Napadač Nagoje Mateus postigao je dva gola ove sezone u Ligi šampiona (©AFP)
Napadač Nagoje Mateus postigao je dva gola ove sezone u Ligi šampiona (©AFP)

Nagoja podigla samopouzdanje, Tajlanđanima se crno piše

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.06.21. | 10:38

Japanski predstavnik u azijskoj Ligi šampiona igra od 12 časova protiv Račaburija, a očekuje se da će da nastavi sa nizom pobeda

Ovog ponedeljka su na programu još četiri meča u azijskoj Ligi šampiona. Program otvara duel Nagoje i tajlandskog Račaburija u Bankoku, u sklopu 3. kola grupe G. Taj duel je na programu od 12.00.

Japanci su takmičenje u eliti počeli pomalo bojažljivo i jedva su došli do trijumfa u 1. kolu nad Johorom sa 1:0. Jedini pogodak postigao Hiroki Abe sredinom drugog poluvremena.

Izabrane vesti

Kada su probili strah od neuspeha, fudbaleri Nagoje su se razgoropadili. Ceh je platio Pohang, najveći konkurent za prvu poziciju koja vodi direktno u osminu finala. Južnokorejci su isprašeni sa 3:0, uz dva pogotka brazilskog ofanzivca Mateusa.

Sada Nagoju očekuju dva meča protiv najslabijeg tima u grupi. Račaburi je završio sezonu na slaboj osmoj poziciji, sa 31 bodom zaostatka za šampionom Tajlanda Patum Junajtedom. Račaburi ove sezone nema tim ni za domaće okvire, a kamoli za Ligu šampiona.

Trener Nagoje Masimo Fičadenti ni pored toga ne pomišlja da potceni protivnika.

"Bio je dobar osećaj pobediti onako ubedljivo, ali taj meč je zaboravljen, sada smo se okrenuli sledećem meču. Svesni smo kakav stil gaji Račaburi, moramo da budemo oprezni pošto su brzi. Cilj nam je jednostavan, ovde smo da dajemo golove i pobeđujemo sve. Naravno, uvek je lepše kada pobedimo ubedljivo, ali neće to uvek moći tako. Naposletku, najvažnije je da osvojimo sva tri boda, ne i kojim rezultatom", kazao je italijanski stručnjak.

Ova dva tima se nikada do sada nisu sastajali.

AZIJSKA LIGA ŠAMPIONA

Ponedeljak

Grupa G (3. kolo)

12.00: (12,0) Račaburi (5,50) Nagoja (1,23)

16.00: (1,65) Pohang (3,50) Johor (5,20)

Grupa H (2. kolo)

16.00: (1,57) Čijangraj Junajted (3,70) Tampines Rovers (5,70)

18.00: (3,45) Gamba Osaka (3,20) Đonbuk (2,10)

***Kvote su podložne promenama


tagovi

Nagoja Grampus EjtAfrička Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara