Najava dana (petak, 14. jun): Panceri i Škoti na otvaranju Evropskog prvenstva, i košarkaška drama u Atini

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.06.24. | 08:00

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama...

NEMAČKA – ŠKOTSKA, 21.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Škotska je to što jeste, ne može nikoga da iznenadi, limitirana je kvalitetom i nedostatak talenta uglavnom nadoknađuje ‘viškom’ borbenosti. Ukoliko uspe da sačuva mrežu u prvom delu, mogla bi nečemu da se nada, pogotovo uz realizaciju Manšafta iz meča protiv Ukrajine. Nisu se Nemci proslavili na poslednje dve kontrolne utakmice. Ukrajincima nisu uspeli da daju gol (0:0), dok su protiv Grčke ozbiljno krizirali više od 50 minuta. Sada moraju da budu konkretniji.

ISLOČ – GOMELJ, 17.00

(Fudbal, Belorusija 1)

Gomelj je neporažen na poslednjih pet ligaških mečeva, a Isloč ako računamo sva takmičaenja ima tri uzastopna poraza. Igraće pod stresom, mada je na poslednja dva meča para iz prošle godine bio bolji. Očekujemo da domaćin igra oprezno, a Gomelj da se potrudi da iz ovog meča izvuče maksimum.

VITEBSK – TORPEDO ŽODINO, 18.45

(Fudbal, Belorusija 1)

Torpedo opravdava sboje ime sa 26 osvojenih bodova koji ga drže na prvom mestu. Vitebsk je šesti i definitivno slabijiji tim. Recimo samo da je tim Torpeda do sada ostvario gol razliku od 15:5. Na strani ove ekipe je i tradicija koja Vitebsku ne ostavlja puno šansi.

KERAMIKA KLEOPATRA – ZAMALEK, 18.00

(Fudbal, Egipat 1)

Nema jasno definisanog favorita, mada je po tabeli Keramika jača ekipa. Na poslednjih pet susreta tri puta je slavila, a dva puta gubila. Zamalek može da se uzda u tradiciji koja kaže da je pet puta uzastopno bio bolji od Keramike. Tako stoje stvari pred meč 11. kola.

ERGRITE – SUNDSVAL, 19.00

(Fudbal, Švedska 2)

S obzirom da je reč o derbiju fenjera biće žestoko. Nema ovde favorita, što i tabela dokazuje. I jedni i drugi će želeti bodove, a na poslednjem meču para u oktobru prošle godine slavio je Sundsval sa 1:0. Videćemo kako će se stvari sada odvijati.

PANATINAIKOS – OLIMPIJAKOS, 20.15

(Košarka, Grčka 1, plej-of)

Nije kraj, imaju košarkaški Panatinaikosa devet života. Imaju neumornog optimistu Ergina Atamana na klupi, imaju ludačku samopouzdanje, ali i istinske superstarove poput Kendrika Nana i Matijasa Lesora. Svi oni zajedno su još jednom uspeli da održe obećanje dato svojim pristalicama i da na parketu najljućeg rivala, Olimpijakosa, slave u četvrtom meču finala grčkog prvenstva - 85:88 čime su izborili odlučujući, pet meč.

ALBA BERLIN – BAJERN, 18.00

(Košarka, Nemačka 1, plej-of)

Pod vođstvom Pabla Lasa Bajern je na korak od prekida petogodišnjeg posta, pošto je večerašnjim trijumfom u berlinskoj Mercedes Benc Areni 67:63 poveo 2-1 u finalnoj seriji nemačkog prvenstva. Biće Alba domaćin i u četvrtoj utakmici, ali će čak i u slučaju poraza Bajern imati sve u svojim rukama, uzimajući u obzir da bi majstoricu igrao pred svojom publikom.

L. MUSETI – BABLIK, oko 12.00

(Tenis, ATP Štutgart)

Bablik je 17. na ATP listi, a Museti 30. Po ovom parametru, Bablik je bolji, a i po sećanju na dva međusobna okršaja koje je upravo on dobio. Poslednji put Museti je u januaru poražen sa 1:2 u setovima. Pušaće da sada bude oprezniji.

KONSTANTIN – SETIF, 17.45

(Fudbal, Alžir 1)

Konstantin je drugi, a Setif peti. Razlika nije velika, mada je očigledna, a mi napominjemo da je Konstantin tri puta morao da remizira na poslednjih pet mečeva. Setif istina nije bio sjajan u poslednje vreme, ali može da namuči domaćina. Tako je bilo u u Kupu Alžiram gede je Setif u martu popustio tek u penal seriji.

SAOURA – BELUZIDAD, 17.45

(Fudbal, Alžir 1)

Beluzidad je treći, ali mu ne godi neočekivan poraz u prošlom kolu. Sa ovog gostovanja će pokušati da izvuče pun paket bodova, mada je Saoura poražena samo dva puta na svom terenu od počeka šampionata. Inače, Beluzidad je dobio poslednjih pet mečeva para.

EURO Prognozzer - osvoji svaki dan do 100.000 bez ikakvog uloga!


Ostale vesti


Najviše komentara