Slavlje fudbalera Juventusa (Reuters)
Slavlje fudbalera Juventusa (Reuters)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 20. maj): Bitka za treće mesto u Seriji A, Palermo krči put ka eliti

Vreme čitanja: 3min | pon. 20.05.24. | 08:00

Pogledajte koji nas to značajni sportski događaji očekuju danas…

Izabrane vesti

Praktično meč lopta za Veronu u Salernu. Ako ekipa iz grada Romea i Julije pobedi ekipu koja je već davno ispala u Seriju B, obezbediće opstanak u italijanskoj eliti. Znajući da Salernitana nema pobedu u 2024. godini, jasno je da je ovo prilika koju Verona ne sme da propusti.

BOLONJA – JUVENTUS, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Direktna borba za poziciju broj tri u Seriji A. Juventus na Renato Dal‘Aru dolazi nakon što je uručio otkaz Masimilijanu Alegriju, pa će ekipu predvoditi Paolo Montero. Stara Dama je odigrala nerešeno ne poslednjih pet mečeva u prvenstvu, ali je nedavno osvojila Kup zahvaljujući golu Dušana Vlahovića podigla trofej. Bolonja je pred Juventus napravila uvertiru savladavši Napoli.

GENK – ANTVERPEN, 18.30

(Fudbal, Belgija 1)

Sudar dva najslabije plasirana tima belgijskog plej-ofa. Genk je vezao četiri poraza, Antverpen pet, ali Štrumpfovi imaju veći motiv jer mogu da pojure mesto u Ligi konferencije. Oba dosadašnja duela ove sezone pripala su Genku – prvi rezultatom 3:0, drugi 1:0.

SRBIJA U17 – UKRAJINA U17, 17.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Kadeti Srbije počinju takmičenje u grupnoj fazi Evropskog prvenstva. Nalaze se u grupi sa Ukrajinom, Kiprom i Češkom Republikom. Prvi rival Srbije je reprezentacija koja se autoritativno domogla kontinentalne smotre, sa tri pobede i gol razlikom 8:0.

PALERMO – VENECIJA, 20.30

(Fudbal, Italija 2, plej-of)

Korača Palermo ka povratku u Seriju A. Nakon što je eliminisao Sampdoriju, sicilijanski tim je spreman za dve utakmice polufinala Kupa Italije protiv Venecije. Interesantno, ove sezone Palermo je slavio u gradu na vodi sa 3:1, a Venecija na Siciliji 3:0.

NIŽNJI NOVGORD – CSKA MOSKVA, 19.00

(Fudbal, Rusija 1)

Za CSKA duel bez rezultatskog značaja, iz vizure Nižnjeg prilika da pobegne iz zone ispadanja. Ipak, domaćin je u katastrofalnoj formi, izgubio je sedam od poslednjih osam utakmica, kao i prošli susret sa Armejcima. CSKA je u Mosvki početkom novembra prošle godine slavio 3:2.

NORDSJELAND – MITJILAND, 18.00

(Fudbal, Danska 1)

Midtjiland igra za titulu, Nordsjiland za Evropu. Gost je vezao tri pobede i izbio na prvo mesto, dok je Nordsjiland posle serije dobrih rezultata pretrpeo poraz u prošlom kolu čime je ugrozio svoju poziciju za evrotakmičenja. Ipak, na svom terenu je u seriji od tri pobede uz remi, dok Midtjiland nije slavio kao gost ovom rivalu već četiri godine.

HAMKAM – BODE GLIMT, 17.00

(Fudbal, Norveška 1)

Timovi su na suprotnim krajevima skale. Bode Glimt je u seriji od četiri pobede, dok je Hamkam posle četiri vezana poraza nanizao tri remija i onda slavio u prošlom kolu. Doduše, Hamkam još nema pobedu na svom terenu, a Bodo Glimt kao domaćin nije dobio skoro 20 godina!

SERVET – JANG BOJS, 18.00

(Fudbal, Švajcarska 1)

Jang Bojs je nadomak osvajanja titule, dok Servet još juri drugo mesto koje nosi kvalifikacije za Ligu šampiona. Jang Bojs je uprkos porazu pre dva kola u dobrom ritmu jer je sve ostalo dobio u međuvremenu, dok je Servet u poslednje dve runde uzeo samo bod. Njihovi okršaji na stadionu Serveta su obično tesni, jer izuzev u jednom meču svi ostali poslednjih godina završeni su sa najviše dva gola.

MEĐEDOVIĆ – PUJ,

(Tenis, Kvalifikacije za RG)

Srbim pokušava da se izbori za glavni žreb Rolan Garosa i u dobroj je formi na šljaci posle izdanja u Rimu. Puj nije igrao tako jake turnire u poslednje vreme, ali je u seriji od pet pobeda na šljaci. Ovo im je prvi susret.


tagovi

najava danaInternet klađenjeklađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara