NAJAVA DANA (utorak, 15. januar): Orlovi na Koreance... Da li je kraj mukama? Fudbal u Kupu kralja, Portugaliji i košarka uz Partizan i Monako

Vreme čitanja: 5min | uto. 15.01.19. | 08:19

Pogledajte koji nas to najzanimljiviji sportski događaji očekuju danas...

7453: KOREJA – SRBIJA, 18.00
(Rukomet, SP)

Ne ide, pa ne ide… Rukometna reprezentacija Srbije doživela je drugi poraz na SP u Nemačkoj i značajno ugrozila šanse da se nađe u narednoj rundi. Očekivali smo da nas Francuzi savladaju, niko nije verovao da će selekcija Nenada Peruničića morati da se pokloni Brazilu. Na kraju je bilo 24:22 za selekciju iz Južne Amerike. Danas je na redu Koreja koja je izgubila sva tri susreta u grupi. Ako je po kvalitetu, Orlovi bi danas trebali konačno da slave, i to sve pod uslovom da umor, ili manjak morala ne preovladaju.

Izabrane vesti

5027: ANŽE – BORDO, 19.00
(Fudbal, Francuska 1)

Anže je postao majstor za remije. Nerešenim rezultatom završeno je pet njihovih prethodnih duela u Ligi 1. Bordo se i dalje muči sa postizanjem golova, kao i sa gostovanjima na kojima nisu slavili u pet prethodnih navrata. Tri od poslednja četiri susreta ovih timova završeno je takođe remijem, a Bordo je uspevao da postigne gol na četiri od šest prethodnih gostovanja na ovom stadionu.

4161: AVES – BRAGA, 19.00
(Fudbal, Kup Portugalije)

Aves je bez pobede na četiri prethodna meča u svim takmičenjima, od kojih su tri porazi. Sličan učinak imaju i na svom terenu i nalaze se na samom dnu tabele u Primeiri. Braga je u seriji od četiri meča bez poraza (tri pobede i remi) i trenutno je bod razdvaja od drugoplasirane Benfike. Poslednja tri odmeravanja pripala su Bragi koju je Aves poslednji put savladao 2011.

4163: GIMARAIŠ – BENFIKA, 21.45
(Fudbal, Kup Portugalije)

Domaćin je na prethodna tri meča u kupu svaki put uspeo da sačuva mrežu i postigne pri tom deset golova. U prvenstvu igra promenljivo u poslednje vreme i nalazi se na petom mestu. Orlovi su drugi sa četiri pobede i jednim porazom na poslednjih pet mečeva. Od Gimaraiša su poslednji put izgubili 2016, a više od tri gola viđeno je na pet od poslednjih šest odmeravanja ovih timova.

4061: VALJADOLID – HETAFE, 19.30
(Fudbal, Kup kralja)

Pitanje je koliko je Valjadolid zainteresovan za ovo takmičenje s obzirom da mu je primarniji opstanak u Primeri gde je u društvu timova koji su nadomak zone ispadanja. Hetafe s druge strane samo bod deli od mesta koje vodi u Evropu, a u prednosti su i kada je ovaj meč u pitanju jer su prvi kup duel sa ovim rivalom dobili minimalnim rezultatom. Pet tod šest poslednjih odmeravanja ovih timova završeno je u rasponu od 0 do 2 gola.

2052: BLEKBURN – NJUKASL, 20.45
(Fudbal, Engleska FA kup)

Njukasl se zaglibio u Premijer ligi, pa se ta letargija prenela i na FA kup, što je Blekburn u prvoj utakmici iskoristio, i došao do GG remija. Gosti će zato debelo morati da se preznoje ako žele dalje, a u kakvoj se formi nalaze najbolje govori podatak da od sredine decembra nemaju ni jednu jedinu pobedu. Nastave li tako, smeše im se šanse za put u Čempionšip u kom Blekburn igra osrednjim tempom. Dakle, bez obzira na nominalni takmičarski rang, domaći će pokušati da iskoriste sve nedostatke zbog kojih je Njukasl tu gde se nalazi.

2051: LUTON – ŠEFILD VENSDEJ, 20.45
(Fudbal, Engleska FA kup)

Trećeligaš Luton, koji osnovano gaji ambiciju za ulazak u Čempionšip, još jednom je kroz FA kup dokazao dobru odbranu, s kojom je uspeo dođe do konačnih 0:0 u prvoj utakmici sa Šefild Vensdejom. Nakon toga, večerašnji gosti su izgubili od Hala sa 3:0, što je ukupno četvrta utakmica ovoga tima bez zabeležene pobede. Dakle, moglo bi i ovo gostovanje da im bude teško, naročito ako imamo u vidu da je Šefild Venzdej od početka decembra do sada dobio samo jednu utakmicu u ulozi gostujućeg tima.

4062: VALENSIJA – HIHON, 21.30
(Fudbal, Španija, Kup kralja)

Hihon je slavio u prvoj utakmici sa 2:1, pa gostovanje dočekuje opuštenije od Valensije koja u 2019. nema zabeleženu pobedu, budući da je pre toga izgubila od Alvesam a zatim i remizirala sa Valjadolidom u Primeri. Dakle drugoligaški sastav je pomutio slavu Valensije koja u poslednjem periodu pokazuje ozbiljne znake malaksalosti. Rezultat svega je čak sedam GG utakmica u nizu, što je osnovni dokaz nesavršenosti u odbrani domaćina. Svakako, stvar se da popraviti budući da je ovaj sastav u šestom kolu Lige pampiona savladao Mančester Junajted sa 2:1. Svakako, velika sramota za domaće bilo bi diktiranje igre od strane Hihona koji slovi za osrednji sastav drugoligaškog društva.

7838: ZENIT – ANDORA, 18.00
(Košarka, Evrokup)

Andora je dobila oba susreta u Grupi H, dok je Zenit poražen u prvoj utakmici Top 16 faze od Unikasa sa tesnih 68:67. Inače, Rusima pre ovih mečeva baš nije išlo, budući da su u svim takmičenjima, računajući VTB ligu, i Evrokup vezali šest poraza. Poslednji evropski meč na svom parketu izgubili su u okviru 10. kola, kada ih je Lion tukao u produžecima sa 81:84. Španci će pokušati da iskoriste te slabosti, ali im verovatno neće biti lako zbog toga što Zenit u poslednjem periodu uspeva da igra stabilnije, odnosno znatno bolje.

7839: PARTIZAN – MONAKO, 19.00
(Košarka, Evrokup)

Izabranici Andee Trinkijerija u trećem kolu Top 16 faze dočekuju Monako koji je u ovoj fazi takmičenja poražen od Albe, da bi zatim sa 75:70 tukao Ritas. Interesantno zvuči, ali Partizan je učinio obrnuto, odnosno izgubio od Litvanaca, a slavio protiv Nemaca sa 78:66. Dakle, sve ukazuje na neizvestan, težak posao za Marinkovića, Jankovićam, Zagorca i drugove koji imaju prednost domaćeg parketa koji od početka decembra nije završio posao jedino protiv Cedevite u okviru utakmice 12. kola ABA lige.

7840: UNIKAHA – LIMOŽ, 21.00
(Košarka, Evrokup)

Unikaha je u prvom kolu Top 16 faze prvo poražena od Valensije, a zatim je slavila u meču sa Crvenom zvezdom. Limož ima poraze od oba pomenuta rivala, što ukazuje na slabe šanse Francuza za slavlje na ovoj utakmici. Svakakom, valja znati i da je Limož od kraja septembra, pa sve do poslednjih dana 11. meseca bio u minus fazi na gostovanjima, pošto je u pomenutom periodu tim sabrao ukupno devet poraza. Unikaha igra zaista dobre partije na svom parketu u poslednje vreme, pa ne bi bilo iznenađujuće ni ako lagano savlada Limož.

9072: S. CICIPAS – V. TROICKI, 01.05
(Tenis, Australijan Open)

Viktor je posle ogromne, neizvesne borbe koja je trajala čak dva sata i 36 minuta, odnosno pet setova pobedio Roberta Karbaljesa Baenu sa 6:1, 1:6, 2:6, 6:1, 6:4. Na redu je Grk, Stefanos Cicipas koji je na startu Australijan Opena savladao Berentinija sa  3:1 u setovima. Nastupajući susret sa Cicipasom mogao bi biti jako težak za našeg tenisera koji zazuzima 15. ATP poziciju, i svakako slovi za favorita u susretu sa Srbinom.

FOTO: Reuters


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara