Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (sreda, 21. jul): Zvezda i Čukarički pale evropske mašine

Vreme čitanja: 4min | sre. 21.07.21. | 08:14

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

KAIRAT – CRVENA ZVEZDA, 16.00

Izabrane vesti

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Ekipa koju predvodi Dejan Stanković, ambiciozno ulazi u meč sa Kairatom, s kojim se u istoriji dva puta suočavala . Prvi dvomeč sa ovim timom crveno-beli su odigrali pre 19 godina, kada je naš tim sa trenerske pozicije predvodio naš bivši legendarni centarfor Zoran Filipović, a ukupan rezultat je bio 5:0. Najbolji igrač Kairata je iskusni tridesetsedmogodišnji napadač Vagner Lav koji je ujedno i najbolji strelac u aktuelnoj sezoni sa deset golova. Isto toliko pogodaka je postigao i Artur Šušenačev, a najbolji asistent tima je Španac gvinejskog porekla, Hose Kante.

MALME – HELSINKI, 19.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Opšta ocena je da su Šveđani kvalitetniji od Finaca koji su pred ovaj susret, valjda zbog treme poraženi u nacionalnom šampionatu od fenjeraša. Desilo se da prvoplasirani Helsinki porazi Olu, dok Malme nije imao tih problema. Setimo se, HJK je u osmofinalnoj rundi kvalifikacija eliminisao podgoričku Budućnost, a na oba meča prolazila je 4+ igra. 

MURA – LUDOGOREC, 20.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Murska Sobota bez mnoho nade dočekuje bugarski tim. Jednostavno, ofanzivni Ludogorec u Sloveniju dolazi po svoje i to nakon furioznih 4:0 iz finalne utakmice Superkupa, gde je ponižena CSKA Sofija. Inače, Ludogorec je u proteklom kolu eliminisao Soligorsk, dok je Mura presudila Škendiji. Čini se da je poraz ovog tima protiv Tabor Sežane zatim najavio strah od dolaska bugarskih fudbalera.

SLOVAN BRATISLAVA – JANG BOJS, 20.30

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Švajcarci na dvojci, pa to ne bi iznenadilo nikoga čak ni u Bratislavi posle mučenja sa Šamrok Roversom. Jang Bojsi su dakle po svim parametrima kvalitetniji, što nas vraća u 2014. godinu, kada su u Ligi Evrope, precizno u grupnoj fazi dva puta tukli Slovan. Prvi meč su dobili sa 5:0, a drugi sa 1:3, pa će razmišljanje o tipovima na golove i sada biti izuzetno zanimljivo.

LEGIJA – FLORA, 21.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Estoncima se ne piše dobro. Oni nemaju sastav približne snage, a svesni su i da će Legija igrati razgoropađeno u Evropi, nakon razočaravajućeg poraza u penal seriji, gde ih je u finalu Superkupa dobio Rakov. Imajući u vidu lepe igre Legije na pripremama, očekuje se da Poljaci budu ti koji će diktirati tempo i voditi tok utakmice od početka do kraja.

OLIMPIJAKOS – NEFČI BAKU, 21.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Grci ne misle uopšte o mogućem žestokom otporu tima iz Azerbedžana. Biće za Nefči dobro ukoliko se ne osramoti u Pireju. Kako može da im bude, Olimpijakos je demonstrirao na pripremnim mečevima protiv CSKA Sofije, Ufe, Krajove, te Arisa... Nefči se nada da će otpor moći da pruži na osnovu prijateljskih pobeda u utakmicama sa moskovskim Spartakom i Dinamo Tbisijem. 

PSV – GALATASARAJ, 21.00

(Fudbal, kvalifikacije za Ligu šampiona)

Turci će igrati na defanzivnu kartu u Ajndhovenu! Imaju osnova da se ne pokore unapred, a da umeju da igraju pokazali su na prijateljskim mečevima sa Dinamo Bukureštom, re Kasimpašom koju su razmontirali s konačnih 4:2. Inače, Galatasaraj je u poslednje vreme ekstremno isplativa za sve one kojima GG3+ tip izgleda privlačno.

ČUKARIČKI – SUMIGAJIT, 20.00

(Fudbal, Liga konferencija, kvalifikacije)

Čukarički je slavio na otvaranju sezone protiv Voždovca posle preokreta (2:1), ali za Brđane nema pauze. Treba ugostiti azerbejdžanski Sumigajit, pa Srđan Mijailović kaže da treba biti oprezan i ne dozvoliti ponavljanje grešaka koje se bile vidljive protiv Zmajeva. On zna da Sumigajit za naš tim nepoznanica, ali isto tako smatra da je stručni štab Čukaričkog u međuvremenu uspeo da otkrije koje su slabe tačke rivala.

LAS PALMAS – ESPANJOL, 19.00

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Las Palmas ostaje u Segundi, a Espanjol mora da se valjano ušteluje za Primeru. Da li su dobro radili ili ne, videće protiv rivala koga su poslednji put dobili u aprilu sa 4:0. Dakle, Espanjol bi ovde trebalo da bude dominantniji, s obzirom na aspiracije vezane za narednu sezonu. Ipak, trebali bi da se setimo da ni Las Palmas nije prošle godine bio bezazlen prema njima. Pre pomenute pobede Espanjola, oni su u januaru dobili meč para sa 1:0.

BRAGA – MARSELJ, 21.00

(Fudbal, prijateljska utakmica)

Estrela, Farense, te Portimonense uspeli su Bragu na posledna tri prijateljska meča da primoraju na remi ishode. Marselj ima tri uzastopne pobede, pa peta sila prošlosezonske tabele Lige 1 nema razlog da se povuče. Očekujemo da ovo bude kako rezultatski neizvesna, tako i zanimljiva utakmica dva izuzetno jaka tima.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara