©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (četvrtak, 17. septembar): Nišanske sprave podešene na Partizan, TSC i ostale trke za Ligu Evrope

Vreme čitanja: 4min | čet. 17.09.20. | 08:11

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

SFINTUL – PARTIZAN, 19.00

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Biće ovo drugi put u istoriji da Parni valjak igra protiv tima iz Moldavije, jer pre tačno 15 godina igrao je sa Šerifom u kvalifikacijama za Ligu šampiona i dobio je obe utakmice sa po 1:0. Pa da vidimo, može li Stanojević sada da upotrebi Sadika kao keca iz rukava. Naime, koliko god Partizan bio u nestabilnoj formi, sa novim trenerom, koji je tek preuzeo kormilo, Sfintul George je daleko po kvalitetu od tima koji bi mogao da ugrozi crno-bele.

TSC BAČKA TOPOLA – FCSB, 21.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

TSC je u Superligi vezao tri poraza što mu se u prvenstvu nije desilo otkako je stigao do elite. Ipak, protiv Radničkog (1:3), Zoltan Sabo je čuvao Vladimira Silađija i Borka Duronjića koji su tek u nastavku ušli u igru, kada je već bilo prekasno. FSCB je za vikend poražen od Voluntarija (1:2), a najgori igrači utakmice bili su napadač Sergiju Buš, zatim Marijuš Briceag i Aleksandru Buzijuk, sve letnja pojačanja, i sve izričite želje gazde Điđija Bekalija. Dakle, nije naš TSC bez šanse.

GETEBORG – KOPENHAGEN, 18.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Geteborg je do kvalifikacija stigao zahvaljujući osvojenom kupu, dok je Kopenhagen završio kao vicešampion Danske iza Midtjilanda. Obe ekipe u poslednje vreme imaju prilično problema u defanzivi. Geteborg je na poslednje četiri utakmice na ovom stadionu primio 12 golova, dok je Kopenhagen na poslednje tri primio osam, i bez pobede je na deset od 13 prethodnih mečeva. Golovi na obe strane viđeni su na dva duela koja su odigrali 2011. i 2015.

CSKA SOFIJA – BATE BORISOV, 18.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Pre remija sa ekipom Černo More (1:1) tim iz Bugarske vezao je četiri pobede. BATE je takođe u dobroj formi, na tri od četiri prethodno dobijene utakmice nije primio gol. CSKA ima prednost domaćeg terena, ali BATE igra odlično na strani tako da je teško izdvojiti favorita, mada bi trebalo da vidimo golove na obe strane.

BORAC BANJA LUKA – RIO AVE, 20.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Banjalučani su uspeli da nadigraju Sutjesku (1:0) u prošloj rundi, međutim sada ih očekuje kvalitetniji protivnik. Borac ipak ima nešto više takmičarskog ritma u nogama jer je posle sedam odigranih kola četvrti na tabeli domaćeg prvenstva. Rio Ave je od završetka šampionata Portugalije odigrao nekoliko prijateljskih mečeva sa promenljivim učinkom. Ipak, i pored svega gostujući tim je favorit u premijernom odmeravanju ovih timova.

ŠAMROK ROVERS – MILAN, 20.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu Evrope)

Irci su u odličnoj formi i bez poraza su na poslednjih 19 mečeva u svim takmičenjima, a posle 11 kola nalaze se na čelu tabele domaćeg prvenstva. Ipak, za Milan kojem sezona tek treba da počne predstojećeg vikenda ovo će više biti trening utakmica iako je poslednju prvenstvenu odigrao u avgustu. Na četiri prijateljske odigrane sa italijanskim niželigašima u septembru postigao je 16 golova. Naravno, sve osim pobede Italijana bilo bi ravno senzaciji.

MARSELJ – SENT ETJEN, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Obe ekipe dobro su startovale u novoj sezoni. Marselj je posle uvodnog trijumfa nad Brestom savladao PSŽ, što mu nije pošlo za nogom od 2011. Sent Etjen je dobio Lorijen i Strazbur identičnim rezultatom (2:0). Ipak, prvo gostovanje će mu biti i jedno od najtežih. Na Velodromu nikada nije dobio Marselj u zvaničnim odmeravanjima, a pored toga od domaćina je izgubio prethodna četiri duela. Poslednji na ovom stadionu pre godinu dana rezultatom 1:0.

BARNLI – ŠEFILD JUNAJTED, 18.30

(Fudbal, FA kup Engleske)

Poslednji susret ovog para završen je prelazom 1-X. Mada je tog julskog dana Barnli vodio od 43. minuta, mora se priznati da je Šefild Junajted u drugom poluvremenu bio za nijansu konkretniji, a da je utakmica u svakom smislu bila egal. Ne očekujemo ni sada da ma ko dominira, ali da raspucanije može da bude to svakako stoji, uz napomenu da je uoči ovog meča Šefild Junajted poražen od Vulverhemptona sa 0:3.

BOSTON – MAJAMI, 01.00

(Košarka, NBA)

Majami je posle X ishoda, odnosno konačnih 106:106 po isteku četvrte deonice igre, savladao Boston u produžecima sa 114:117. Dakle, bilo je tesno, pa treba dobro obratiti pažnju na formu igrača, te prosečne učinke najboljih kako bi se valjano procenile ponuđene margine. Naime, Bostonov Džejson Tejtum na prvom meču imao je čak 30 koševa, 14 skokova i pet asistencija, dok je Dragić za Majami dao 29 poena, uz duplo manje skokova na koje treba dodati i četiri asistencije.

M. RAONIĆ - D. LAJOVIĆ, 12.20

(Tenis, ATP Rim)

Ne bi smeli da kažemo da će Dušanu Lajoviću biti lako. Razlog je Kanađanin koji ga je dobio pre dve godine u Sinsinatiju, te zemljana podloga koja ruku na srce verujemo više odgovara 19. ATP teniseru, nego li 25. u rangu. Ipak, Dušana ne treba precrtavati prerano, niti mu davati previsoke šanse, budući da lagana pobeda protiv Fokina u Rimu, nije ništa do neminovnost, s obzirom da je bilo reč o 70. teniseru planete. 


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara