Aleksandar Mitrović (©Reuters)
Aleksandar Mitrović (©Reuters)

NAJAVA DANA (ponedeljak, 2.maj): Junajted traži izlaz iz krize, Mitrović juri rekord

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.05.22. | 06:58

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas

Izabrane vesti

(Fudbal, Srbija 1)

U borbi za opstanak Radnik je nanizao četiri meča bez poraza, ali isto tako na prethodna tri nije ni pobedio pošto su okončani nerešenim rezultatom, protiv Radničkog, Proletera i Metalca. Sada u Surdulicu stiže Spartak koji je bio ubedljiv protiv Proletera sa 3:1. Radnik je u februaru ove godine slavio u Subotici sa 2:0.

PROLETER - METALAC, 17.05

(Fudbal, Srbija 1)

Okršaj timova na samom dnu tabele. Oba tima ove sezone imaju po 18 poraza, ali je Proleter uspeo da upiše jednu pobedu više ove sezone. Proleter je uspeo u prethodnom međusobom meču da dođe do pobede sa minimalnih 1:0, a pre toga je slavio Metalac sa ubedljivih 3:0.

FULAM – LUTON, 18.15

(Fudbal, Engleska 2)

Fulam je već obezbedio povratak u Premijer ligu, sada ostaje samo da odrade posao protiv Lutona. Najzanimljivije će biti videti da li će Aleksandar Mitrović nastaviti da rešeta protivničke golmane. Luton se bori da ostane na mestu koje vodi u plej-of.

ČUKARIČKI – RADNIČKI NIŠ, 18.30

(Fudbal, Srbija 1)

Čukarički možda ima bolji tim na papiru, ali ekipa je u velikoj krizi rezultata. Na prethodna tri meča su upisana tri poraza, ipak, dva od ta tri poraza su stigla od večitih rivala. Radnički iz Niša sa druge strane ulazi u ovaj meč sa dva trijumfa, protiv Napretka i Vojvodine. Zanimljivo da su međusobni dueli Čukaričkog i Radničkog prethodna četiri puta okončani bez pobednika, a vrlo često i bez golova.

HAPOEL TEL AVIV – MAKABI HAIFA, 19.30

(Fudbal, Izrael 1)

Makabi Haifa je i dalje prva sa ciljem da na tom mestu i ostane. Kiksnuli su u prošlom kolu, a sada ne smeju da ponove isto protiv Hapoela iz Tel Aviva. Ako je sudeći po međusobnim okršajima, onda neće biti problema za goste. Na sedam prethodnih mečeva su slavili.

LEVERKUZEN – AJNTRAHT, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Velika borba se vodi u Bundesligi za treće mesto. Bajer Leverkuzen ima trenutno 55 bodova, a velike konkurente ima u Frajburgu, Lajpcigu i Kelnu. Vreba Union Berlin. Da bi se održali na pomenutom mestu Bajer mora da savlada Ajntraht koji se dosta muči u nacionalnom šampionatu. Na prethodna tri meča samo jedan bod. Ipak, Ajntraht ima na svojoj strani i činjenicu da su u decembru prošle godine deklasirali Bajer sa 5:2.

MENHENGLADBAH – LAJPCIG, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Kao što smo istakli, Lajpcig ima nameru da prestigne Bajer Leverkuzen. U istom treminu pokušaće pomenuti tim da savlada Borusiju Menhengladbah. Lajpcig u ovaj meč ulazi posle kiksa. Union Berlin je bio bolji sa 2:1. Tim porazom je prekinuta serija od tri trijumfa, Borusija Menhengladbah je u prošlom kolu odigrala nerešeno protiv Frajburga (3:3).

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

ATALANTA - SALERNITANA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Izgledalo je nemoguće, ali Salernitana je krenula u veliki proboj na tabeli pa je sada opstanak odjednom moguća misija. Na prethodna tri meča su upisani trijumfi. Savladana je Sampdorija, Udineze, a u prošlom kolu je pala i Fjorentina. Sada je na redu Atalanta koja je u prošlom kolu odigrala neverovatan meč protiv Torina koji je okončan rezultatom 4:4.

HETAFE - BETIS, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Betis se trenutno bori da zadrži mesto koje vodi u Ligu Evrope, a da bi ostali na pravom putu moraće da pobede Hetafe koji neće moći da računa na Maksimovića. Betis je trenutno u padu forme, a posebno je bolan poraz od Elčea u prošlom kolu. Hetafe je sa druge strane u prošlom kolu slavio protiv Selte sa 2:0. Treba istaći da je Betis slavio na dva prethodna međusobna susreta.

MANČESTER JUNAJTED – BRENTFORD, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)

Pokušaće Mančester Junajted da zadrži šestu poziciju na tabeli posle velike krize rezultata. Crveni đavoli su upisali samo jedan bod na prethodna tri meča. Porazi su zabeleženi protiv Liverpula i Arsenala, a protiv Čelsija je rezultat bio 1:1. Pobeda ne bi smela da se dovodi u pitanje protiv Brentforda, ali isto tako treba uzeti u obzir odličnu formu ekipe koja na prethodna četiri meča ima tri pobede. Najupečatljiviji je bio protiv Čelsija (4:1).



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara