NAJAVA DANA (utorak, 23. mart): Svratite do Engleske 3, pogledate razglednicu Evrokupa, pa onda recite da li ćemo se dosađivati

Vreme čitanja: 4min | uto. 23.03.21. | 07:49

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas...

BOAVISTA – FLUMINENSE, 22.00

Izabrane vesti

(Fudbal, Brazil, Karioka)

Posle četiri odigrana kola, Fluminense ima bod više od Boaviste, što ga plasita na četvro mesto. Gosti su vezali dve pobede, što svakako može da ima uticaj na sustet sa timom koji ih je poslednji put prvog dana februara dobio s minimalcem. Moguće je da će Fluminense pokušati da se sveti na strani, ali je sigurno da protiv sasvim korektnog sastava Boaviste to neće ići lako. 

BLEKPUL – PITERBORO, 20.00

(Fudbal, Engleska 3)

Gostujući Piterboro je na drugoj poziciji, ali to mesto Sanderlend može vrlo lako da kompromituje, ukoliko večeras gostujući tim nastavi sa lošim partijama. Naime, samo jedna pobeda, dva kiksa, plus isto toliko X ishoda sa proteklih pet mečeva daju nadu Blekpulu. Uostalom, domaći su neporaženi na prethodnih pet mečeva, pa zašto da se ne nadigravaju sa timom koga su u novembru savladali sa 1:2.

BURTON – ŠRUZBERI, 20.00

(Fudbal, Engleska 3)

U poslednja tri navrata, ovaj par overavao je X tipove, ali i 0-2 predviđanja kome je bliskije tipovanje na golove. Uz to, ove dve igre prolazno su bodovane na protekle dve utakmice Šruzberija. Burton je u istom periodu proknjižio remi sa Blekpulom, pa je zatim poražen od Milton Kejnsa. Kako stvari stoje, čeka nas neizvestan okršaj dva skromna, ali vrlo izjednačena tima.

NORTHEMPTON – OKSFORD JUN.,20.00

(Fudbal, Engleska 3)

Fenjeraška reputacija Northemptona, protiv sasvim solidnog tima Oksford junajteda. Tako bi u jednoj rečenici glasila najava meča, da gosti nisu počeli da podbacuju u poslednje vreme. Na poslednjem susretu pali su pred Blekpulom, ali ih samo iz jednog razloga raduje ovo gostovanje. Naime, Northempton su u decembru na poslednjem meču para dobili sa 4:0. Verujemo da bi se sada radovali i mnogo manje ubedljivoj pobedi.

BRISTOL ROVERS – SVINDON, 20.00

(Fudbal, Engleska 3)

Za oba tima ključan je beg od feneraške reputacije, jer ako ne mogu naročito da napreduju, padanje samo za poziciju niže za oba sastava moglo bi biti pobubno. Istina, loše igra Bristol, od čega je lošiji Svindon koji je nakon četiri uzastopna poraza u prošlom kolu konačno slavio protiv Flitvuda. Teši ih to što su u novembru dobili Bristol Roverse s minimalcem zaduženim u 76. minutu utakmice 13. kola.

MONAKO – BUDUĆNOST, 18.00

(Košarka, Evrokup, četvrtfinale)

U nedelju pobednički sa Zvezdom (83:63), a danas sa neugodnim Monakom. Francuzi su poslednji evropski skalp skinuli ekipi Unikahe, dok je Budućnost presudila Cedevita Olimpiji, pa se na taj način kao druga u Grupi G, plasitala u ovu fazu takmičenja. S druge strane, Monako je bio prvi u Grupi E, a poražen je samo od Huventuda. Mogao bi ovaj sastav da postane kost u grlu pulenima Dejana Milojevića.

LEVALOA – GRAN KANARIJA, 20.00

(Košarka, Evrokup, četvrtfinale)

Pošto je nokautirao Partizan, Levaloa je izgubio tri utakmice u domaćim vodama. Dva minusa odbrijao je u prvenstvu, dok je u četvrtini finala Kupa Francuske ovaj klub poražen sa tesnih ali dovoljnih 74:73 od Liona. Baš na to emotivno pražnjenje i računa Gran Kanarija, budući da su Španci bili jaki kada je to trebalo, odnosno da su sa tri vezane pobede u Grupi H ojačali dovoljno da ne strahuju od Francuza koji beleže pad forme.

VIRTUS BOLONJA – HUVENTUD, 20.45

(Košarka, Evrokup, četvrtfinale)

Bolonja je pregazila Grupu G sa svih pet pobeda. Sada na Huventud ovaj klub kreće sa domaćeg parketa, što je vrlo bitan plus, budući da su Španci u Grupi E pokazali ranjivost na mečevima sa Monakom i Unikahom. Trebalo bi da trenutno treća sila Italije zna kako s njima da se nosi. U svakom slučaju, domaćin nema razloga za strah pred ovaj meč.

BAMBERG – SARAGOSA, 18.30

(Košarka, Liga šampiona)

U Grupi L, ekipa Saragose ima dve pobede... Jednak broj poraza sakupio je Bamberg, a povratak na njihov nedavni meč vraća nas na zabeleženu pobedu Španaca od 77:65. Stvari se u međuvremenu nisu menjale, mada se mora konstatovati da su gosti u međuvremenu poraženi od Barselone i Estudijantesa na produžetke u ACB ligi. Gledaće oni svakako da se iskupe na evropskom parketu.

TENERIFE – IGOKEA, 20.00

(Košarka, Liga šampiona)

Sastav Igokee upisao je treću vezanu, odnosno ukupno 17. pobedu u ABA ligi savladavši Borac u Čačku rezultatom 101:78. To je jako motivišuće za momke Dragana Bajića, što može da pomogne na gostovanju trenutno četvrtom timu ACB lige. Pružaće otpr, mada je i više nego očigledno da je španski tim ne neugodan, već vrlo ozbiljan rival kome će Igokea teško na gostujućem parketu moći da naudi.

DENVER – ORLANDO, 00.00

(Košarka, NBA liga)

Nikola Jokić je primera radi učešće za pobedu Denvera nad Čikago Bulsima u produžecima platio sa 34 postignuta koša, 15 skokova i devet asistencija. To su cifre koje plene, pa bi skor njegove igre protiv Orlanda koji je 14. na tabeli Istočne konferencije mogao da bude, sluti se još ubedljiviji. U svakom slučaju, mogao bi Denver da se sveti domaćinu za julski poraz koji im je nanet s konačnih 110:114.


tagovi

najava danasportsko klađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara