NAJAVA DANA (četvrtak, 14. oktobar): Evroliga u fokusu, derbi u Južnoj Americi

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.10.21. | 06:47

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

METALAC – ŽARKOVO, 17.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Srbije)

Žarkovo je treće na PLS tabeli, dakle reč je o solidnoj ekipi, dok Metalac zauzima 12. mesto na superligaškoj tabeli. Milanovčani u meč ulaze nakon teške utakmice sa Crvenom zvezdom, a pošto znamo koliko su neugodni kraj Despotovice, očekujemo da Lazetićeva družina kontroliše igru od prvog minuta meča. Verovatno će s njihove strane biti forsirana svaka lopta upućena Stefanu Cvetkoviću, koji se dobro pokazao u ulozi napadača Metalca.

BOLIVIJA – PARAGVAJ, 22.00

(Fudbal, Južna Amerika, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Paragvaj je šesti, a ta pozicija ne vodi u plej-of. Oni moraju da jure ka boljem plasmanu, pa devetoplasirana Bolivija mora po svaku cenu da se nadigra. Nevolja je što je Paragvaj pre ovog meča poražen od Čilea, pa psihološki neće opušteno ući u meč. Inače, na poslednja dva meča para dolazila je GG4+ igra.

KOLUMBIJA – EKVADOR, 23.00

(Fudbal, Južna Amerika, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Kolumbija je peta na tabeli, a rado bi se menjala sa Ekvadorom koji sa samo bodom više zauzima treće mesto. Ovde neće biti popuštanja, s tim što valja reći da su domaći od poslednjih pet utakmica, na čak četiri igrali nerešeno. Ekvador je pred ovaj susret neočekivano poražen od Venecuele, što može psihološki da utiče na njihov nastup.

ARGENTINA – PERU, 01.30

(Fudbal, Južna Amerika, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Argentina i Brazil su definitivno najjači timovi ovog dela sveta. Peru tu ne može ni ručak da im soli, pa Leo Mesi i družina kojima u retrovizoru stoji pobeda nad Urugvajem od 3:0, moraju imati apsolutnu prednost. Ipak, Peru je u prošlosti umeo da namuči veliku selekciju, što je na poslednjih pet međusobnih okršaja rezultovalo sa tri nerešena ishoda.

ČILE – VENECUELA, 02.00

(Fudbal, Južna Amerika, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Obe selekcije dobro znaju da su među najtanjim timovima na kontinentu, pa i nemaju šta da čuvaju, niti oko čega zbog tabele da se tuku. Interesantno, Čile je pred ovaj susret bio bolji od Paragvaja, dok je Venecuela iznenadila Ekvador. To samo znači da ni jedni ni drugi nisu voljni da se poklone, mada definitivno Čile kod kuće mora da bude favorit. Međusobna tradicija kaže da na njihovim mečevima redovno dolazi 3+.

BRAZIL – URUGVAJ, 02.30

(Fudbal, Južna Amerika, kvalifikacije za Svetsko prvenstvo)

Urugvajci su u prethodna dva meča u ovom ciklusu remizirali sa Kolumbijom bez golova kući i ubedljivo su poraženi u Argentini. Raspoloženje u ekipi i nije osobito dobro posle takvih izdanja. Brazil je pre nekoliko dana u Kolumbiji prekinuo seriju pobeda u kvalifikacijama odigravši 0:0. Nejmar se vratio u tim posle suspenzije, svi ključni igrači su na raspologanju selektoru Titeu.

ZENIT – BAJERN, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Andrea Trinkijeri treba debelo da se zapita kuda vodi bavarski brod... Bajern je tri puta uzastopno poražen, pa na nogama Zenitu mora da se čuva novog debakla. Rusi su spremniji, uprkos poraza od Armejaca u proteklom kolu. Oni će dati sve od sebe da Nemce isprate sa još jednim negativnim rezultatom.

FENERBAHČE – UNIKS KAZANJ, 19.45

(Košarka, Evroliga)

Đorđevićevi puleni u prošlom kolu poraženi su od Albe, a domaćinovih plus 14, govori da revizije igre mora da bude. Ma kako igrao De Kolo, Veseli, Gudurić i ostali, Uniks će za Turke biti rival koji nije za podaštavanje. Uostalom, oni u utakmicu ulaze nakon pobede nad Bajernom, a to svakako da popravlja atmosferu u svlačionici.

ALBA BERLIN – BASKONIJA, 20.00

(Košarka, Evroliga)

Peno ne igra, kao ni još četvorica igrača Albe. Uprkos tome, Berlince tretiramo kao umerene favorite u meču sa Baskonijom koja je u prošlom kolu savladala Panatinaikos sa 81:79. Inače, Nemci su dobili poslednja dva meča para, a pošto se igra u Berlinu, na njima je da na svom parketu nametnu željeni ritam.

ASVEL – MAKABI T.A, 20.00

(Košarka, Evroliga)

Asvel ima sve tri evroligaške pobede, pa je tim već profilisao sebe kao jednog od najneugodnijih za sve ostale na početku sezone. Makabi je nakon pobede nad Bajernom poražen od Crvene zvezde i Milana, pa će Francuzi insistirati na novoj recki. Treba razmisliti o postavljenim marginama, jer Asvel je u fazi neumoljivosti.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara