©MN Press
©MN Press

NAJAVA DANA (utorak, 11. maj): Zvezdina jadranska majstorica, pa na tipovanja po ligama petice

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.05.21. | 08:02

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

CRVENA ZVEZDA – IGOKEA, 18.30

Izabrane vesti

(Košarka, ABA liga)

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u drugoj utakmici polufinala plej-ofa od ekipe Igokee. Mora se reći, majstoricu je zaslužio rival, pošto su Beograđani od početka utakmice zasostakali, da bi tim Dejana Radonjića na kraju bio poražen s konačnih 81:68 (23:13, 22:18, 20:17, 16:20). Biće zato ova utakmica vrlo interesantna, a Zvezda motivisana da na domaćem parketu ispravi greške koje su dovele do porata na drugoj utakmici gde među Zvezdinim igračima najefikasniji bio Dobrić sa 17 koševa.

MAN. JUN. – LESTER, 19.00

(Fudbal, Engleska 1)

Crveni đavoli ne mogu da prokockaju drugu poziciju, pa sa Lesterom koji je u prošlom kolu poražen od Njukasla sa 2:4 mogu bez bojazni da se nadigravaju. Međutim, gostima nije do šale, pošto ih Čelsi na trećem mestu šije samo za bod. Rodžers će biti nervozan, a Ole Gunar Solšer, spreman da vrati Lesteru šamar koji mu je protivnik naeo u martu, onda kada je slavio sa 3:1 u četvrtfinalnoj sesiji FA kupa.

SAUTEMPTON – KRISTAL PALAS, 21.15

(Fudbal, Engleska 1)

Ništa izvesno, kada igraju potpuno nepredvidljivi, da ne kažemo poprilično neubedljivi timovi. Po jedna pobveda iz prethodnih pet kola stoji na konto oba tima, a u ogledalu međusobnih susrteta vidimo minimalac koji je Kristal Palas zabeležio nad Sautemptonom u septebru. Međutim, kladioničkog posla radi, valja se setiti da je godinama na ovom paru isplativo 0-2 tipovanje.

NAPOLI – UDINEZE, 20.45

(Fedbal, Italija 1)

Kec u Napulju napada drugu i treću poziciju Serije A. Znaju to i gosti iz Udina, pa će pred Napolijem teško spasti kožu. Uostalom, nije im to već pet godina polazilo za rukom, pa vredi reći da je i tradicija na strani Napolija. Inače, na ovaj par često dolazi GG, ali i 3+ tipovanje, što će reći da razmišljanje o kombinovanim tipovima osnovano, naravno uz ocenu da je Gatuzov tim favorit.

ELČE – ALAVES, 20.00

(Fudbal, Španija 1)

Ogromna dva boda više znače Alavesov boravak u bezbednoj zoni. Nije lako za Elče koje je u poslednje vreme izgubilo utakmice od Atletiko Madrida i Real Sosijedada. Nadu u preokret im budi poslednja pobeda od 0:2, sa poslednje utakmice sa Alavesom koje je sada realno, sa samo jednim porazom sa prethodnih pet utakmica u boljoj formi.

LEVANTE – BARSELONA, 22.00

(Fudbal, Španija 1)

Levante ima samo bod sa poslednjih pet utakmica. Barsa s druge strane ima pik na prvu poziciju koju duži Atletiko Madrid, s kojim je u prošlom kolu remizirao. Dakle, ambicija Mesija i družine neprikosnovena je, kao i tradicija koja je na strani Barselone. Inače, poslednji susret para završen je s minimalnom pobedom Barselone.

NASIONAL – BENFIKA, 19.00

(Fudbal, Portugalija 1)

O klasiko završen je sa 1:1, tako da Benfika ostaje zakucana na trećem mestu pred susret s najlošijim Nasionalom. Dakle, najtanja ekipa Primeire teško da ima šansu protiv Benfike s kojom je u januaru remizirala s 1:0, a u februaru 2019. poražena sa neverovatnih, ali pomena vrednih 10:0.

FENERBAHČE – SIVAS, 19.30

(Fudbal, Turska 1)

Posle poraza Bešiktaša od Galatasaraja, Fenerbahče se približio na samo dva boda zaostatka vodećem timu na tabeli. To ih motiviše da navale na Sivas koji nije izgubio ni jednu od proteklih pet utakmica. Neće biti lako, jer poslednji meč para završen je remijem. Ipak, mora se priznati da je domaćin i sa četiri povređena igrača kvalitetniji tim.

DIN. BUKUREŠT – ASTRA ĐURĐU, 19.15

(Fudbal, Kup Rumunije)

Astra Đurđu je prvo polufinalno odmeravanje dobila sa 1:0. Videli su se zatim ponovo, pa je u ličaškom susretu koji je odigran takođe u aprilu susret okončan remijem. Inače, nakon toga, Dinamo Bukurešt je značajno popravio formu, a Astra je pokvarila. Videćemo kako će sada biti, mada je jasno da će Dinamo pojuriti zaostatak, a da će Astra pokušati da sačuva ne tako kapitalnu prednost.

MILMAN – D. LAJOVIĆ, 10.05

(Tenis, ATP Rim, zemljana podloga)

Dušan Lajović je trenutno 37. na ATP listi, izgubio je pet uzastopnij susreta, pa je već nakon prvog izlaska na teren morao da napušta Monte Karlo, Beograd, Minhen i Madrid, gde ga je savladao Šapovalov. Neugodno, jer sada se treba videti sa Milmanom koji je izgubio samo dva, od poslednjih pet mečeva. Inače, dobra vest je da je Srbin jednom igrao sa Milmanom, koji je od njega poražen sada već daleke 2018. godine.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara