Detalj utakmice Hofenhajm - C. Zvezda(©Reuters)
Detalj utakmice Hofenhajm - C. Zvezda(©Reuters)

NAJAVA DANA (četvrtak, 3. decembar): Hofenhajm na travi Marakane, sve ostalo takođe u znaku Lige Evrope i Zvezde na parketu Makabija

Vreme čitanja: 4min | čet. 03.12.20. | 07:40

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

CRVENA ZVEZDA – HOFENHAJM, 18.55

Izabrane vesti

(Fudbal, Liga Evrope)

Tim Dejana Stankovića došao je u predvorje plasmana u 1/16 finala Lige Evrope. Novi izazov i jak motiv stiže im iz Nemačke, s kojim može i mora da se bije za osvajanje prvog mesta u Grupi L koje bi srpskom šampionu obezbedilo znatno povoljniji žreb na proleće. Veliki problem i ovog puta će predstavljati izostanak povređenog Aleksandra Kataija. Međutim, Zvezda je u Zinshajmu u dobroj meri iznenadila Hofenhajm sa formacijom 3-4-2-1. Videli smo u prvom kolu da Hofenhajm nije bauk iako je slavio sa 2:0. Nemci sada osciliraju u igri.

MILAN – SELTIK, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Nadaju se domaći meču bez puno parada za Donarumu. Realno, potrebniji su bodovi Milanu zbog borbe sa Lilom i nasrtaja iz pozadine koje pokušava Sparta, pa Seltik može da računa na tvrd tretman. Uostalom, Škoti zasad imaju tek jedan bod, a interesantno je da su nasankali trenutno u grupi vodeći Lil, te da je na toj utakmici sem X ishoda došla i GG4+ igra. Isti tip na golove došao je i u meču sa Milanom, a rezultat utakmice tog prvog kola bio je 1:3. Uzgred, Seltik je pred ovaj meč izgubio osminu finala Liga kupa Škotske u utakmici sa Ros Kauntijem.

FAJENORD – DIN. ZAGREB, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Dinamo kao prvi u grupi ima osam bodova, ali i uzornu gol razliku od 4:0. To znači da je odbrana Zagrepčana stamena, a bitno je reći i da Zoran Mamić nema baš nikakvih kadrovskih problema. Hrvati su sa Fajenordom koji grca zbog čak devet igrača izbačenih iz stroja na utakmici prvog kola remizirali. Utakmica je završena bez golova, a mora se reći da je Dinamo imao terensku inicijativu, te da je pravo čudo kako se desilo da ne bude postignut ni jedan pogodak, budući da su oba tima imala izglednih šansi.

GENT – LIBEREC, 18.55

(Fudbal, Liga Evrope)

Gentova sezona otišla je u totalni aut... Porazom od Crvene zvezde na Gelamko Areni, zvanično je okončana evropska priča belgijskog vicešampiona. Gent je posle poraza od crveno-belih doživeo neprijatan poraz od Varegema u prvenstvu na svom terenu (0:3). Jasno je da je sastav Vima de Dekera u potpunom psihološkom rastrojstvu. Liberecu bi eventualna pobeda sačuvala nadu samo ukoliko bi Crvena zvezda izgubila od Hofenhajma u Beogradu.

AZ ALKMAR – NAPOLI, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Jedini kiks do sada u grupnoj fazi, Napoli je zabeležio protiv AZ Alkmara, a utakmica prvog kola završena je sa samo jednim golom pripisanim na konto Holanđana. Napoli je u fudbalskom smislu jači, ali od AZ Alkmara se očekuje dovoljno, budući da ovom timu na sve načine trebaju bodovi kako bi se održao u trci za drugo mesto koje vodi sa Real Sosijedadom.

ARSENAL – RAPID BEČ, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

I bez Mesuta Ozila Tobdžije su za Rapid sila koja mora da pokaže nadmoć u pokušaju upisivanja pete pobede u grupnoj fazi. Bečlije će se braniti, želeti da dođu makar do boda, ne zbog lidera grupe, već zbog činjenice koja kaže da oni, baš kao i Molde imaju šest bodova na tabeli. Ali u Londonu neće biti popusta, pa Arsenal neće želeti da se čupa kao u prvom kolu kada je od Rapida gubio do 70. minuta, a zatim za samo četiri preokrenuo rezultat na 1:2.

ROMA – JANG BOJS, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

U derbi Grupe A, Vučica ulazi kao favorit. Tu nema razmišljanja, jer domaći teren, plus rezultat utakmice prvog kola koja je završena sa 1:2 nameću takav zaključak. Naime, tada su Jang Bojsi vodili od 14. minuta, kada su pogodak postigli sa bele tačke, a Vučica pritiskala do 69. minuta. Italijani su preokrenuli rezultat za pet, ispostavilo se ključnih minuta. Ipak, treba imati na umu i psihološki balast domaćina koji je pre ovog meča izgubio od Napolija u Seriji A.

GRANADA – PSV, 21.00

(Fudbal, Liga Evrope)

Granadi samopuzdanje uliva 10 bodova na kontu Grupe E, a PSV se plaši da mu PAOK može ugroziti drugu poziciju koju trenutno zauzima. Dakle, Španci su iz tog ugla rasterećeni, ali ne treba zaboraviti ni da su vezano izgubili tri utakmice u Primeri. Dakle, ovde može svašta da se desi, uz obavezno podsećanje na Granadinu pobedu nad PSV-om koji je u Ajdhovenu izgubio utakmicu prvog kola, a oni kojima je na tiketu stajao tip 1-2, skupo naplatili overeni prelaz. Inače, PSV je na tom susretu imao za nijansu veći posed lopte, a oba kluba su zabeležila po četiri šuta u okvir gola.

ZENIT – FENERBAHČE, 18.00

(Košarka, Evroliga)

Tim Igora Kokoškova definitivno je u minus fazi. Bolji dokaz od vezanih poraza od Barselone, Baskonije, Reala i Valensije zaista nije potreban. Zenit je vezao tri pobede, dobro je raspoložen, pa kod kuće ne mora da traži pardon pred ovako malaksalim timom iz Turske. Kako stvari stoje, a posle poraza Fenerbahčea u nacionalnom takmičenju od zapuštenog, vrlo loše rangiranog Bujukčekmedžea koji ih je dobio u produžecima, ovde je pitanje samo kako će se naspram postavljenih margina kretati rezultat. 

MAKABI T.A. – CRVENA ZVEZDA, 20.05

(Košarka, Evroliga)

Pred odlazak u Tel Aviv trener crveno-belih, Saša Obradović na raspolaganju nije imao trojicu igrača koji su bili sa reprezentacijom. Lengston Hol polako se vraća trenaži nakon povrede koju je zadobio prethodnog ponedeljka, pa trener beogradskog tima pred utakmicu kaže kako Makabi zaslužuje da bude tamo gde je, te da je poslednjih nekoliko utakmica izgubio na žilet. On konstatuje da su Izraelci za TOP 8, a da su sada i kompletni, pošto su se Di Bartolomeo i Omri Kaspi vratili u tim.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara