(©Reuters)
(©Reuters)

NAJAVA DANA (nedelja, 4. april): Berlinski derbi, Atletiko na velikom ispitu u Sevilji, Junajted protiv redovne mušterije

Vreme čitanja: 4min | ned. 04.04.21. | 08:21

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

NJUKASL - TOTENHEM, 15.05

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Svrake su u seriji od šest mečeva bez trijumfa, dovele su u pitanje i opstanak u Premijer ligi. Totenhem je pred reprezentativnu pauzu slavio protiv Aston Vile i nema pravo na kiks protiv Njukasla, ukoliko želi da se domogne Lige šampiona. U prvom delu sezone na stadionu u Londonu nije bilo pobednika (1:1).

MANČESTER JUNAJTED - BRAJTON, 20.30

(Fudbal, Engleska 1)

Đavoli su ubedljivo poraženi od Lestera u minulom kolu, te su tako prekinuli seriju od 14 mečeva bez poraza u svim takmičenjima. Brajton je sa druge strane vezao dva jako bitna trijumfa, savladao Sautempton i direktnog konkurenta u borbi za opstanak Njukasl. Puleni Ole Gunara Solskjera prilično zaostaju za vodećim Sitijem, a neuspeh protiv Galebova verovatno bi stavio i tačku na trku za titulu u Premijer ligi. Na svu sreću, Junajted zna sa Brajtonom, savladao ga je na poslednjih pet međusobnih susreta uz 14 postignutih golova.

MARSELJ - DIŽON, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Uzdigao se Marselj iz pepela po dolasku Horhea Sampaolija, ali ga je poraz u minulom kolu od Nice vratio u realnost. Plasman u Konferencijsku ligu je jedina opcija za Olimpik da naredne sezone zaigra i na međunarodnoj sceni, ali kako je i konkurencija za šesto mesto žestoka, do kraja sezone gotovo da nema pravo na grešku. Ispred sebe ima idealnog protivnika da se vrati na pravi put, Dižon je zakucan za dno tabele sa 15 bodova i u seriji je od 14 utakmica bez trijumfa (11 vezanih poraza). Minula dva duela ovih ekipa okončana su bez golova, malo je verovatno da će se to ponoviti I večeras.

UNION BERLIN - HERTA, 18.00

(Fudbal, Nemačka 1)

Teško da je neko pred početak sezone mogao da pretpostavi da će se Union Berlin boriti za mesto na evrosceni, a njegov gradski rival za opstanak. Podigla se ekipa Pala Dardaja i ubedljivim trijumfom nad Bajerom pred odlazak na pauzu najavila bolje dane. Union je je sa dva poraza ugrozio svoje šanse da se domogne međunarodne scene, pa će u gradskom derbiju tražiti izlazak iz krize. Minula dva derbija pripala su Herti i to uz gol razliku 7:1.

SEVILJA - ATLETIKO MADRID, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Dominirao je Atletiko u prvom delu sezone, činilo se da će se prošetati do titule, ali je serijom slabih rezultata u poslednjem periodu ozbiljno ugrozio šanse da se domogne trofeja. Zato će četa Dijega Simeonea biti na velikom ispitu u Sevilji, koja je u seriji od četiri meča bez poraza. Sredinom januara je Atletiko rutinski upisao tri boda protiv Rohiblankosa, dok pre toga u četiri navrata nije bilo pobednika na njihovim okršajima. Moraće Jorgandžije da poprave i realizaciju ukoliko žele do pehara, na minulih pet duela postigli su četiri pogotka.

HERENVEN - AJAKS, 16.45

(Fudbal, Holandija 1)

Kopljanici predvođeni kapitenom Dušanom Tadićem krupnim koracima idu ka novoj tituli. Bez poraza su od devetog decembra i susreta sa Atalantom u grupnoj fazi Lige šampiona (23 utakmice), na poslednjih šest mečeva ostvarili su isto toliko trijumfa uz gol razliku 18:1. Iako su pred gostovanje u Herenvenu ostali bez Dejlija Blinda i Sebastijana Alea, veliki su favoriti da osvoje nova tri boda. Herenven je na poslednjih pet duela slavio jednom, a na minula tri duela sa sastavom iz Amsterama je pretrpeo poraze uz 11 primljenih golova (dva postignuta).

KASIMPAŠA - BEŠIKTAŠ, 18.00

(Fudbal, Turska 1)

Bešiktaš je na dobrom putu da osvoji titulu, a svoju poziciju u borbi za tron dodatno bi mogao da učvrsti posle susreta sa Kasimpašom. Ekipa Sergena Jaldžina je u seriji od 10 mečeva bez poraza (osam pobeda), a za rivala ima ekipu koja slast pobede nije osetila na prethodnih pet utakmica. Tradicija je takođe na strani Orlova, koji su vezali četiri trijumfa u duelima sa Kasimpašom, u prvom delu sezone su na svom stadionu slavili sa 3:0.

MAKABI TEL AVIV - ASVEL, 20.05

(Košarka, Evroliga)

Zaostali duel 30. kola nema takmičarski značaj, ali obe ekipe žele u dobrom svetlu da se oproste od elitnog takmičenja ove sezone. Asvel je slavio u Vilerbanu u prvom delu i ima pobedu manje od Makabija, koji je posle četiri vezana trijumfa u svim takmičenjima doživeo poraz od Crvene zvezde pre samo par dana. Francuski predstavnik je bez trijumfa u Evroligi već šest mečeva i sigurno će biti motivisan da prekine crni niz, tako da nas u Izraelu nesumnjivo očekuje interesantan dvoboj.

ČIKAGO BULS - BRUKLIN NETS, 20.00

(Košarka, NBA)

Nemilosrdni Bruklin nastavlja da dominira Istokom. Na poslednjih 14 utakmica pretrpeo je tek dva poraza, u seriji je od četiri trijumfa i nema sumnje da će želeti da je produži i u Vetrovitom gradu. Prvi favorit za prsten u Čikagu verovatno neće moći da računa na Kevina Durenta i Džejmsa Hardena, ali ne mora da brine jer će trener Stiv Neš na raspolaganji imati Kajrija Irvinga, Džefa Grina, Blejka Grifina, Džoa Herisa i Lamarkusa Oldridža. Bulsi su se u smiraj prelaznog roka ozbiljno pojačali, iz Orlanda je u Junajted centar stigao Nikola Vučević. Ipak, serija od šest utakmica bez pobede ne uliva puno poverenja pred duel sa liderom konferencije. Pod znakom pitanja su i nastupi Kobija Vajta i Zeka Levina, a bez njih dvojice podvig protiv Netsa biće nemoguća misija.


tagovi

najava danapredlozzi i tipovanjabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara