©MN Press
©MN Press

NAJAVA DANA (utorak, 2. mart): Sudar dve Borusije, Voša na nišanu u Humskoj, a kao bonus košarka uz Bajern u Zvezdinom gnezdu

Vreme čitanja: 4min | uto. 02.03.21. | 07:45

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

MAN. SITI – VULVERHEMPTON, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

Građani su sa 2:1 savladali Čekićare, što znači da su se čvrsto ukopali na čelu Premijer lige. Ravnih im nema i po 20 vezanih pobeda, odnosno 27 bez poraza u svim takmičenjima. Šanse Vulverhemptona koji je u prošlom kolu u X odveo Njukasl su minimalne, baš kao i u septembru kada ih je Siti dobio sa 1:3.

M’GLADBAH – DORTMUND, 20.45

(Fudbal, Kup Nemačke)

Otkako je Marko Roze saopštio da napušta Menhengladbah i da se seli u Dortmund na leto, njegovi Ždrepci ne mogu da se sastave. Na poslednjih pet utakmica četiri poraza i remi, a poslednja stavka odnosi se na kiks pri konačnih 3:2 za RB Lajpcig. Dortmund je nanazizao tri pobede, ima lepu šansu da uđe među osam u Ligi šampiona, a vratio se u trku za elitu i za iduću sezonu. Međutim, gosti se dobro sećaju kako su u Menhegladbahu u januaru pali sa 4:2, pa će dati sve da se iskupe za taj kiks.

LACIO – TORINO, 18.30

(Fudbal, Italija 1)

Simeone Inzagi je kapitulirao pred Bolonjom, pa šale sa Torinom koji visi na ivici fenjeraške reputacije ne sme da bude. Kako bilo, ovaj klub vezao je četiri remija do pobede nad Kaljarijem, pa će Lacijo morati da se potrudi kako bi nastavio dominaciju na mečevima para koji redovno donaosi makar 3+ igru, ako ne i više. Pamtimo poslednji meč u novemru kada je utakmica okončana sa 3:4, naravno za Lacio.

JUVENTUS – SPECIJA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Malo ko bi mogao da ospori priču o Staroj dami na kecu protiv Specije koja je prošli put na novembarskom susretu poražena sa 1:4. Inače, nije da nema Juventus knedlu u grlu. Porto ih je nasamario u Ligi šampiona, a zatim im se posle tog, a i pređašnjih neuspeha nacrtala Verona koja je tim Kristijana Ronalda odvukla u X. Zbog raspoloženja u ekipi, možda će pobeda Staroj dami na ovom meču biti još neophodnija.

PARTIZAN – VOJVODINA, 16.00

(Fudbal, Srbija 1)

Aleksandar Stanojević priznaje da mu je Vojvodina bila najteži protivnik u prvom mandatu na klupi Partizana. Lalatovićeva Voša je u silaznoj putanji, a kako joj ide, najbolje svedoči poraz od TSC-a, te remi ishodi sa Čukaričkim i ekipom Mladosti, uz pobede nad Voždovcem i Napretkom. Parni valjak je u seriji od 13 pobeda. U tom nizu, Partizan je primio samo dva gola, a poslednja utakmica u Inđiji potvrdila je da mu i napad i odbrana funkcionišu, pošto je dao šest golova (šest različitih strelaca), nije primio nijedan.

MALATIJA – BEŠIKTAŠ, 17.00

(Fudbal, Turska 1)

Bešiktaš pobedom sustiže Galatu na čelu tabele! To je kost u grlu za Malatiju koja će se najverovatnije ukopati, odnosno pokušati da razvuče meč kako bi izbegla poraz. Inače, ovaj tim sa poslednjih pet utakmica ima tri X ishoda, plus poraze od Trabzona i Konje. Bešiktaš je poslednja dva susreta para dobijao minimalcima.

GACIJENTEP - GENČLERBIRLIGI, 14.00

(Fudbal, Turska 1)

Nesolidna forma Gacijentepa u poslednje vreme pod znak pitanja stavlja i njihovu nominalnu poziciju favorita ovog meča. Kako bilo, Genčler je svakako po ukupnom utisku od početka sezone lošiji tim, mada ne bi trebalo zaboravljati da je poslednji meč para doneo X ishod, Inače, iz kladilačkog ugla, dobro je znati da su i jedni i drugi u poslednje vreme skloni da ishodi njihovih utakmica donose malo golova.

EFES – VALENSIJA, 18.30

(Košarka, Evroliga)

Kada je Efes u derbiju uspeo da dobije Fenerbahče, onda će pokušati i Valensiju. Kod kuće je ipak taj pokušaj lakši, mada su španci u poslednje vreme iz X ishoda uspeli sa pobede čak i CSKA, a zatim i Real zajedno sa Zenitom. Poslednji meč para dobila je Valensija sa 76:74. Gusto bi moglo da bude i sada.

CRVENA ZVEZDA – BAJERN, 20.45

(Košarka, Evroliga)

Jeste, praznik je košarke kada dolazi Bajern, ali i veliko pitanje šta je izvodljivo, a šta iluzorno za Zvezdu. Zenit, Žalgiris, Baskonija, sve to usputne stanice na kojima je tim Dejana Radonjića pao uzastopno. Bajern je trenutno pet, a od poslednjih pet evropskih utakmica izgubio je samo meč sa Lionom. Kako bilo, verujemo da je Dejan Radonjić uspeo da relaksira Zvezdu koja bi bez optrećenja mogla da zaigra protiv odličnog protivnika koji je prošli put Beograđane dobio sa 74:59.

KRKA – FMP, 18.00

(Košarka, ABA liga)

Košarkaši FMP-a pružili su snažan otpor favorizovanoj Cedevita Olimpija, ali nisu uspeli da dođu do iznenađenja. Domaćin je slavio u Ljubljani rezultatom 94:86. Sa Krkom koja je vezala pet ABA poraza definitivno se može. Naime, kada je tim iz Železnika mogao da ih dobije u decembru sa 84:81, mogao bi to i sada da pokuša, mada lako ne može da bude. Vanja Guša, trener FMP-a svakako će sve faktore uzeti u obzir.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara