©Reuters
©Reuters

NAJAVA DANA (utorak, 20. april): Aspirindžije u Minhenu, derbi Čempionšipa, Evroliga i naravno Zvezda na ABA parketu

Vreme čitanja: 4min | uto. 20.04.21. | 08:00

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

ČELSI – BRAJTON, 21.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Engleska 1)

U odbrani petog mesta, a za napad na više pozicije,odnosno na Vest Hem i Lester, Čelsi neće birati oružje koje treba da porazi Brajton. Šanse gostujućeg tima u tim uslovima iako postoje, vrlo su male, pa se čini da će se Tuhel na kraju smejati, a Čelsi pokušati da ponovi septembarskih 1:3 sa poslednjeg meča para.

VERONA – FJORENTINA, 20.45

(Fudbal, Italija 1)

Rezultatsko šarenilo oba tima, čini se ne daje za pravo nijednom treneru da svoj tim nameće za favorita. Uostalom, Fjorentina i Verona su u prošloj godini dva puta odlazili u X. To je činjenica, pa će se i ovog puta po svoj prilici lomiti koplja. Uz to, valja reći da je od 2019. godine na ovom paru prolazila 0-2 igra.

BAJERN – LEVERKUZEN, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Eliminacija od Holštajn Kila u Kupu Nemačke otpisala je odbranu jednog trofeja za Bajern, a bolji učinak Pari Sen Žermena u dvomeču četvrtfinala Lige Šampiona uticao je na to da će Bavarci u narednih mesec dana imati priliku da brane samo bundesligaški tron. Gosti iz Leverkuzena su posle dva vezana poraza popravili formu i osvojivši sedam bodova u tri susreta nastavili trku sa Borusijom Dortmund za peto mesto. Kada je tradicija u pitanju, poslednja četiri međusobna duela Bajerna i Bajer Leverkuzena pripala su gostima, ali znatno bolji učinak ima minhenski klub koji je je slavio u sedam od prethodnih devet susreta. Uzgred, njihova odmeravanja uglavnom se štikliraju kao goleade.

AJNTRAHT – AUGZBURG, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Kec u Frankfurtu potreban je domaćinu, dok osrednji Augzburg može da se nadigrava bez rezultatskog pritiska. Biće ovo ujedno i meč iskupljenja za Ajntraht koji je na protekloj utakmici deklasiran sa 4:0 od Borusije Menhengladbah. Inače, od poslednjih pet mečeva para samo na poslednjem u decembru prošle godine nije došla minimalna 3+ igra.

A. BILEFELD – ŠALKE, 20.30

(Fudbal, Nemačka 1)

Sa osmoricom izbačenih iz stroja, uz fenjerašku reputaciju, Šalke je rudnik bodova za skoro sve, osim za Arminiju koja za beg od opasne zone mora bez razmišljanja da zaigra na keca. Naime, domaći su 15. na tabeli, a Herta im duva za vrat sa samo bodom zaostatka i jednakim učinkom sa poslednjih pet utakmica. U Bilefeldu bi zbog toga bili zadovoljni i sa minimalnom pobedom kakvu su zabeležili u decembru na poslednjem meču para.

NORIČ – VOTFORD, 19.00

(Fudbal, Engleska 2)

Pobeda nad drugoplasiranim Votfordom donela bi četi Danijela Farkea i šampionski trofej uz već overenu kartu za povratak u Premijer ligu. Votford je takođe na dobrom putu da obezbedi direktnu promociju u najviši rang, ima šest bodova više od trećeplasiranog Svonsija. Ćiskovi puleni će pokušati da ponove rezultat iz prvog dela sezone, kada su na Boksing dej savladali Kanarince (jedan od pet timova koji su nadigrali lidera) i to na debiju španskog stručnjaka. Biće ovo pravi derbi Čempionšipa.

EFES – REAL MADRID, 19.00

(Košarka, Evroliga)

Efes na svom terenu još nije doživeo poraz ove godine ni u jednom takmičenju! Štaviše, samo je jednom u tom periodu ubacio manje od 84 poena, ali je i tada slavio sa ubedljiva 23 poena razlike protiv Olimpijakosa. Doduše, Real u ovaj susret ulazi osokoljen serijom od osam pobeda na strani, u poslednjem kolu Evrolige srušen je Fenerbahče s ubedljivih 93:67, pa Efes mora s velikom dozom opreza da pristupi ovom susretu. Pogotovo jer je Real posle Fenera nadigrao i Barselonu kao gost i najboljoj odbrani Evrope spakovao 87 poena!

MILANO – BAJERN, 20.45

(Košarka, Evroliga)

Serija između Olimpije i Bajerna mogla bi da bude najneizvesnija na papiru. Bajern je u brutalnoj završnici Evrolige uspeo da naređa nekoliko velikih i važnih pobeda, između ostalog na gostovanju Barseloni (82:72) u poslednjem kolu. Manekeni su u isto vreme razbili Efes, a onda i u predigri za ovaj meč dobili Virtus uz 94 poena. Olimpija je dobila oba meča u ligaškom delu, kod kuće je naterala Bajern da ostane na samo 51 poenu, što je zaista retkost.

KRKA – CRVENA ZVEZDA, 18.30

(Košarka, ABA liga)

Dvorana „Leon Štukelj“, nova je destinacija za ekipu Dejana Radonjića koja je pre ovog meča takođe u Sloveniji dobila Cedevita Olimpiju zbilja lepom igrom, a pri konačnih 72:89. Obzirom da se Krka trenutno kolje sa Borcem na začelju tabele, trebalo bi da Zvezda ovaj zaostali susret dobije bez mnogo napora. Uostalom, bilo bi to očekivano, baš kao i beogradskih 88:62 sa poslednjeg meča para u novembru.

L. ĐERE – MAĐER, 14.55

(Tenis, Srbija open)

Samo jednom su se videli u karijeri, a tada je Đere, još 2018. godine bio bolji pri konačnih 2:0 u setovima. Trebalo bi i u ovom slučaju da bude dominantan kvalitet 49. reketa sveta, budući da se igra u Beogradu, a da je italijanski teniser trenutno tek 98. po ATP rejtingu.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara