©MN Press
©MN Press

NAJAVA DANA (petak, 12. mart): Šetnju po ligama petice presecamo s Panterima na jadranskom parketu

Vreme čitanja: 3min | pet. 12.03.21. | 08:10

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

NJUKASL – ASTON VILA, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Aston Vila je na poslednjem međsubnom meču slavila sa 2:0, a tradicija na njihovim susretima generalno je naklonjenija timu u svojstvu domaćina. Ako ćemo po toj logici, na njihovim mečevima 0-2 figuriralo je dobitno deset puta uzastopno još od daleke 2014. godine. Tako stoje stvari, pa mada su i jedni i drugi šareni s formom, ocenimo Aston Vilu kao spremniju, budući da je do sada sabrala 12 pobeda u premijerligaškom karavanu.

REMS – LION, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Aspiracije Liona ka vodećoj poziciju koju drži Lil, te drugoj u vlasništvu PSŽ-a nisu neosnovane. To potvrđuje njihovih 59 bodova, uz ideju da se do nova tri može doći protiv Remsa. Međutim, lako neće biti, jer domaći su neporaženi na protekle četiri utakmice, a pamte se i dani kada su Lion propisno mučili. Gosti su ipak loš niz na mečevima para prekinuli novembarskom pobedom od 3:0, pa se nadaju da je to opet moguće ponoviti.

LACIO – KROTONE, 15.00

(Fudbal, Italija 1)

Lacio nikako da se sastavi nakon poraza od Bajerna, pri 1:4 u utakmici odigranoj u okviru Lige šampiona. To dokazuju porazi od Bolonje i Juventusa, pa je ofanziva u utakmici s fenejrašem neminovna. Inzagi dakle neće oklevati, pa se pitanje favorita ne postavlja. Ovde će potencijalni broj postignutih golova, s obzirom na novembarski poraz Krotonea pri konačnih 0:2, na poslednjem meču para svakako biti u fokusu tipovanja.

ATALANTA – SPECIJA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Posle minimalnog poraza od Intera, iluzorno je i razmišljati o preračunavanju, odnosno o povlačenju Atalante protiv Specije. Pre će biti da će se gosti zatvoriti u bunker, ali s malim šansama da im se to i isplati. Konkretno, Atalanta će na umu imati ispravljanje razloga jalovosti koja je na poslednjem meču para u novembru donela X ishod.

AUGZBURG – M`GLADBAH, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Prosto je neverovatmo u kolikom minusu se nalazi tim koji vodi Marko Roze…Posle samo boda iz utakmice sa Volfzburgom na poslednjih pet utakmica, apsolutno nepoverenje u Menhengladbah nije neosnovano. Augzburg je šaren, ali igra kao domaćin… Treba videti šta s tim može ekipa koja je Borusiju poslednji put u novembru odvukla put remi ishoda.

LEVANTE – VALENSIJA, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Bez Radoje s jedne, a Račića s druge strane, počinje susret Levantea sa Slepim miševima koji su pred ovaj meč dobili Viljareal sa 2:1. Valensija je poslednji njihov meč dobila sa 4:2, što nije čudo, budući da je u poslednjih pet navrata, čak tri puta na ovom paru prolazilo 4+. Kako bilo, Valensiju ne treba smatrati favoritom, budući da je reč o prilično izjednačenim timovima.

BLEKBERN – BRENTFORD, 20.45

(Fudbal, Engleska 2)

Ambicije četvoroplasiranog Brentforda, protiv Brentforda koji je 14. na tabeli Čempionšipa. Ne, gostima neće biti lako, budući da su pred ovaj susret poraženi u iscrpljujućem susretu sa Noričem. Blekbern je remizirao sa Svonsijem, a interesantno je da su poslednja dva meča para iz protekle kalendarske godine završena sa 2:2.

BAŠAKŠEHIR – BEŠIKTAŠ, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Bešiktaš je neumoljiva sila, pa Bašakšehir pokušava što skuplje da proda kožu. Šta reći, sem da su gosti vezali sedam utakmica bez poraza u svim takmičenjima, pa da bude jasno ko je ovde i zbog čega u dominantnoj ulozi. Inače, Bešiktaš je u novembru dobio poslednji meč para sa 3:2, pa razmišljanje o tipovanju na golove svakako da nije ni najmanje za odbacivanje.

VALENSIJA – FENERBAHČE, 21.00

(Košarka, Evroliga)

Kokoškov vodi Fener u Španiju po pobedu. Ima i pravo, jer Valensija je u poslednja dva navrata poražena od Efesa, a zatim i od Makabija sa 84:72. Biće ovo fantastična prilika za Fenerbahče da se osveti Valensiji za novembarski poraz pri konačnih 86:90.

ZADAR – FMP, 20.00

(Košarka, ABA liga)

Prednost domaćeg terena je na strani Zadra, a sećanja na prethodni susret su takođe prilično sveža. U dvorani u Železniku, Zadar je slavio nakon velike drame i produžetka rezultatom 89:99. Vanja Guša, trener Pantera očekuje težak meč, jer Zadar na parket izlazi osokoljen osvajanjem Kupa Hrvatske. Dobra vest je da se Nemanja Nenadić vraća u sastav FMP-a nakon propuštanja utakmice sa Igokeom.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara