©Shutterstock
©Shutterstock

NAJAVA DANA (subota, 10. april): Danas se igra El Klasiko

Vreme čitanja: 4min | sub. 10.04.21. | 07:05

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

Izabrane vesti

(Fudbal, Premijer liga)

Zbog revanša u Ligi šampiona, koji Mančester Siti očekuje u sredu protiv Dortmunda, ne treba očekivati da Pep Gvardiola izvede najjači sastav na megdan Lidsu. Međutim, za koga god da se španski stručnjak odluči, tim koji je na prethodnih 35 utakmica u svim takmičenjima pretrpeo samo jedan poraz, favorit je na ovom meču. Lids je u poslednje vreme podigao formu, upisavši dve vezane pobede, doduše, protiv timova iz donjeg dela tabele, Fulama i Šefild Junajteda. Ali valja istaći da je na svakom od prethodnih osam gostovanja primio makar po gol, dok Siti s druge strane slovi za ubedljivo najuspešnijeg i najefikasnijeg domaćina Premijer lige.

KRISTAL PALAS – ČELSI, 18.30

(Fudbal, Premijer liga)

Posle debakla od Vest Bromvič Albiona, Čelsi nema pravo na grešku u prvenstvu ukoliko želi da povrati četvrto mesto od Vest Hema. Stoga gostovanje Kristal Palasu dolazi u pravi čas. Plavci su dobili svaki od prethodnih pet međusobnih okršaja sa Orlovima, odnosno pet od poslednjih šest gostovanja na Selhurst Parku. Ipak, oprez – Palas je izgubio samo jednu od prethodnih šest utakmica u prvenstvu, a na polovini je uspeo da sačuva i mrežu.

AJNTRAHT – VOLFZBURG, 15.30

(Fudbal, Bundesliga)

Duel kandidata za preostala dva mesta u Ligi šampiona, koji će pažljivo pratiti i u Dortmundu. Jer, ukoliko Ajntraht pretrpi poraz, Milioneri će mu ponovo prići na četiri boda zaostatka. Ako pak tim iz Frankfurta slavi, približiće se Volfzburgu na bod zaostatka, dok Vukovi trijumfom praktično overavaju vizu za elitno evropsko takmičenje na šest rundi do kraja. Ajntraht je jedan od tri tima u Bundesligi koji na svom terenu nema poraz ve sezone, ali ga je Volfzburg dobio na svakom od prethodna četiri okršaja u Frankfurtu.

STRAZBUR – PSŽ, 17.00

(Fudbal, Liga 1)

Šampion Francuske na gostovanje Strazburu ide bez Nejmara, Veratija, Markinjosa, Ikardija, Kurzavu, Florencija i Bernata, ali i sa imperativom pobede, jer je u prethodna tri kola upisao dva poraza i lidersku poziciju prepustio Lilu. Strazbur se nalazi na sredini tabele, igra dosta promenljivo, ali je na prethodnih pet međusobnih susreta sa Pari Sen Žermenom na svom terenu poražen samo dva puta.

PARMA – MILAN, 18.00

(Fudbal, Serija A)

Sa samo dve pobede na poslednjih pet utakmica u Seriji A, Milan je ispustio veliku bodovnu zalihu u odnosu na najbliže pratioce i ozbiljno ugrozio mesto u Ligi šampiona naredne sezone. Parmi preti ispadanje, na poslednjih 20 utakmica u prvenstvenu slavila je samo jednom, a Rosoneri i nisu ekipa protiv koje će se čupati, pošto su na prethodnih sedam međusobnih duela samo dva puta uspeli da remiziraju.

REAL MADRID – BARSELONA, 21.00

(Fudbal, Primera)

Malo ko je na polusezoni mogao da zamisli da će El Klasiko u 30. kolu Primere biti od prevelikog značaja za šampionsku trku. Doduše, kako su i jedni i drugi trenutno za petama Atletiko Madridu, borba za titulu će u slučaju bilo kog ishoda biti neizvesna u poslednjih osam kola, mada bi Real kao trećeplasirani porazom znatno umanjio šanse. Blankosi su u seriji od 12 mečeva bez poraza u svim takmičenjima, dok Katalonci za poraz ne znaju na poslednjih devet utakmica. Poslednja dva El Klasika pripala su Realu.

TONDELA – PORTO, 19.00

(Fudbal, Primeira)

I pored obaveza u Ligi šampiona, Porto ne odustaje od potere za Sportingom. Serijom od četiri pobede smanjio je zaostatak na osam bodova, ali će morati da nastavi u istom ritmu ukoliko ne želi da titulu preda Lavovima. Tradicija ukazuje da Tondela nema šta da traži u okršaju sa ekipom Serža Konseisaa: Zmajevi su slavili na poslednjih devet međusobnih duela.

ČUKARIČKI – TSC, 19.00

(Fudbal, Superliga)

Čukarički je u naletu, vezao je tri pobede, pride je na Banovom brdu neporažen na poslednjih devet utakmica i preuzeo treću poziciju od Vojvodine, koju će pokušati da odbrani do kraja sezone. TSC je rezultatima početkom proleća najavljivao napad na četvrtu poziciju, ali je na poslednjih sedam utakmica upisao samo dve pobede. Na dosadašnja tri međusobna susreta oba tima imaju po pobedu.

AZ ALKMAR – SPARTA, 20.00

(Fudbal, Eredivizija)

Veliku borbu vodiće AZ i PSV u poslednjih šest rundi za mesto u kvalifikacijama za Ligu šampiona. Bodovno su poravnati, s tim da je AZ zbog nešto slabije gol-razlike na trećoj poziciji. Tim iz Alkmara je u odličnoj formi, dobio je sedam od prethodnih osam mečeva u prvenstvu, ali je i Sparta u seriji od pet utakmica bez poraza u Erediviziji.

PRESTON – BRENTFORD, 16.00

(Fudbal, Čempionšip)

Četvrtim uzastopnim remijem Brentford je praktično odustao od direktne promocije, ali kako uz devet bodova zaostatka za Votfordom ima i utakmicu manje, ništa još uvek nije i definitivno izgubljeno. Preston je u prethodnom kolu prekinuo seriju od šest mečeva bez pobede i dodatno se približio opstanku. Na prethodnih pet međusobnih susreta Preston je upisao tri pobede, dok Brentford ima jednu manje.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara