Mateus Saldanja (©Star Sport)
Mateus Saldanja (©Star Sport)

NAJAVA DANA (petak): Partizanova borba u centru pažnje

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.05.24. | 05:27

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas

FJORENTINA – NAPOLI, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Italija 1)

Duel dva tima koja se nalaze u zajedničkoj borbi za izlazak u Evropu. Fjorentina sanja Ligu Evrope mada joj je bliža Konferencija, dok Napoli turobnu sezonu želi da okonča barem mestom u trećerangiranom evropskom takmičenju. Ono što je zapanjujuće jeste da viola nije slavila na svom terenu protiv tima iz Napulja od 2018. godine! Što je previše, previše je. Sada je idealna prilika za tako nešto s obzirom da gosti nemaju pobedu više od mesec dana.

ČUKARIČKI – PARTIZAN, 18.30

(Fudbal, Srbija 1)

Preostala dva kola su biti ili ne biti za crno-bele. Svako je malo finale u kojem je cilj pobeda kako bi uspeli da se na jedite jade održe na drugoj poziciji i tako obezbede plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona. Znao je Čukarički u prošlosti da ozbiljno pomrsi račune timu iz Humske, kako u trci za titulu tako i u ostalim namerama. Pritom, Brđani takođe imaju za šta da se bore, a to je četvrto mesto koje vodi kvalifikacije za Ligu konferencije.

MLADOST – TSC, 18.30

(Fudbal, Srbija 1)

Ekipa iz Bačke Topole opasno diše za vratom Partizanu od kojeg ima samo dva boda manje. I objektivno u smiraj sezone igra lepši fudbal od čete Alberta Nađa. TSC je u plej-ofu redom rušio Vojvodinu (3:2), Partizan (1:2), kragujevački Radnički (4:3) i Čukarički (2:0), dok je jedini poraz doživeo do šampiona, Crvene zvezde sa 2:1 na Marakani. U današnjem meču gostuju lučanskoj Mladosti koja je izgubila poslednja četiri meča, i do kraja sezone nema više nikakve ambicije. Pritom, gol nisu postigli 180 minuta.

TRENTO – OLIMPIJA MILANO, 20.45

(Košarka, Italija 1)

Iako su "manekeni" u ovu seriju ušli kao apsolutni favoriti, već su dopustili da izgube jednu utakmicu kod kuće pa je trenutni rezultat 1-1. Sada se dva meča igraju u Trentinu gde domaći sastav ima priliku da sa dve pobede neočekivano prođe u polufinale. Postići tako nešto neće biti jednostavno, Trento se i dalje nalazi u podređenom položaju, ali ono što je pohvalno jeste što su u drugoj utakmici maksimalno smanjili košgeterski uticaj Nikole Mirotića i Šabaza Nejpira.  

GRAN KANARIJA – REAL MADRID, 20.30

(Košarka, Španija 1)

Madriđani su u prvom meču kod kuće slavili više nego ubedjivo rezultatom 105:70 tako da danas na Kanarima imaju meč loptu za plasman u polufinale domaćeg šampionata. Pravo čudo bi bilo da tako ne bude s obzirom da su slavili na sedam od poslednjih osam međusobnih duela. Pride, domaćin se u završnici sezone nalazi u ozbiljnom padu forme pošto je izgubio na četiri poslednja meča.

SAUTEMPTON – VBA, 21.00

(Fudbal, Engleska 2)

Revanš meč koji će doneti odgovor ko ide u finale. Rezultat prve utakmice bio je 0:0 pa je realno da istaknemo da je Sautempton favorit. To govore i prethodni rezultati jer su na dva od prethodna tri meča rešili u svoji korist protiv WBA.

KARABAG – TURAN, 18.30

(Fudbal, Azerbejdžan)

Ulazimo u finiš tamošnje Premijer lige, Karabag i dalje dominirao iako je već obezbedio novu titulu. Samo potvrdu dominacije traže protiv Turana koji je u prošlom kolu prekinuo niz poraza, ali je teško očekivati da može nešto specijalno da uradi protiv domaćina.

HJK –VPS, 17.00

(Fudbal, Finska)

Derbi u Finskoj. Okršaj trenutno dva tima na vrhu tabele, domaćin posle sedam mečeva ne zna za poraz, pa bi još jednom pobedom mogao da skoči na prvom mesto na tabeli. Ono što može da se očekuje je puno golova. Na prethodna dva meča je uvek bilo barem četiri gola.

TURK TELEKOM – ANADOLU EFES, 17.00

(Košarka, Turska 1)

Efes je rutinski odradio posao u prvoj utakmici četvrtfinala protiv Turk Telekoma. Očekuje se da isto sada urade i na gostujućem terenu. Teško je očekivati da Turk Telekom ima oružja da se suprotstavi nekadašnjem šampionu Evrope.

GALATASARAJ – KARŠIJAKA, 19.30

(Košarka, Turska 1)

Jedan od zanimljivijih parova četvrtfinala plej-ofa Turske je bez dileme Galatasaraj – karšijaka. Galata je napravila brejk i to posle produžetka, sada veliki uspeh može da napravi na svom terenu.


tagovi

najava danaInternet klađenjeklađenjesportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara