Borusija Dortmund (©Reuters)
Borusija Dortmund (©Reuters)

NAJAVA DANA (petak, 14. januar): Dortmund čeka nezgodni Frajburg, Senegal popravlja utisak

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.01.22. | 07:36

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji čekaju danas...

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup afričkih nacija)

I Senegal i Gvineja imaju po tri boda na tabeli Grupe B. Oba tima su slavila minimalcima, a po sastavu i igri u ovom momentu jači i spretniji je Senegal. Uostalom, dovoljno je da kažemo da za njih igra Liverpulov Mane, koga će se odbrana Gvineje s razlogom debelo plašiti. Senegal, ipak, nije ostavio dobar utisak na startu Afričkog kupa nacija, pošto je tek golom iz penala u nadoknadi savladao Zimbabve, protiv kog je bio veliki favorit.

BRAJTON – KRISTAL PALAS, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Brajton sa poslednjih pet domaćinstava ima tek pobedu nad Brentfordom. Kristal Palas je tri puta uzastopno gubio u gostima, tako da uslovi ne odgovaraju ni jednom ni drugom timu. Međutim, Brajton smatramo nešto sposobnijim po sastavu, s čim se ne bi složila međusobna statistika. Naime, na poslednjih pet mečeva para, tri puta je dolazio X, a dva puta je slavio Kristal Palas u gostima.

NICA – NANT, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Nica brani drugo mesto na tabeli Lige 1 od Marselja, pa Nant ide na nezgodno gostovanje. Nisu loši gosti, neporaženi su na četiri uzazstopna meča, ali će morati da se nose sa ambicijama domaćina koji ih tri puta uzastopno dobija. Poslednji put bilo je 0:2 na terenu Nanta u septembru mesecu.

DORTMUND – FRAJBURG, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Dortmund ima osmoricu izbačenih iz stroja. Nema razloga da Frajburg ne tipuje na te nedostatke u timu koji vodi Marko Roze. U prilog tome ide i Frajburgova četvrta pozicija na premijerligaškoj tabeli, pa i poslednja dva susreta para koje je Dortmund gubio sa po 2:1. Biće ovo utakmica u kojoj će Dortmund trebati da pobedi prvo svoja sećanja, pa tek onda rivala.

DIN. DREZDDEN – HSV, 18.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Hamburgerova treća pozicija na tabeli Cvajte je ugrožena. Kao i oni, po 30 bodova imaju i Šalke, Nirnberg, kao i Hadenhajm, a samo bod manje na kontu je Verdera. Dinamo će zbog toga biti pod jakim pritiskom gostujućih fudbalera s kojima su u avgustu poslednji put remizirali pri konačnih 1:1.

BEŠIKTAŠ – GACIJENTEP, 18.00

(Fudbal, Turska 1)

Na devet igrača ne može da računa trener Bešiktaša. Gacijentep je u punoj formaciji, a uz to, neporažen je na pretjodnih pet utakmica. Poslednji meč para okončan je sa 0:0. Zbog svega navedenog ne verujemo da će se Bešiktaš tako lako predati. Očekuje se da domaći igraju agresivno.

CSKA – ASVEL, 18.00

(Košarka, Evroliga)

CSKA u Moskvi dočekuje Asvel i to će ekipi Dimitrisa Itudisa biti drugi evropski okršaj u novoj godini posle gostovanja Panatinaikosu u sredu. Asvel je dugo pauzirao, ali je pred put u Moskvu pobedio Šole kao gost u tesnoj završnici. To je francuskom šampionu prvi brejk posle četiri uzastopna poraza u svim takmičenjima, jedan od retkih u poslednja dva meseca.

REAL MADRID – BASKONIJA, 20.45

(Košarka, Evroliga)

Real Madrid na svom terenu dočekuje Baskoniju koja je neprijatno iznenadila Barselonu u Vitoriji i gotovo je razbila. Blankosi su pregrmeli korona krizu na savršen način jer su nanizali sve pobede uprkos brojnim izostancima. Baskonija je ostala dužnik zbog one ubedljive pobede u Madridu prošle sezone (84:64), a ne treba zaboraviti da su njihovi dueli u Vizink Centru poslednjih godina često neizvesni i tesni.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara