Foto: Reuters
Foto: Reuters

NAJAVA DANA (subota, 4. decembar): U danu derbija fokus na Dortmundu i Bajernu

Vreme čitanja: 4min | sub. 04.12.21. | 07:15

Pogledajte kratku bet analizu najinteresantnijih mečeva u danu pred nama

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Čelsi na gostovanje Čekićarima stiže sa jasnim ambicijama da nastavi trku za lidersku poziciju sa Mančester Sitijem i Liverpulom, a iako su remiji sa Barnlijem (1:1) i Mančester Junajtedom (1:1) uticali da tim Tomasa Tuhela tokom novembra ispusti dragocene bodove. Fenomenalnim učinkom u prethodnom mesecu ne može da se pohvali ni Vest Hem koji je senku na izvanredne rezultate bacio vezanim porazima u susretima sa Vulvsima (0:1) i Mančester Sitijem (1:2).

BARSELONA – BETIS, 16.15

(Fudbal, Španija 1)

Pošto je Barsa rešila status u Ligi šampiona, igrajući nerešeno s Betisom, mirne duše može da napadne Betis koji je dobro prošao u Ligi Evrope. Neće biti lako, a bodriće domaće sigurni smo i pobeda nad Viljarealom u 15. kolu. Inače, Betis tradicionalno lose prolazi na mečevima para koji dugo vremena prati GG4+ tradicija.

ROMA – INTER, 18.00

(Fudbal, Italija 1)

Roma u mečeve sa svim protivnicima ulazi u otvorenu borbu, što je često košta izgubljenih bodova, a takav stav ekipe Žozea Murinja mogao bi upravo da utiče na efikasnost ove utakmice. Sastav Simonea Inzagija se u međuvremenu potpuno konsolidovao i u Seriji A i u Ligi šampiona, gde je obezbedio plasman u osminu finala, pa bi u ovom meču mogao da potvrdi i da je kadar za odbranu „skudeta“.

NAPOLI – ATALANTA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Boginja provincije ide u korak sa Interom, na prethodnih osam prvenstvenih utakmica je neporažena, a poslednje četiri dobila je sa gol-razlikom 12:3 i istakla kandidaturu za titulu. Atalanta pak ovoga puta čeka ozbiljan test, jedan od težih u sezoni, jer Napoli na svom terenu deluje zastrašujuće. Na sedam prventvenih utakmica kod kuće Azuri su primili tek dva gola i remizirali samo jednom.

DORTMUND – BAJERN, 18.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Milioneri iz Dortmunda za sada jako dobro trče prvenstvnu trku sa Bajernom i duvaju mu za vrat. Bavarci imaju samo vod više i pokazuju neke znake slabosti koje nisu pokazivali prethodnih godina. Očigledno je da Julijan Nagelsman još nije posložio kockice kako bi želeo i da se ekipa nešto sporije navikava na njega posle uspešnog perioda kod Hansija Flika. Bajern je u poslednja tri kola tesno pobedio Arminiju i Frajburg, a poražen je od Augzburga. Nije to baš moćni Bajern na koji smo navikli...

LANS – PSŽ, 21.00

(Fudbal, Francuska 1)

Sveci su odmaglili svima na tabeli Lige 1, a Lansu bodovi trebaju zbog očuvanja pete, evropske pozicije. Teško će do njij protiv neumoljivog PSŽ-a, koji je u takmičenju došao da gol razlike od 35:15, a u Ligi šampiona zauzeo drugo mesto u Grupi A, pošto je na poslednjem meču poražen od Mančester Sitija sa 2:1. Inače, PSŽ je poslednji meč para dobio sa 2:1 u maju mesecu.

SOSIJEDAD – REAL MADRID, 21.00

(Fudbal, Španija 1)

Baski su treći na tabeli prvenstva, a na Anoeti još nisu pretrpeli ligaški poraz. Štaviše, u sedam utakmica primili su samo jedan gol. Napad je ono što muči izabranike Imanola Alguasila: postigli su 19 golova, koliko i Real ako računamo samo utakmice na gostovanjima. Pride, na poslednjih šest okršaja sa Kraljevskim klubom na svom terenu, Baski su u svoju korist rešili samo jedan meč, a izgubili četiri.

ST. PAULI – ŠALKE, 20.30

(Fudbal, Nemačka 2)

Sankt Pauli drži štafetu Cvajte sa 32 osvojena boda, a Šalke u poslednje vreme ume da izneveri. Primera radi, tukao ih je drugoplasirani Darmštat sa 2:4, a ni sa Verderom im nije išlo, budući da su bili primorani na remi. Pre tipovanja valja reći da St. Pauli ima svih sedam pobeda kod kuće, te da barata sa gol razlikom od 22:4.

KOVENTRI – VBA, 13.30

(Fudbal, Engleska 2)

Deli ih samo bod, a biju se za mesta u gornjem domu Čenpionšipa. Koventri je vezao tri remija, a VBA sa poslednje četiri utakmice ima tri X ishoda, plus poraz od Hadersfilda. Zbog ovih detalja, nema favorita na ovom meču. Inače, ovaj par se jako dugo nije viđao. Poslednji prijateljski susret iz 2018. godine, dobio je VBA sa 5:2.

IGOKEA – PARTIZAN, 19.00

(Košarka, ABA liga)

Partizan se u prethodnom kolu vratio na pobednički kolosek posle poraza u večitom derbiju. Crno-beli su savladali Budućnosti iz Podgorice i nastavili zajedno sa Zvezdom da čuvaju mesto na vrhu sa istim skorom 8-1. Protiv tima iz Laktaša, imaju priliku da povećaju broj pobeda, a i da im se revanširaju za dva poraza iz prethodne sezone. Mala je verovatnoća da Željko Obradović ma šta prepusti slučaju na ovom susretu.


tagovi

najava dana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara