Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (subota, 29. januar): Lisabonski derbi za prvi trofej u sezoni, Mega Mozzart u Železniku

Vreme čitanja: 3min | sub. 29.01.22. | 06:28

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

FULAM – BLEKPUL, 16.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 2)

Kada igra prvi strelac Čempionšipa, golgeter Orlova, naš Aleksandar Mitrović, onda se ne pita ko je favorit. Činjenica da uz njegov učinak Fulam po svemu sudeći po hitnom postupku putuje ka povratku u Premijer ligu jasno definiše favorita. Uz to, red je da kažemo i da je Blekpul dobio poslednji meč para sa 1:0. Sprema im se osveta.

LUTON – BLEKBERN, 16.00

(Fudbal, Engleska 2)

Luton nije zgodan domaćin, a Blekbern beleži nestabilne partije u poslednje vreme. Da Bornmut nije u minus fazi, već već bi gostima bilo ugroženo drugo mesto na tabeli. Inače, poslednji meč para u septembru mesecu završen je sa 2:2. Biće im teško da slave s obzirom na dobre igre Lutona na vlastitom terenu.

HARTS – MADERVEL, 16.00

(Fudbal, Škotska 1)

Trećeplasirani Harts ima za zadatak da se odbrani od približavanja za poziciju slabijeg Madervela. Gosti su na poslednja dva meča u ligi zaradili samo bod, pa im ovaj meč ne stiže na dnevni red baš u zgodan čas. Inače, Madervel je poslednji meč para u novembru dobio sa 2:0, a 0-2 tip na ovom paru dolazio je četiri puta uzastopno.

GAMBIJA – KAMERUN, 17.00

(Fudbal, Kup afričkih nacija)

Gambiju niko nije ozbiljno shvatao, pa je nizak rejting selekcije razlog više da se njihov plasman u četvrtfinale smatra prvorazrednim iznenađenjem. Kamerun ima nameru da stopira njihov munjevit uspon kao ekipa koja igra fantastično, ali nema mnogo iskustava sa debitatnom koga definitivno drži adrenalin.

BURKINA FASO – TUNIS, 20.00

(Fudbal, Kup afričkih nacija)

Bitno je reći da Tunis do sada nije dobijao Pastuve na zvaničnom meču. Verujemo da tim koji je eliminisao Nigeriju ima potencijal da preokrene sudbinski niz, a napominjemo da je Burkina Faso morala Gabon da izbacuje na penale. To je svakako umorilo selekciju koju sada čeka preozbiljan izazov.

JANG BOJS – LUGANO, 20.30

(Fudbal, Švajcarska 1)

Reći ćemo samo da ih dele dva boda na tabeli Superlige Švajcarske, te da će najverovatnije biti napeto ukoliko Jang Bojs ne nastavi pir sa prošlog susreta para koji je u decembru okončan u njihovu korist s konačnih 0:5. Lugano će se iz pomenutog razloga ukopati i braniti svim silama.

SERKL BRIŽ – OSTENDE, 20.45

(Fudbal, Belgija 1)

Serkl Briž je u seriji od četiri pobede koju želi da nastavi petom protiv Ostendea koji ima samo jedan osvojen bod na protekle tri utakmice. Favorit je dakle očigledan, na šta se nadovezuje, odnosno potvrdu daje želja Serkl Briža da im se sveti za oktobarski poraz zabeležen sa konačnih 2:1. Inače, GG tip je dolazio na tri uzastopna meča para.

BENFIKA – SPORTING, 20.45

(Fudbal, Liga kup Portugalije)

Iako je na poslednja dva međusobna meča palo čak 11 golova, verujemo da će direktna borba za trofej doneti znatno oprezniju i tvrđu utakmicu. Teško nam je da jednu od ekipa stavimo u ulogu blagog favorita, jer se nisu proslavile u polufinalu. Benfika je na penale eliminisala Boavistu, dok je Sporting sa igračem više slomio Santa Klaru

MARSELJ – MONPELJE, 21.00

(Fudbal, Kup Francuske)

Marselj je treći na tabeli Lige 1, nema poraz sa proteklih pet utakmica, dok Monpelje za sobom ima dva izgubljena meča na pet utakmica u nizu. Neosporno je da je Marselj jači, pa ipak može u osmini finala svašta da bude. Setimo se samo poslednje golovima okićene pobede Marselja na avgustovskom meču para koji je okončan sa 2:3. Na ne njihove tri utakmice u nizu minimalno je dolazilo GG4+.

FMP – MEGA MOZZART, 21.00

(Košarka, ABA liga)

Izabranici Vladimira Jovanovića trenutno imaju jednu pobedu manje od pozicije koja vodi u plej-of pa će meč u Železniku biti od velikog značaja u borbi za doigravanje. Trener Mega Mozzarta je pred utakmicu protiv FMP-a istakao će čvrstina u napadu i odbrani biti veoma važna kako bi se utakmica odigrala dobro. FMP će pokušati da prevaziđe greške koje su rezultovale porazima od Zvezde i Mornara, dok Mega mora da vidi šta to nije štimalo protiv Borca.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara