©MN Press
©MN Press

NAJAVA DANA (sreda, 24. mart): S Piksijem na putu do Mundijala… Realno, svi smo fokusirani na kvalifikacione susrete

Vreme čitanja: 4min | sre. 24.03.21. | 08:05

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

SRBIJA – REP. IRSKA, 20.45

Izabrane vesti

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Sa Piksijem na klupi Srbije, očekuje se da Orlovi zaigraju atraktivnije, odnosno da krenu oštro u kvalifikacije za Mundijal u Kataru. U kvalifikacijama za poslednji plasman na SP, Srbija je bila u grupi sa Irskom, a prvi meč našeg tima u kvalifikacijama je bio baš protiv njih na Marakani, a završen je sa sa 2:2. Orlovi su na kraju odleteli na Svetski šampiont. Ako je verovati najavama, Stojković ne planira da promeni formaciju koju je lansirao njegov prethodnik Ljubiša Tumbaković. Čekaćemo sa zebnjom prve konkretne rezultate rada novog selektora.

BELGIJA- VELS, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Razlika u kvalitetu je zaista prevelika. Belgijanci u kvalifikacionim mečevima nisu izgubili još od septembra 2010. godine. Više niko ne postavlja pitanje da li je reč o jednoj od najboljih reprezentacija na Starom kontinentu. Prema poslednjim informacijama, biće tu i Romelu Lukaku, najbolji strelac ekipe, mada je postojala pretnja da ga Inter ne pusti zbog problema sa koronom u svlačionici. Sa druge strane, Velšani će biti oslabljeni neigranjem Arona Remzija, koji se opet povredio igrajući za Juventus.

FINSKA – BIH, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Bosanci upozoravaju , ali i brinu o učinku najboljef fudbalera Finske. Oni očekujući da Temu Puki bude nezgodan za čuvanje. Defanzivac gostujuće selekcije, Siniša Saničanin smatra da Bosanci pozitivnim pristupom mogu da reše pozitivno meč sa domaćinom. Za njih je dobro što je u Helsinki otputovao i Edin Džeko, ali je u momentu sastavljanja ovok teksta još uvek bilo upitno da li će nastupiti, o čemu će po proceni povrede zadobijene na utakmici s Napolijem odlučiti lekarska komisija reprezentacije BiH.

FRANCUSKA – UKRAJINA, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Ako ne bi rekli da je ovo, makar na papiru jednostavan posao za pulene Didijea Dešana, definitivno bi izostavili puno. Međutim, valja znati da Trikolori igraju protiv verovatno najkvalitetnijeg rivala u grupi. Aktuelni planetarni šampion dočekuje u oktobru prošle godine, u prijateljskoj utakmici, savladao je Ukrajinu sa 7:1. Nemilosrdni su bili domaćini i već do poluvremena imali 4:0. Zato će sada glavna kladilačka tema biti tipovanje na broj pogodaka.

TURSKA – HOLANDIJA, 18.00

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Na spisku Turske nije bilo preteranih iznenađenja. Nosioci tima poput Čalhanoglua, Demirala, Kabaka, Sojundžua, Tufana dobili su poziv Guneša, dok je Under izostao zbog povrede. Na drugoj strani je najveću buru izazvao izostanak napadača Volfzburga Vuta Veghorsta, koji je ove sezone u Bundesligi već postigao 17 golova, ali to očigledno nije bilo dovoljno kako bi kupio poverenje Franka de Bura. Selektor Lala odlučio se za Seviljinog Luka de Jonga. Najveći problem mogli bi da predstavljaju izostanci u odbrani, jer nema povređenog Virdžila Van Dajka i Stefana de Fraja zaraženog korona virusom.

MALTA – RUSIJA, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Baćuške na Maltu putuju po pun paket bodova. Neka vas ne zavarava poslednji poraz Rusije od Orlova u Ligi nacija od čak 5:0, jer Malta ne da je skromna, već preskromna u poređenju sa sastavom velike države. Dugo Maltežani nisu igrali sa ovako jakom selekcijom, pa se očekuje da sada provere koliko mogu, odnosno koliko zaista vrede kada se uporede sa ozbiljnijim protivnikom.

PORTUGALIJA – AZERBEJDŽAN, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Reputacija Portugalaca Fernanda Santosa s Kristijanom Ronaldom kao perjanicom tima ne dozvoljava ništa drugo do vere u dolazak keca iz Torina. Uostalom, oni su u Ligi nacija u novembru dobili Hrvate sa 2:3, a pre toga naučili su lekciju koju su im servirali Trikolori. Azerbejdžan za sobom ima četiri neverovatna X ishoda, svaki put sa 0:0, ali to su bile utakmice sa mnogo bezazlenijim protivnicima. Značiće i nama kako će izgledati Portugalija, jer Srbija se s njima u Beogradu sastaje već 27. marta.

SLOVENIJA – HRVATSKA, 20.45

(Fudbal, Kvalifikacije za SP)

Neuporedivo! Da i ne napišemo ništa više, Kockasti su za susede svemirski brod, a Nikola Vlašić, vezista moskovskog CSKA priželjkuje da Hrvati u kvalifikacionom ciklusu koji sledi uzmu svih devet bosova. Ni selektor Zlatko Dalić nema ništa manje abicije... Uostalom, reč je o vicešampionu sveta, selekciji koja je nakon odličnih partija počela da posustaje, ali nikada se nije srozala da je treba potcenjivati. Slovenci su nasuprot njih solidni, osvojili su prvo mesto u Grupi C, Lige C, u okviru Lige nacija, a činjenica je da sa Hrvatima istorijski više od X ishoda nisu uspevali da izvuku.

RADNIČKI 1923 – IMT,15.00

(Fudbal, Srbija 2)

Kragujevčani već vide elitu na horizontu, a IMT uopšte nije loš uprkos poslednjem zabeleženom porazu od Kabela. Na Čika Dači će dakle biti zanimljivo, budući da se Nemanja Tomić vratio treninzima, pa ekipa Radničkog 1923 ima pravo da se nada da je na svom bunjištu moguće ponoviti makar jesenji minimalac u meču sa Traktoristima. U svakom slučaju, biće ovo zbog kvaliteta timova derbi 23. kola PLS šampionata.

ZADAR – BORAC ČAČAK, 19.00

(Košarka, ABA liga)

Kapiten Borca Uroš Čarapić kaže da je naredni meč od ogromnog značaja za oba tabora. On kaže i da je poraz od Igokee aktiviran, a značaj meča u Zadru ogleda se u klinču rivala za beg od pozicije koja znači ispadanje iz redova jadranske elite. Neće biti lako, ali se puleni Marka Marinovića nadaju da je opstanak moguća misija, naravno uz dobijen meč sa Zadrom, nakon kog se smatraju da će im u toj zamisli na narednim mečevima pomoći prednost domaćeg parketa.


tagovi

bet analizasportsko klađenjenajava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara