Foto: MN Press
Foto: MN Press

NAJAVA DANA (nedelja, 11. april): Zvezda i Partizan u prvom planu, prštaće varnice između Totenhema i Junajteda

Vreme čitanja: 4min | ned. 11.04.21. | 07:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

VEST HEM – LESTER, 15.05

Izabrane vesti

(Fudbal, Premijer liga)

Čekićari i Lisice igraju iznad svih očekivanja ove sezone, naročito tim iz Londona. Sastavi Brendana Rodžersa i Dejvida Mojesa nalaze se na pozicijama koje ih vode u Ligu šampiona, a korak bliže ostanku unutar zone četiri biće pobednik međusobnog duela. Lester je u prethodnom kolu poražen od Mančester Sitija, dok je Vest Hem drugi meč u nizu postigao tri gola i pobedom nad Vulvsima je pretekao Čelsi.

TOTENHEM – MAN. JUNAJTED, 17.30

(Fudbal, Premijer liga)

Pamti Mančester Junajted težak poraz iz prvog dela sezone koji su mu naneli Pevci. Demolirao je Totenhem rivala na Old Trafordu, bilo je ubedljivih 6:1. Junajted želi da se revanšira, delimično naplati dug, ali i oteža Totenhemu posao kada je borba za četvrto mesto u pitanju. Solskjerova četa je u seriji od tri pobede, dok je Murinjov sastav minulog vikenda odigrao 2:2 sa Njukaslom.

JUVENTUS – ĐENOVA, 15.00

(Fudbal, Serija A)

Ispucao je Juventus odavno sva prava na kikseve. Bilo ih je i previse u aktuelnoj sezoni, i zbog toga će sasvim izgledno posle devet godina vladavine italijanskim fudbalom sići sa trona. Stara dama ne samo da je daleko od prvog mesta, već joj je upitno i mesto u Ligi šampiona naredne sezone. Đenova se konsolidovala od trenutka kada ju je preuzeo Davide Balardini, počela je da osvaja bodove, pobegla sa dna i uplivala u mirne vode. Na gostovanje Juventusu ide neporažena tri kola.

SENT ETJEN – BORDO, 15.00

(Fudbal, Liga 1)

Sent Etjen i Bordo, velika imena francuskog fudbala, imaju sezonu za zaborav. Bliži su borbi za opstanak nego izlasku na evropsku scenu i još nisu mirni. Međusobni duel dočekuju poravnati na tabeli sa 36 bodova i pobeda je obema ekipama neophodna. Ko dođe do celog plena, lakše će disati i praktično će prebrinuti brige oko opstanka. Sent Etjen je slavio u poslednje dva direktna okršaja, a na oba meča je došlo GG3+.

BETIS – ATL. MADRID, 21.00

(Fudbal, Primera)

Atletiko Madrid bio je viđen kao novi šampion, ali je kapitalnu prednost uspeo da prokocka. Dvocifrena razlika u odnosu na Barselonu i Real Madrid se istopila. Jorgandžije novi neuspeh vodi na drugu poziciju, a u 30. kolu Primere idu na noge Real Betisu. Protiv zeleno-belih iz Andaluzije su odneli tri trijumfa kada su poslednja tri puta delili megdan.

LOKOMOTIVA – SPARTAK, 18.00

(Fudbal, Rusija 1)

Uhvatili su Lokomotiva i Spartak zalet, a iz gradskog derbija Moskve najviše bi mogao da profitira Zenit. Crveno-beli su povezali četiri trijumfa, dok je Lokomotiva ostvarila jednu pobedu više u nizu, ali se i plasirala u polufinale Kupa Rusije. Početkom sezone Spartak je slavio sa 2:1 posle preokreta, a pobedonosni gol delo je Aleksandera Soboleva, koji tokom cele sezone nosi Spartak na svojim plećima.

ANDERLEHT – KLUB BRIŽ, 18.15

(Fudbal, Belgija 1)

Klub Briž ima taj luksuz da u završnici sezone prosipa bodove. Obojio je Klub Briž sezonu u plavo-crne tonove i šeta se do naslova prvaka. Anderleht Vensana Kompanija dugo se traži i pronašao u finišu. Belgijski gigant je neporažen u poslednje četiri ligaške utakmice, penje se iz kola u kolo na tabeli i ima lepe šanse da izađe u Evropu. A, nije delovalo da će tako biti… Klub Briž je izašao kao pobednik iz prethodnih šest međusobnih duela.

JAVOR – CRVENA ZVEZDA, 15.00

(Fudbal, Srbija 1)

Crvena zvezda je pobedom u 164. večitom derbiju stavila jednu ruku na šampionski pehar. Šampanjac se hladi, na stadionu Rajko Mitić su spokojni i preostalo im je matematički da obezbede osvajanje četvrte uzastopne titule. Javor je u prethodnom kolu osvojio Milanovac, a to je u aktuelnoj sezoni pošlo za rukom još samo Crvenoj zvezdi. Umeo je Javor da odoli napadima crveno-belih i da im pokvari ralunicu. Iz prethodna dva ukrštanja kopalja sa Zvezdom, Javor je odneo po bod.

PARTIZAN – RADNIČKI NIŠ, 19.00

(Fudbal, Srbija 1)

Šanse da Crvena zvezda u poslednjih 10 kola ispusti prednost od 12 bodova su minimalne. Partizan je propustio priliku da trijumfom u večitom derbiju zakuva u prvenstvu Srbije. Crno-beli žele da započnu novi trijumfalni niz, a u goste im stiže dužnik – Radnički. U prvom delu sezone Radnički je na Čairu uzeo meru Parnom valjku (1:0).

CRVENA ZVEZDA – IGOKEA, 17.00

(Košarka, Jadranska liga)

Igokea u Beograd stiže kao kolovođa Jadranske lige. Izabranici Dragana Bajića imaju izvanrednu sezonu, ali ne drže sve u svojim rukama kada je bitka za prvo mesto u pitanju. Ipak, Igokea je blizu da osigura poziciju u plej-ofu, a Zvezda bi trijumfom u direktnom okršaju preskočila Igokeu na tabeli. Prvi meč Dejana Radonjića po povratku na Zvezdinu klupu bio je u Laktašima. Igokea je slavila sa 85:65 i nanela crveno-belima jedan od težih poraza ove sezone.


tagovi

najava danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara