Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 10. mart): Liga šampiona i Siti u prvom planu, Partizan pred utakmicom odluke u Evrokupu

Vreme čitanja: 3min | sre. 10.03.21. | 08:10

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

MAN. SITI – SAUTEMPTON, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

Izabrane vesti

Građani su u prošlom kolu poklekli pred Mančester Junajtedom sa 0:2. Gabrijel Žezus i društvo za taj kiks žele da se opavdavaju pred definitivno lošijim Sautemptonom. Igraće bez pritiska koji definitivno ne postoji ako imamo u vidu da Siti na prvom mestu Premijer lige beži čak 12 bodova Crvenim đavolima. Sautempton koji je na poslednjih pet utakmica savladao jedino Šefild Junajted, definitivno je u sosu.


LIVERPUL – RB LAJPCIG, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Liverpul na neutralnu travu Puškaš arene iznosi prednost od 0:2 iz prve utakmice. Klop je bio zadovoljan, ali je nakon pobede rekao da RB Lajpcig ume da bude pravo čudovište, da je protivnik sposoban da pregazi mnoge klubove, ali da je njegov tim u datom trenutku bio sposoban da ih kontroliše. RB Lajpcig će sada morati da bude agresivan, ali i promućuran kako bi izbegao greške koje su na prvom meču iskoristili Salah i Mane.


PSŽ – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Liga šampiona)

Malo ko je verovao da će PSŽ devastirati sistem igre Ronalda Kumana, čija Barsa je uspela da primi četiri, a postigne samo jedan gol, i to sa bele tačke Mesijevom kopačkom. Poketino ih s takvim kapitalom čeka na Parku prinčeva, u poziciji nalik onoj iz 2017. godine, kada je PSŽ u istoj fazi takmičenja prokockao 4:0, a Barsa ih prešišala s pobedom od 6:1.


MARSELJ – REN, 19.00

(Fudbal, Francuska 1)

Ne cvetaju ruže ni jednom, ni drugom timu, ali se mora reći da je Renu pozicija lošija, s obzirom na četiri vezana poraza u poslednje vreme. Marselj ima samo jedan kiks u istom periodu, ali i sećanje na izgubljenu poslednju utakmicu s Renom koji ih je u decembu dobio sa 2:1.


ATL. MADRID – BILBAO, 19.00

(Fudbal, Španija 1)

Atletiko lidersku poziciju u odnosu na Barsu čuva s tri boda prednosti uz utakmicu manje. Bilbao nije nejak, ali ni prejak sa tri remija na poslednjih pet utakmica. Dakle, Madriđanima će ova utakmica biti važna, a svakako im ne bi odgovaralo ponavljanje X ishoda sa poslednje međusobne utakmice odigrane u junu mesecu. Dijego Simeone će posle remija sa Realom svakako insistirati na obaveznoj pobedi.


ARMINIJA BILEFELD – VERDER BREMEN, 18.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Arminija pokušava da se vadi sa fenjeraških pozicija. Verder je nešto bolji, pa joj neće biti lako, naročito ako tim iz Bremena bude igrao kao na utakmici s Ajtrahtom koju je dobio sa 2:1. Inače, poslednji meč para, ekipa Verdera dobila je s minimalcem u oktobru mesecu.


BARNSLI – DERBI, 20.00

(Fudbal, Engleska 2)

Barnsli je uz Norič jedini tim Čempionšipa koji je svih pet prethodnih kola rešio pobedama. Sa te strane, situacija je čista, a Derbi u sosu zbog dva vezana poraza naneta od Kardifa i Koventrija. Inače, Barnsli je na poslednjoj utakmici para prekinuo dominaciju Derbija, ali i 3+ niz koji je u tom trenutku brojao šest uzastopnih međusobnih okršaja.


LOK. KUBANJ – TRENTO, 17.30

(Košarka, Evrokup)

Ovde je sve računica. Ako Trento pobedi Lokomotivu, Partizan bi morao da dobije Metroplitan sa više od 17 razlike kako bi prošao dalje. Naravno, Trento je kao lider Grupe F u dobroj poziciji, a Lokosi u sosu zbog svega dve pobede koje su ostvarili kao i Beograđani. Oni će svakako igrati na sve ili ništa, pa treba znati i da ih je Trento prošli put u januaru preslišao sa 69:84.


PARTIZAN – LEVALOA, 20.30

(Košarka, Evrokup)

Filipovski je otišao, a na njegovo mesto, kao vatrogasac došao Aleksandar Matović u tandemu sa Dejanom Džolijem Mijatovićem. Trenutak ili ne, tek Partizan je po Matoviću u specifičnoj situaciji, baš kao i Levaloa koji je od pozicije lidera grupe stigao do mogućnosti da danas ispadne. Partizanu za prolaz u četvrtfinale potrebno da pobedi Metropolitan, ali i da Lokomotiva pobedi Trento (da dve pobede u zbiru budu sa 19 poena razlike). Ako Trento pobedi Lokomotivu, Partizan bi morao da dobije Metroplitan sa više od 17 razlike kako bi prošao dalje.


GRAN KANARIJA – UNIKS KAZANJ, 21.00

(Košarka, Evrokup)

Za razumevanje para, mnogo znači spoznaja da je Uniks svih pet utakmica u Top 16 fazi rešio u svoju korist. Dakle, Gran Kanarija je u problem, jer se brani od Andore koja je definitivno jača od Mornara. Domaći će zbog toga biti furiozno motivisani da isprave sve što ih je dovelo do poraza od 73:62 na njihovom poslednjem, januarskom meču.


tagovi

bet analizanajava danasportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara