararata, Radničkog iz Niša, TSC-a (triput), Mladosti, Partizana, Inđije, Proletera, Čukaričkog, Mačve, Napretka, IMT-a i Javora (dvaput). Da nije propustio 16 utakmica, jasno je da bi imao još bolji učinak. Statistički gledano, imao bi 12 golova više.

Naravno, mnogo je drugih faktora od kojih bi zavisilo da li bi brojke bile baš te, ali koliko je Aleksandar Katai efikasan pokazuje podatak da je po minutaži u ovoj sezoni tek na desetom mestu u Zvezdinom timu, a vodeći je strelac i treći po broju asistencija.

Nema dileme da li su crveno-beli pogodili kada su prošlog leta odlučili da ga ponovo angažuju posle odlaska iz Sjedinjenih Američkih Država. Opet je stavio pečat na titulu.



tagovi

Aleksandar KataiFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara