Mohamed Salah (©Reuters)
Mohamed Salah (©Reuters)

NAJAVA DANA (četvrtak, 4. mart): Prštaće varnice između Liverpula i Čelsija, razmišljaćemo i o kup izazovima, ali i Evroligi

Vreme čitanja: 3min | čet. 04.03.21. | 08:01

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

FULAM – TOTENHEM, 19.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Na poslednje četiri utakmice, od kojih dve ubrajamo u špil mečeva Lige Evrope, Pevci su čak na tri meča postizali po četiri gola. Interesantan je ovaj podatak, ne zbog potpuno uništenog Volfsbergera u LE, već zbog Fulama koji je u januaru Pevce uspeo da navuče na X ishod. Inače, popravila se družina Aleksandra Mitrovića, budući da sa poslednjih pet utakmica nema poraz u borbi za izlazak iz crvene, fenjeraške zone.

VBA – EVERTON, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

VBA je davljenik koji je čini se kasno dodao gas jureći Fulam pre svega. Naime, domaći su na poslednje tri utakmice uspeli da remiziraju sa Mančester Junajtedom i Barnlijem, da bi zatim savladali Brajton. Zbog toga će Everton igrati oprezno, pošto se sa dve vezane pobede konačno ratosiljao loše takmičarske serije. Na njihovoj strani je i sećanje na poslednji meč para koji je okončan sa 5:2. 

LIVERPUL – ČELSI, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Rivale razdvaja samo bod, u korist Čelsija, koji je neporažen na sedam minulih prvenstvenih susreta. Prethodni obračun dva rivala završen je slavljem Liverpula sa 2:0 u Londonu u septembru, a Redsi su bez neuspeha protiv Plavaca i na pet proteklih ligaških obračuna. Salah je najbolji strelac domaćina, ujedno i takmičenja, sa 17 golova, Mane je pogodio sedam, a Firmino šest puta. Sa druge strane, Abraham, Verner i Žoržinjo bili su glavne napadačke opcije Čelsija, sa zbirno 16 pogodaka.

PARMA – INTER, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Meč kao stvoren za bildovanje Interove statistike i Parminih davljeničkih kompleksa. Sve je poznato, samo je pitanje koliko će se Inter surovo svetiti rivalu za remi iz oktobra, kada je utakmica završena sa 2:2. Inače, Parma je poslednja dva meča rešila remi ishodima uz prolaznu GG4+ igru. Konte će Lukakua, Perišića i ostale zbog svega navedenog verovatno forsirati na brzinsko slamanje otpora domaćina.

STANDARD LIJEŽ – KLUB BRIŽ, 20.45

(Fudbal, Kup Belgije)

Standard je koncem januara okusio gorčinu poraza, kada mu je Klub Briž presudio sa 3:1. Tako je prekinuta trostruka X tradicija para, ali ne treba zaboraviti ni da je Klub Briž kompromitovao svoje samopouzdanje nokautom koji mu je u Ligi Evrope naneo Dinamo Kijev. Pokušaće to Standard u četvrtfinalu da iskoristi, mada su mu šanse za uspeh u tom poduhvatu male.

ARIS – OLIMPIJAKOS, 19.00

(Fudbal, Kup Grčke)

Prvu četvrtfinalnu utakmicu dobio je Olimpijakos sa 2:1, a zatim su u superligaškom meču podelili bodove sa konačnih 1:1 kada je Aris u 83. minutu anulirao prednost, makar statistički ravnopravnog rivala. Međutim, Olimpijakos je definitivno kadrovski jači, pa se na revanš meču očekuje da takav tim dominira, dok će Aris biti ekipa koja će morati otvorenije da nastupi ne bi li sustigla zaostatak.

BENFIKA – ESTORIL, 21.15

(Fudbal, Kup Portugalije)

Benfika je u revanš meču posle prve utakmice okončane sa 3:1 neopozivi favorit. Teško će šta uraditi drugoligaš koji je može se reći iznenadio i u prvom meču kada je po tradiciji para izboksovao GG ishod. Ovog puta od Benfike treba očekivati lagano privođenje posla kraju, odnosno plasmanu u finale.

FENERBAHČE – ANTALIJA, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Od prethodnih osam, Antalija je čak sedam mečeva Superlige rešila X ishodom. To može da se smatra korom od banane za sve rivale, pa i za Fenerbahče koji ih je poslednji put u novembru dobio sa 1:2. Budući da domaći jure Bešiktaš i Galatu, ne treba očekivati da će Fenerbahče biti ni najmanje naklonjen popuštanju Antaliji.

ZENIT – REAL MADRID, 18.00

(Košarka, Evroliga)

Zenit na šestom, a Real na sedmom mestu Evrolige. Španci su od poslednjih pet mečeva negativno rešili tri, dok Zenit za sobom ima tri pobede, plus poraze od Fenerbahčea i Valensije. Tradicija kaže da Zenit do sada nikada nije dobijao Real Madrid, a poslednji meč para završen je sa 79:72 u decembru. Definitivno treba razmisliti o nizovima timova, pa razmisliti o tipovanju na broj poena, uz uzdržan stav po pitanju mogućeg ishoda.

EFES – CSKA, 18.30

(Košarka, Evroliga)

Efes se naoštrio, pa vezao pet pobeda. Nema dakle lake partije za Armejce kojima je sa poslednjih pet mečeva pluseve odneo Bajern, a zatim i Valensija koja ih je dobila na produžetke. Ipak, uteha im stiže sa poslednjeg, decembarskog meča para koji su dobili sa impozantnih 100:65. Teško će Efes ponovo tako da se bruka.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara