Robert Levandovski (©AFP)
Robert Levandovski (©AFP)

NAJAVA DANA (subota, 4. jul): Borba za Kup Nermačke, derbi Torina, Vukovi pod topovskog paljbom iz Londona...

Vreme čitanja: 5min | sub. 04.07.20. | 07:59

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

LEVERKUZEN – BAJERN, 20.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Kup Nemačke, finale)


Kada se Aspirindžije i Bavarci ukrste, tu makar u poslednjih osam navrata dolazi GG3+. Istina, Bajern je u 30. kolu Bundeslige slavio sa 2:4, što znači da ume da bude i berićetnije kada su u pitanju golovi kojih je samo u prvom poluvremenu pomenutog susreta bilo čak četiri. Imajući u vidu da je Bajern na 34 utakmice u Bundesligi ove sezone postigao čak 100 golova, očekujemo da Flikova družina sve sa Levandovskim i Tomasom Milerom i na ovoj utakmici pokaže ubojitost. Videćemo mogu li Aspirindžije da ih smire, kao u 13. kolu šampionata koje su dobili sa 1:2.

MAN. JUNAJTED – BORNMUT, 16.00

(Fudbal, Engleska 1)


Mančester je trenutno na petom i finalnom mestu koje garantuje Evropu, prati ga Vulverhempton koji ima isti broj bodova. Ipak Vulvsi će u ovom kolu odmeriti snage sa Arsenalom, dok Mančester dočekuje fenjeraša ekipu Bornmuta. Gost je pretposlednji na tabeli i u seriji od četiri uzastopna poraza, a nije dobio nijedno od sedam prethodnih gostovanja. Njihov duel u novembru Bornmut je dobio sa 1:0, međutim Mančester nikada nije izgubio od ovog rivala na Old Trafordu.

VULVERHEMPTON – ARSENAL, 18.30

(Fudbal, Engleska 1)


Tobdžijama je manje ili više svejedno, dok Vulvsi pobedom direktno atakuju na Mančester junajted koji duži poziciju kvalifikanta za Ligu Evrope. Međutim, njihove utakmice su u većini slučajeva tvrde, što dokazuju dva X ishoda, plus pobeda Vulverhemptona iz aprila prošle godine. U svakom slučaju, domaćin je motivisaniji, ali i nervozniji, što može da isprovocira reakciju, odnosno neki trik Arsenalovog trenera Mikela Artete.

ČELSI – VOTFORD, 21.00

(Fudbal, Engleska 1)


Poraz od Vest Hema u prošlom kolu smanjio je prednost Čelsija koju je kao četvrtoplasirani imao nad Mančesterom i Volvsima na dva boda. Votford se bori za opstanak. Bez pobede je na devet od deset prethodnih mečeva, kao i na 16 od 18 poslednjih gostovanja. Tradicija je na strani ekipe Frenka Lamparda koja je dobila šest od sedam prethodnih odmeravanja.

JUVENTUS – TORINO, 17.15

(Fudbal, Italija 1)


Gde CR7, s Juventusom u Seriji A prođe, tu trava ne raste. Torino je u problemu, jer porazi od Kaljarija i Lacija, oba puta s minimum GG3+ ishodima su toliko sveži, da im ovo gostovanje zaista ne obećava ništa. Naravno, Juventus je tradicionalno bolji u međusobnim okršajima, pa ako Torino u odnosu na Staru damu s nečim može da se diči, onda je to čvrst pristup koji im je u protekle dve godine obezbedio dostojanstvena četiri minimalna poraza, plus remi, pri konačnih 1:1.

LACIO – MILAN, 21.45

(Fudbal, Italija 1)


Lacio je izgubio samo jedan od pet prethodnih mečeva i to od Atalante na gostovanju. Od vodećeg Juventusa sada ga deli četiri boda. Milan je sedmi i dva boda razdvaja ga od mesta koje vodi u Evropu. U nastavku sezone igra promenljivo. Dve pobede i dva remija od kojih je poslednji sa fenjerašem SPAL-om bio neprijatno iznenađenje. Inzagijeva ekipa je skoro nepobediva u Rimu, dok je Piolijeva na 15 gostovanja ostvarila sedam pobeda i šest poraza. Susret u Milanu odigran u novembru Lacio je dobio sa 2:1, a čak četiri od poslednjih sedam završeno je nerešenim rezultatom.  

SELTA – BETIS, 17.00

(Fudbal, Španija 1)


Domaća Selta brani 17. poziciju, prvu u slobodnim vodama od Majorke, pa joj je pobeda nad Betisom takoreći suštinski bitna. S druge strane, gosti su vezali poraze od Levantea (4:2), pa zatim i Viljareala (0:2). Dakle, treći uzastopni kiks im ne treba, što znači da bi im odgovarala makar i minimalna pobeda. Poslednji put su je protiv ovog rivala ostvarili u 11. kolu Primere, a s tog meča pamtimo u mišju rupu povučeni Betis, kao i Seltu koja drži posed lopte i besomučno napada. Dakle, nada za domaćina postoji. Uz to, Betis je očajan gost, što dodatno podvlači tezu o mogućem pozitivnom ishodu za domaće.

DERBI – NOTINGEM, 13.30

(Fudbal, Engleska 2)


Golom Vejna Runija Derbi je u prošlom kolu savladao Preston, a ova pobeda omogućila mu je da se približi šestom mestu koje vodi u plej-of i od kojeg ga sada deli samo bod. Notingem je na četvrtom i ima isti broj bodova kao i Fulam. Ovnovi posle Lidsa imaju najbolji učinak u Čempionšipu kada su utakmice na domaćem terenu u pitanju, međutim Notingem je treći po uspešnosti na gostovanjima pa nas očekuje neizvestan duel. Notingem je dobio prethodna tri u kojima Derbi nije postigao gol, a poslednji na Prajd Park stadionu odigrali su 2018. i završen je bez pobednika 0:0.

BATE BORISOV – ENERGETIK BGU, 15.00

(Fudbal, Belorusija 1)


Porazom od Dinamo Minska u prošlom kolu BATE je smanjio svoju prednost na čelu tabele u odnosu na Šahtjor Soligorsk za tri boda. Ujedno ovo je bio i prvi izgubljen meč za tim iz Borisova još od početka aprila, i prvi na domaćem terenu od februara. Energetik je s druge strane bio ubedljiv nad Slavijom (5:0), međutim za njih je ovo bio prvi trijumf posle četiri meča u kojima su dva puta gubili i dva puta igrali nerešeno. Na petom mestu sada imaju isti broj bodova kao i trećeplasirana Neman. Energetik je dobio martovski duel sa 3:1, uz podsećanje da su njihovi međusobni okršaji tradicionalno efikasni. Najmanje četiri viđeno je na prethodna tri.

LEH – LEGIJA, 17.30

(Fudbal, Poljska 1)


Prilično je gusto na čeonim pozicijama u plej-ofu kod Poljaka. U svakom slučaju, Legija je sigurna na čelu, dok Leh sem pokušaja da od Pjasta preuzme drugu poziciju, mora da se pazi od Slaska koji joj zaostaje za bod. Uzgred iza domaćina su sva remija, baš kao i iza opuštene Legije koja ih je u maju dobila s minimalcem. Biće ovo tvrda utakmica na kojoj će Leh pokušati da slavi, pa valja znati da je ovaj klub na već pomenutom meču bio dominantan kada je posed lopte u pitanju.


tagovi

najava danabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara