NAJAVA DANA (petak, 24. septembar): Spektakl na petoparcu, kreće ABA liga, Bajern gostuje u Firtu

Vreme čitanja: 3min | pet. 24.09.21. | 08:03

Pogledajte šta nas danas očekuje od sportskih događaja

PORTUGALIJA - SRBIJA, 19.00

Izabrane vesti

(Futsal, Svetsko prvenstvo)

Orlovima je protiv Sjedinjenih Američkih Država trebalo dva gola prednosti za plasman u osminu finala, ali su postigli sedam, pa puni samopouzdanja dočekuju okršaj sa Portugalcima. Ovo je izvesno poslednji Rikardinjov Mundijal, pa će za mnoge igrače Srbije ovo biti poslednja prilika da se suoče sa jednim od najvećih majstora u istoriji ove igre. Orlovi drugi put u istoriji igraju osminu finala Mundijala, pa je idealan trenutak da naprave istorijski iskorak.

GROJTER FIRT - BAJERN MINHEN, 20.30

(Fudbal, Bundesliga 1)

Teško da postoji ozbiljnija fudbalska mašinerija od minhenskog Bajerna u ovom trenutku, tako da Grojter nema mnogo razloga za optimizam uoči ovog meča. Jednostavno, domaćin u novoj sezoni još uvek ne zna za pobedu, eliminisan od niželigaša Babelsberga na startu takmičenja u Kupu Nemačke, gde je pokazao da nema dovoljno kapaciteta u igračkom kadru.

ALTAJ - BEŠIKTAŠ, 19.00

(Fudbal, Turska 1)

U Bešiktašu verovatno ni sami ne znaju kako su uspeli da ispuste pobedu protiv Adane u prošlom kolu na svom terenu, pa sada moraju da vade kestenje iz vatre u Izmiru. Altaj je vezao dve pobede u prvenstvu, probio se na visoko četvrto mesti i neće biti nimalo lagan protivnik velikom favoritu. Ipak, kvalitet je na strani sastava Sergena Jalčina.

SPORTING - MARITIMO, 20.00

(Fudbal, Portugalija 1)

Benfika je već pobegla na četiri boda prednosti, tako da šampion praktično više nema prava na grešku, iako je prošlo svega šest prvenstvenih kola. Lavovi ovde ne bi smeli da imaju previše problema, s obzirom da je Maritimo vezao četiri meča bez pobede, pa nije baš najjasnije kako je uspeo da otkine bod Portu u trećem kolu. Sporting je vezao četiri pobede u međusobnim okršajima.

ŽIL VISENTE - PORTO, 22,15

(Fudbal, Portugalija 1)

Porto je u sličnoj situaciji kao Sporting, pa više ne smeju da mu se dešavaju mečevi kao što je bio onaj sa Maritimom (1:1). Žil Visente je u sezonu ušao sa dve pobede, ali je potom nanizao četiri utakmice bez trijumfa, pa nema previše razloga za optimizam uoči okršaja sa velikim favoritom. Zmajevi su slavili u prethodna četiri međusobna okršaja.

KLUB BRIŽ - LEVEN, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Briž može da bude prezadovoljan startom sezone. Na vrhu je domaćeg prvenstva, a otkinuo je i dva boda Pari Sen Žermenu na startu Lige šampiona. Leven je čvrst tim, prošle sezone je na svom terenu uspeo da ostvari pobedu protiv ovog protivnika, ali na svom terenu. U Brižu zna samo za poraze, tako da će mu biti izuzetno teško da izbegne novi.

VEST BROMVIČ ALBION - KVINS PARK RENDŽERS, 21.00

(Fudbal, Engleska 2)

VBA je posle odličnog otvaranja sezone vezao tri remija, dok KPR u poslednja tri kola ima remi i dva poraza, tako da je i jednima i drugima pobeda izuzetno bitna u ovom trenutku. Prošle sezone na Hotornsu bilo je 2:2, a pre toga je VBA imao tri vezane pobede nad ovim protivnikom, od čega dve u gostima. KPR je poslednje slavlje u gostima nad ovim rivalom ostvario u aprilu 2015. godine i to u Premijer ligi.

MORNAR - CIBONA, 18.00

(Košarka, ABA liga)

Okršajem između Mornara i Cibone u Baru kreće ovogodišnja sezona ABA lige. Gosti su se podigli u poslednje vreme i imaju solidan tim, ali domaćinu pripada uloga favorita. Treba imati na umu da je Mornar slavio na poslednjih pet međusobnih mečeva sa ovim protivnikom. Pre toga su Zagrepčani bili ti koji su dominirali.

CRVENA ZVEZDA - SPLIT, 20.00

(Košarka, ABA liga)

Crvena zvezda je dosta dobro delovala tokom pripremnog perioda, a posebno na turniru u Minhenu, gde su savladani Panatinaikos i Bajern. Domaćin ima i probleme sa povredama, ali je i pored toga veliki favorit u ovom meču. Split je redovna mušterija u Beogradu, tako da bi eventualno slavlje gostiju bilo ravno ozbiljnoj senzaciji.

LASLO ĐERE - KVON SON VU, 11.00

(Tenis, Nur Sultan)

Očekivali smo srpski okršaj u Nur Sultanu, ali je Korejac uspeo da savlada Dušana Lajovića i zasluženo se nađe u četvrtfinalu. Đere je bio odličan protiv Musetija u osmini finala, slavio je u tri seta, bolje je plasiran od Kvona na ATP listi, pa treba verovati u njegovo slavlje. Biće ovo premijerni međusobni okršaj dvojice tenisera.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara