Nagrada za istorijske rezultate: Pelegrini do 2025. u Betisu

Vreme čitanja: 1min | uto. 21.12.21. | 14:46

Iskusni čileanski strateg dve godine duže u klubu

Betis je, bez dileme, jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone u Primeri. Tim iz Sevilje, sa Manuelom Pelegrinijem na klupi beleži fenomenalne rezultate, a plod uspeha je novi ugovor za čileanskog trenera.

Iskusni strateg uspeo je da pronađe pobednički recept i sa Betisom postane ozbiljan konkurent za izlazak u Ligu šampiona. Sa 33 osvojena boda u 18 utakmica, Pelegrinijev tim hleda u leđa samo Realu i velikom rivalu Sevilji, te je rukovodstvo kluba, podstaknuto uspesima, nekadašnjem strategu River Plejta, Viljareala, Reala, Malage, Mančester Sitija i Vest Hema, ukazalo poverenje produživši ugovor do 2025. godine (prethodni bio do 2023. godine).

Izabrane vesti

Pelegrini je u Betis stigao leta 2020. godine i u prvoj sezoni je uspeo da se kvalifikuje u Ligu Evrope, nakon što je u Primeri prvenstvenu trku završio na šestom mestu.

Od dolaska na klupu aktuelnog kluba Čileanac je ispisao istoriju kluba jer je postao trener Betisa sa procentualno najviše osvojenih bodova, a pod njegovom komandom zeleno-beli su počeli da igraju ofanzivan i atraktivan fudbal, na gol više.

Kako su iz kluba sa zadovoljstvom istakli u zvaničnu objavu, pregovori su kratko trajali i završeni su dogovorom na obostrano zadovoljstvo.



tagovi

Manuel Pelegrini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara