Reprezentativci Italije (©Reuters)
Reprezentativci Italije (©Reuters)

NAJAVA DANA (sreda, 16. jun): Čeka se novi ples Azura, Finska želi senzaciju

Vreme čitanja: 4min | sre. 16.06.21. | 08:03

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

FINSKA – RUSIJA, 15.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Finci iz prvog kola vuku minimalnu pobedu nad Danskom, a novom bi zakoračili u osminu finala, što bi bila prava seznacija, dok Baćuške za nauk imaju poraz od 3:0 koji im je nanela Belgija. Lukaku je po njih bio koban, a moglo bi se reći i da su ih Belgijanci rutinski matirali. Pred Rusima je moguće iskupljenje, što i tradicija para iz davnih dana nalaže. Ko se seća, na ovaj par od 2012. godine nije dolazilo ništa ispod 3+ tipa.

TURSKA – VELS, 18.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Očekivao se kiks Turaka protiv Azura, što je potvrđeno sa 0:3 za Manćinijev sastav. Protiv Velsa bi moglo lakše da im bude, mada se ova selekcija pokazala kao tvrd orah pred Švajcarcima. Remi je mnoge iznenadio, a Sajdžije su umalo uspele da slave, što je izostalo zbog gola poništenog Mariju Gavranoviću 85. minutu. Ako je Vels iskoristio svoj bonus što se sreće tiče, Turci bi mogli da profitiraju.

ITALIJA – ŠVAJCARSKA, 21.00

(Fudbal, Evropsko prvenstvo)

Švajcarci su napravili mali kiks protiv Velsa (1:1), i sada nemaju mnogo prostora za kalkulacije. I pored toga reč je o timu koji je kadar da se suprotstavi najboljima, pa i ovakvoj Italiji. Uostalom, Švajcarci imaju samo jedan poraz u prethodnih 10 susreta. Na poslednjih pet susreta ova dva tima četiri puta je bilo nerešeno. I isto toliko puta je došlo 0-2 gola. Manćini će sigurno insistirati na kecu.

BODO GLIMT – STREMSGODSET, 18.00

(Fudbal, Norveška 1)

Bodo kod kuće igra na keca, za održanje liderskog statusa, dok Stermsgodset ima težak zadatak na strani iz više razloga. Najvažniji se odnosi na oscilacije igara u poslednje vreme, a sekundarni je svakako tradicija. Bodo Glimt ih redovno preslišava, a 3+ tip gotovo je neizostavan dekor para.

MOLDE – SAPSBORG 08, 18.00

(Fudbal, Norveška 1)

Molde je imao manjih poteškoća u poslednje vreme, što se najviše odrazilo na utakmici sa Valerengom. Međutim, shvatimo li ovo kao prolaznu slabost, Saropsborg se može smatrati ugroženim pred realno boljim timom. Molde im se prošli put osvetio za poraz iz avgusta prošle godine, pa ih je u decembru potukao sa 5:0. Verujemo da će se Sarpsborg sada adekvatnije braniti od sramote.

VOLERENGA – OD GRENLAND, 20.00

(Fudbal, Norveška 1)

Od Grenland je pokazao dosta nesavršenosti u prvih pet kola, pa je logično da domaći veruju u pobedu. Poslednji put su ih dobili u novembru prošle godine, a interesantno je da je na ovom paru redovna pojava da tim u svojstvu domaćina bolje prolazi. Red je na Volerengu da se iskupi za poraz nad Vikingom u prošlom kolu. Inače, ovaj tim jako je naklonjen visokim ishodima, što se ne može reći za Od Grenland na koji je na posednja četiri susreta posao završavala isključivo 0-2 igra.

MONAKO – STRAZBUR, 18.00

(Košarka, Francuska 1)

Monako ima tri poraza na prethodnih pet utakmica, dok Strazbur nema kiks na četiri uzastopna susreta. Domaći su svesni da redovno dobijaju Strazbur, a da su ga poslednji put tukli u aprilu sa 70:82. Od Monaka i sada treba očekivati inicijativu, jer ono što smo od ovog tima videli u Evrokupu daje nam za pravo da ih nominujemo za favorita ovog susreta.

FILADELFIJA – ATLANTA, 01.30

(Košarka, NBA, plej-of)

Atlanta je na četvrtoj utakmici izjednačila na 2:2 u pobedama, a koliko je bilo tesno, vidi se iz konačnih 103:100. U seriji, Atlantinih 100 poena minimum je učinka od strane jednog tima u četvrtfinalnoj seriji. Biće i sada veliki izazov tipovanje na postavljene margine, uz obaveštenje ta je Atlanta na četvrtom meču zablistala najviše zbog učinka Janga i našeg Bogdana Bogdanovića koji je postigao 22 poena, a imao i pet skokova.

JUTA – LA KLIPERS, 04.00

(Košarka, NBA, plej-of)

Klipersi su prokockali početne dve pobede. Za Jutu je sada psihološki najbitnije to što je treći meč završen sa 1032:106, a četvrti sa 118:104. Klipersi su im sada u gostima, pa im se ne piše dobro, jer ako dopuste Donovanu Mičelu da igra kao do sada, debakl je neminovan. Naime, košarkaš Jute na četvrtoj utakmici imao je 37 pona, pet skokova i jednak broj asistencija.

SRBIJA – BUGARSKA, 12.00

(Odbojka, Liga nacija)

Posle poraza od Rusije, srpski državni tim će morati morati da krene težim putem do plasmana među četiri najbolja tima. Zbornja je perfektno odigrala u situaciji kada je bila priterana uz zid. Zato sada nema popštanja. Bugarska je na rubu očaja, pa izabranici Slobodana Kovača realno ne bi smeli da pokleknu, budući da su bez daljnjeg kvalitetniji rival ovog para.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara