Foto: AFP
Foto: AFP

NAJAVA DANA (nedelja, 28. februar): Zvezda vida rane iz Lige Evrope, Čelsi čeka Junajted, juriš Kopljanika na Filipsovce

Vreme čitanja: 4min | ned. 28.02.21. | 06:47

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

Pozdravile su se Lisice sa Evropom, pa izabranici Brendana Rodžersa mogu da se fokusiraju na Premijer ligu i nastave poteru za Mančester sitijem. Za razliku od Lestera, Arsenal je bio uspešan u Ligi Evrope, plasirao se u osminu finala i tim putem će krenuti po Ligu šampiona pošto plasma među četiri najbolja tima u Premijer ligi deluje kao nemoguća misija. Na prethodnih pet susreta, Lester je tri puta uzeo meru Tobdžijama, dok je tim sa Emirejtsa jedini trijumf ostvario na King Pauer stadionu.

ČELSI – MAN. JUNAJTED, 17.30

(Fudbal, Engleska 1)

Plavci igraju jako dobro od dolaska Tomasa Tuhela, zaređali su sa pobedama, ali su u minulom kolu poklekli na Sent Merisu. Otkinuo im je Sautempton bod (1:1) pred derbi sa Mančesterom. Crveni đavoli su prebrodili krizu, vratili su se na pobednički kolosek protiv Njukasla (3:1), a gostovanja na Stamford bridžu su Solskjerovoj četi postala specijalnost. Poslednja tri okršaja u Londonu dobio je Junajted.

MARSELJ – LION, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

U Marselju se problemi gomilaju, a spasioca su pronašli u vidu Horhea Sampaolija. Derbi juga sa Lionom biće mu vatreno krštenje. Preostalo je Marselju da se pobije za mesta koja vode u Ligu Evrope, kvartet pretendenata za šampionsku titulu je daleko odmakao, a u toj grupi se nalazi i Lion. Lavovi su prvi pratioci Lila i moraće bolje od onih 1:1 iz prvog ovosezonskom meča protiv Marselja ukoliko žele da zadrže korak.

INTER – ĐENOVA, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Sve puca u Interu od optimizma. Glavni konkurenti za skudeto posrću, a Nerazuri su vezali četiri trijumfa, pretekli Milan i učvrstili se na liderskoj poziciji. Pobeda u derbiju dela Madonina kruna je sjajnog niza, ali i Đenova može da se pohvali dobrim rezultatima. Vratio se Davide Balardini na klupu Grifona i počeo da čini čuda. Za kratak vremenski period Đenova je prevalila put od borbe za opstanak do sredine tabele i serije od sedam utakmica bez poraza. Za Nerazure Đenova spada u najpoželjnije rivale. Pet puta uzastopno su slavili, mreža im je ostala netaknuta, a postigli su čak 18 golova.

ROMA – MILAN, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Krenulo je u Milanu sve po zlu u Seriji A, ali mu se sreća osmehnula u Ligi Evrope. Strepeli su Rosoneri protiv Crvene zvezde za prolazak u osminu finala Lige Evropena San Siru. Preživeli su i otišli dalje. A, u završnicu Lige Evrope prošla je i Roma. Fonsekin sastav igra sve bolje, ali mu nedostaju pobede u derbijima ove sezone i to mu se najviše spočitava. Dueli Rosonera i Vučice umeli su da iznedre goleadu, a poslednji meč u nizu završen je 3:3.

PSV – AJAKS, 14.30

(Fudbal, Holandija 1)

Preživeo je Ajaks nisku velikih utakmica, i ne samo preživeo, već se može pohvaliti briljantnom serijom rezultata. Ostvarili su 11 pobeda na tri fronta, izborili plasman u polufinale kupa i osminu finala Lige Evrope sa sada je došao na red derbi sa PSV-om, timom koji je poslednji zaustavio Kopljanike. Odigrali su 2:2 na Johan Krojf areni, a Filipsovci su ispustili dva gola prednosti. PSV bi pobedom u potpunosti otvorio bitku za titulu, ali bi i dalje gledao u leđa ekipi iz Amsterdama.

BAJER LEVERKUZEN – FRAJBURG, 18.00

(Fudbal, Nemačka 1)

Krahirao je Bajer Leverkuzen u Ligi Evrope, nadigrao ih je dva puta Jang Bojs i uručio kartu u jednom smeru. Suočavaju se Farmaceuti sa krizom. Na poslednjih pet utakmica u Bundesligi zabeležili su samo jednu pobedu, ali ne krasi ni Frajburg dobra forma. Na prethodna dva međusobna susreta Leverkuzen je slavio, a nova pobeda bi delimično zalečila evropske rane.

VILJAREAL – ATL. MADRID, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Do februara je Atletiko Madrid hitao ka tituli, imao je dva remija i poraza, a zatim je u drugom kalendarskom mesecu napravio isto toliko kikseva. Po istoj šemi. Real Madrid, Barselona i Sevilja iskoristili su prosipanje bodova Čolove čete i uhvatili priključak. Biće vatre u Španiji, a dobra vest za Jorgandžije je ta što Viljarealu u Španiji ne ide dobro kao u Ligi Evrope. Šest utakmica u nizu Žuta podmornica ne zna za pobedu u ligi, a protiv Atletika se nije radovala od 2018. godine.

CRVENA ZVEZDA – PROLETER, 17.00

(Fudbal, Srbija 1)

Najbolji način da Crvena zvezda preboli ispadanje od Milana je da nastavi sa pobedama u domaćem prvenstvu. Crveno-belima je Proleter rado viđen gost. Od kada je ušao u elitni rang srpskog fudbala, Proleter nije uzeo ni bod Zvezdi. Crveno-beli su upisali sedam pobeda i primili samo jedan gol – na proslavi titule u poslednjem kolu protekle sezone.

SPARTAK MOSKVA – RUBIN, 12.00

(Fudbal, Rusija 1)

Zimska pauza u Rusiji je okončana, a Spartak je imao dovoljno vremena da stekne uvid šta to nije valjalo u završnici polusezone i zašto je sa dva poraza otišao na odmor. Srećom po crveno-bele, Zenit nije daleko odmakao. Tek su na pola maratona, a da bi Spartak imaočemu da se nada, moraće da ponovi dobra izdanja iz minula dva okršajasa Rubinom. Dva gola bila su dovoljna Moskovljanima da trijumfuju na dva vezana gostovanja u Kazanju. Na trijumf kod kuće čekaju od 2017. godine.


tagovi

najava danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara