NAJAVA DANA (subota, 15. januar): Buran sportski dan

Vreme čitanja: 3min | sub. 15.01.22. | 06:48

Pogledajte koji nas to zanimljivi događaji čekaju danas...

MAN. SITI – ČELSI, 13.30

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Građani su u mnogo boljem položaju, jer imaju deset bodova više od drugoplsiranih Plavaca iz Londona, koje su ove sezone već savladali 1:0 na njihovom Stamford Bridžu. Gvardiola će neko vreme morati da sastavlja tim bez jednog od najefikasnijih igrača, Alžirca Rijada Mareza, dok je Tuhelov problem mnogo veći, jer mu na raspolaganju nije prvi golman, Kamerunac Eduard Mendi.

ASTON VILA – MAN. JUN, 18.30

(Fudbal, Engleska 1)

Uspeo je Stiven Džerardom po dolasku u Aston Vilu da podigne moral ekipi i samim tim je izvuče iz kandži opasne zone. Vila na svom terenu u ovom veku nijednom nije savladala Crvene đavole. Pet remija i 18 poraza u svim takmičenjima je birmigenski tim ostvario u sudarima onim iz crvenog dela Mančestera.

PSŽ – BREST, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Zna se šta navijači očekuju na Parku prinčeva, a pošto je PSŽ u polsednje vreme imao čak četiri remija, jasno je da će Brest biti pod velikim pritiskom. Uostalom, reč je o timu koji je tek 13. na tabeli, koga Parižani redovno dobijaju, a koji je poslednji međusobni susret izgubio sa 2:4.

JUVENTUS – UDINEZE, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Stara dama generalno ima monopol na mečevima para, koji je tim iz Udina na poslednjem međusobnom okršaju u avgustu kompromitovao remi ishodom pri konačnih 2:2. Očekivano je da se Juve sveti, odnosno igra agresivno. Bitno je znati da par do sada redovno donosio isplative tipove na golove.

ŠTUTGART – RB LAJPCIG, 15.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Mnogo povređenih igrača imaju oba tima. Štutgartu je gore pošto se brani od timova iz fenjeraške trojke, dok RB Lajpcig ima aspiracije ka višim pozicijama od trenutno aktuelnog devetog mesta. RB Lajpcig je dobio poslednji meč para sa 4:0. To sećanje negativno može da utiče na tim Štutgarta.

M’GLADBAH – LEVERKUZEN, 18.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Leverkuzen je u lošoj seriji, uzeo je samo dva boda na poslednja četiri susreta, što ga je koštalo mesta u TOP 4. Naredni rival mu leži, tradicija to jasno sugeriše (u poslednja četiri meča isto toliko pobeda Bajera; od 2017. dva puta dali su im po pet golova na njihovom terenu i još dva puta po četiri na svom), pa se nikako ne treba zanositi trijumfom Borusije nad Bajernom.

KPR – VBA, 16.00

(Fudbal, Engleska 2)

Projektovan za ekspresan povratak u Premijer ligu, Vest Bromvič u poslednje vreme posustaje. Od devet utakmica dobio je samo dve i time smanjio šanse za direktnu promociju. Skliznuo je na četvrtu poziciju i ne bi smeo sebi da dozvoli nastavak rasipanja bodova, mada ga u 27. kolu Čempionšipa čeka zahtevno gostovanje Kvins Park Rendžersu.

BETIS – SEVILJA, 21.30

(Fudbal, Kup kralja Španije)

Sevilja ima dominaciju na mečevima para. Poslednji put u novembru savladala je Betis sa 0:2. To su činjenice, a mi dodajemo da se Betis iz sve snage branio na pomenutom meču, a Sevilja imala apsolutni primat po pitanju poseda lopte. Pošto je Betis u poslednje vreme imao tri nešto lošija izdanja u Primeri, očekivano je da Sevilja i ovog puta bude konkretnija.

STUDENTSKI CENTAR – PARTIZAN, 19.00

(Košarka, ABA liga)

U prvom ovosezonskom duelu, crno-beli su u Štark areni savladali podgorički tim sa 79:57. Pred naredni meč, trener Partizana, Željko Obradović odao je poštovanje rivalu, ali i ocenio da je za Beograđane jako dobro što igraju kada su sve ostale utakmice odložene. Najavio je da će igrati isti tim kao protiv Trenta, uz nadu da će se ekipi pridružiti i Aleksa Avramović.

HRVATSKA – SRBIJA, 20.30

(Rukomet, Evropsko prvenstvo)

Rukometaši Srbije pobedom su započeli Evropsko prvenstvo savladavši Ukrajinu rezultatom 31:23 (17:11) i tako upisali prve važne bodove na takmičenju. Najefikasniji u našoj ekipi bili su Lazar Kukić sa sedam i Bogdan Radivojević sa pet golova. Hrvati su poraženi od Francuza sa 22:27, biće mnogo težak rival, ali ako Orlovi budu igrali kao sa Ukrajinom, možemo da se nadamo velikom uspehu.



tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara