Najbolje od Krstajićevog TSC-a ovog proleća! Bomba Karaklajića rešila derbi Voždovca

Vreme čitanja: 3min | pon. 22.02.21. | 16:53

Radnički stigao do celog plena u Šapcu, Javor bolji od Novog Pazara

Bilo je oscilacija, čak i neugodnog iskustva u sudaru sa Radom u Senti, ali Krstajićev TSC iza sebe već ima solidnu seriju lepih rezulata. Dovoljnih da se u bačkoj ravnici ponovo razmišlja o evropskom pohodu. Tim nekadašnjeg selektora Srbije pružio je ubedljivo najbolju partiju ovog proleća, pošto je kao domaćin slavio u kompijskom derbiju protiv Bačke – 3:0.

Na taj način TSC je nastavio niz mečeva bez primljenog gola, pa je u četiri kola nastavka šampionata uzeo deset bodova uz gol razliku 5:0. Današnja partije bila je ubedljivo najbolje izdanje Krstajićevog tima u ovom delu sezone. Istina, protiv indisponirane Bačke, TSC nije bila potrebna posebna veština da dođe do očekivanih bodova.

Izabrane vesti

Dovoljno je bilo da standard dobrih igara zadrži napadač TSC-a Nenad Lukić, te da Đuro Zec ponovo bude golgeterski raspoložen. Imala je Bačka jednu dobru šansu preko Ašćerića, ali je u 18. minutu pogodio nekadašnji zvezdin đak Jug Stanojev i najavio sigurnu pobedu TSC-a.

TSC je i ranije zaslužio da slavi protiv tima koji je najveći kandidat za ispadanje u niži rang. Konstantno su napadali Krstajićevi puleni. Dugo je visio gol u vazduhu, a onda je stvar u svoje ruke uzeo Nenad Lukić. Na karakterističan način se zagradio napadač TSC, dobio prostor i onda znalački odložio loptu Đuri Zecu koji je bio neumoljiv. Bila je to deveta asistencija Nenada Lukića u ovoj sezoni.

Zec je samo 60 sekundi kasnije oteo jednu loptu na sredini terena i praktično zatvroio meč.

Imaće Bačka silne muke da izbori opstanak,baš kao i Mačva. Radnički iz Niša je u Šapcu stigao do prve pobede u drugom delu sezone. Prilično rutinski, iako je i Mačva imala dobre trenutke – 0:2.

Posle pogotka Petra Đuričkovića sve je bilo lakše za goste. Mačva je pokušavala, imala kolosalnu priliku preko Obrovca. Radnički se odlučio da sačeka šansu, brani prilaze golu i na kreju poentira. Nedoumice je razrešio Filip Kasalica posle kornera i nešto slabije reakcije golmana Šapčana Miloša Gordića.

Dok Bačka i Mačva tonu ka nižem rangu, Rad je stigao nadomak zelene grane. I to na najslađi mogući način, trijumfom u opštinskom derbiju protiv Voždovca – 1:0. Sjajna taktička priprema trenera Građevinara Miloša Milanovića, koji je otupeo oštricu Zmajeva. Posebno posle 35. minuta kada je Karaklajić, bombom sa 16 metara doneo prednost Radu.

Nisu Građevinari napadali posle vodećeg pogodak, ali su zatvorili sve prilaze Kahrimanovom golu. Voždovac je praktično ostao bez dobre situacije sve do finiša utakmice. Tada je Kahriman bravuroznom intervencijom odbranio udarac Lazara Arsića. Pre toga je odbranio i pokušaj Purtića.

Rad se opasno približio Novom Pazaru koji je izgubio minimalnim rezultatom na gostovanju – 0:1. Bilo je vrlo vatreno na stadionu Kraj Moravice, posebno u finišu meča. Posle kornera Dragutinović je pogodio mrežu domaćina, ali je Milan Ilić poništio taj pogodak zbog prekrašaja Trtovca.

SUPERLIGA - 23. KOLO

Subota

Čukarički - Zlatibor 2:0 (0:0)

/Šapić 53, Birmančević 55/

Nedelja

Mladost – Vojvodina 1:1 (0:1)

/Bojović 63pen – Vukadinović 19/

Napredak – Inđija 1:0 (0:0)

/Bačanin 81/

Partizan - Radnik 3:0 (1:0)

/Vujačić 44, Šćekić 54, Asano 63/

Proleter – Metalac 1:2 (1:1)

Spartak - Crvena zvezda 1:2 (1:0)

/Furtula 37 - Ivanić 81, Sanogo 86/

Ponedeljak

TSC - Bačka 3:0 (3:0)

/Stanojev 14, Zec 41 i 42/

Javor - Novi Pazar 1:0 (1:0)

/Ilić 52/

Mačva - Radnički 0:2 (0:1)

/Đuričković 12, Kasalica 83/

Voždovac - Rad 0:1 (0:1)

/Karaklajić 37/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Mladen KrstajićJug StanojevDamir Kahriman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara